KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
mehmet bey paylaşımızın için sonsuz teşekkürler.bahsettiğiniz stoplar ıveco eurobus modellerinde de var.ben yine "farplastın katoloğunda olan led stoplardan da satan bir yer varmı?"demek istedim.bunlardan bulamazsam eğer sizin dediğiniz yerden gidip onları alacağım zaten.sevgilerle.
ilk koyduğunuz fotoğraftaki stoplar altlıklarıyla birlikte olan modeller anladığım kadarıyla led ampullü.aradığım model o.bildiğim kadarıyla ıveco ısuzu ve otokarlardaki stoplar eski tip ampullü.sizde iletinizde bulduklarınızın ampullü olduğunu belirtmişsiniz.ben daşı şık durur düşüncesi ile led olanlardan arıyorum.trabzonda zor ama belki büyük şehirlerdeki arkadaşlar yardımcı olabilir.
Ben led bulamadım henüz , ancak Farplastın değişik stoplarda led üretimi var , ayrıca bu stopların kodlarına dikkat ederseniz sonlarında
-001 rakamları var sanıyorum bu ampül ve led olayını belirlemek için. Tahminim farplast bu ürünün led olanını mutlaka yapmıştır.
Ayrıca stopların alt bombenin başladığı yerden spralle kesilerek ampul kısmı atılıp led koyulabilir.
Ben gösterge panelini de değiştiriyorum. Td5 in alt plastiği aldım , led gösterge ünitesi YAZ100000 aldım , km ve diğer saatler yerli mekanik ölçüsan . Aracın elk tesisatını da komple td5 uyumlu değişeceğimden göstergem mekanik/ledli orijinal (!) olacak .
Beyaz almıştım ancak düşündükçe geri vites lambasının sönük olduğu yeterli olmadığı geldi aklıma , şu an kullanmakta olduğum araçtan biliyorum. Bu ısızu veya sultan ın birindeki geri vites lambaları dikkatimi çekti , buzlu mika değil , şeffaf cam pek defenderin formuna uymuyor ama iyi görüş açısından düşünmeye başladım .