Defender Vites Konumları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,420

Baki Ö.

Kamp II
Yer
KONYA-BOZKIR
Selam arkadaşlar.
Henüz bir defender sahibi olamadık fakat kavuşacağım zaman hem incelerken hemde kullanacağım zaman bakıp kalmamak için karışık olan vites konumları ve üzerindeki yazılar hakkında bilgi verirmisiniz. Bu arçla ilgili tüm aktarma sistemleri hakkında çoğu bilgiye sayenizde kavuştum ancak sormak istediğim hiç tecrübem olmadığı için pratik olarak anlatmanız yeterli olacaktır .Şimdiden teşekkür ediyorum.

Etiketler
anladığım kadarı ile arazi vitesi konumlarını soruyorsunuz. toplam 6 konumludur. H konumu normal asfalt sürüşü içindir.vites kolu en sağda ve geride durur. yüksek devir konumu da derler.aynı hizada en solda diff lock konumu vardır. çamurlu karlı gibi kaygan zeminlerde patinaja düşmemek için kullanılır. araç yine yüksek devirdedir ancak ön ve arka tekerlekler birbiriyle eşzamanlı olarak dönerler. orta konumları geçiyorum kimsenin işine yaramaz. boş konumdur yine solunda kilit konumu vardır ancak kullanılmamalıdır derler. niye ben de bilmiyorum. en ileride sağda L konumu vardır. ağır devir de derler. kalın çamur, çok dik iniş ve çıkışları yüklü ya da boş inip çıkarken kullanılır. araç gaz verseniz dahi çok çok ağır hareket eder. inerken frene ihtiyaç duymazsınız. yokuş ta 3. vitesle dahi kalkarsınız. kağnı gibi ilerler. öyle bir durumdur. hemen karşısında yine kilit konumu vardır (4L diff lock) yine patinajın istenmediği durumlarda ön ve arka tekerleklerin dönüşünü birbirine eşitler. özetle sağ taraf H ve L sürüş seçimi için, sol tarafsa orta diferansiyeli bu konumların birinde kilitli duruma getirmek içindir. umarım açıklayıcı olabilmişimdir. katkıda bulunan arkadaşlar olabilir. selamlar.

bir ilave yapayım. L konumunda 3. vitesten yukarı viteslere çıkmanın doğru olmayacağını duymuştum. tekrar selamlar.

Ynt: Defender Vites Konumları

aytaç' Alıntı:
bir ilave yapayım. L konumunda 3. vitesten yukarı viteslere çıkmanın doğru olmayacağını duymuştum. tekrar selamlar.

L konumunda 5. viteste 75kmh yapıyorum. şu vakte kadar bir sorunum olmadı... teknik bilgisi fazla olan varsa açıklama yapabilir mi? zararlıysa, kullanmayalım.

kesinlikle L konumunda 3 ten yukarı çıkmamak gibi bir zorunluluk yok arkadaşlar, hiç bir arazi aracında da yok böyle birşey, sadece daha çok yakar aracınız olay bu :smiley: vitesin sol ileri yani Low range difflock konumunu da gönül rahatlığı ile kullanın yalnız zorlu zeminlerde kullanın, bilgisi eksik insanlara aldırış etmeyin, bu konumda batak bir zemine girildiğinde çapraz olarak önden bir arkadan bir teker döner, yalnız düzgün bir zeminde uzun mesafe difflock konumunda gitmeyin orta kiliti gereksiz yormuş olursunuz

Burda da işinize yarayabilecek bilgiler var
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=2193.0

ayrıca defender da arazide 6 konum yok 4 konum var bildiğim kadarıyla Disco ile aynı

Deep' Alıntı:
Burda da işinize yarayabilecek bilgiler var
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=2193.0

ayrıca defender da arazide 6 konum yok 4 konum var bildiğim kadarıyla Disco ile aynı

forumdaki 110 el kitapları kısmında 6 kısım diye bahsediyordu gibi hatırlıyorum. orta sağ N ve tam karşısı da diff. lock konumu ve işte bu konumu kullanmayın diye bahsediyordu zannımca. link ölmüşte tekrar bakamadım. el kitabı olan bakıpta söylemek nezaketini gösterirse bizde yanlışımızdan dönmüş oluruz. selamlar.

edaghan' Alıntı:
L konumunda 5. viteste 75kmh yapıyorum. şu vakte kadar bir sorunum olmadı... teknik bilgisi fazla olan varsa açıklama yapabilir mi? zararlıysa, kullanmayalım.

böyle bir duruma nerelerde ihtiyaç duyulur (5. vites L konum 75 km/h) H konum aynı işi görmez mi. bilgi alabilirmiyim

aytaç' Alıntı:
böyle bir duruma nerelerde ihtiyaç duyulur (5. vites L konum 75 km/h) H konum aynı işi görmez mi. bilgi alabilirmiyim

sene 2005 ekim ayı, bolu'da 1100 mt civarı buzlu bir ortamda geceyi geçirince H-L kolu donmuştu. şehire inene kadar kolu H pozisyonuna geçiremedik. uzun bir bir süre L ile gitmem gerekmişti.

Aytac Bey, ben aracimin el kitabinda okudugum ve arazide de tecrube ettigim seyleri yazdim buraya, siz rahat olun tum vites konumlarini kurallarina uygun sekilde yerine gore kullanabilirsiniz ;)

yalniz hareket halindeyken kesinlikle H den L ye gecirmeyin, belki duydugunuz sakincali durum buydu, L den H ye gecis ise mumkun ama yine de durarak gecirmekte fayda var

teşekkürler bilgi için ;)kime inanıp kime inanmayacağımızı şaşırdık :-\,her kafadan bi ses çıkıyor.neyse ben yine sizlere danışmaya devam edeyim.iyi günler

Arkadaşlar yazılanları okurken birden kavga ediyorsunuz sandım biraz daha sakin isterseniz .Sonuçta bilmediğimiz şeyleri öğrenmek amacımız kolay gelsin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR