evet sevgili arkadaşlar, malzeme ve uygulama konusundaki tecrübelerinizi bekliyorum, aracın önden görüntüsü şu (arada oğlumda poz vermiş oldu sizlere amcaları : ));
Dal Teli yapımında gördüğüm iki yöntem var..Aşağıda çizdiğim yerlerden ( kaportanın arasından) bir halka çıkarıp telin alt kısmını oraya monte etmek..Gerçek fotoğrafı olmadığından çizmeye çalıştım ama çok da beceremedim ;D
İkincisinde ise bull bar'a bir halka kaynatmak..Ekte hem kullanacağınız malzemeler hem de montaj biçimi var..Fakat bu sizin bull bar'a pek uymazçç
Malzemeleri tekne bağlantı malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz.
İhtiyacınız olan şeyler:
1) 2 adet mapalı vida
2) 4 adet klemens
3) 2 adet gerdirme aparatı (bunların çeşitli tipleri var, çift gözlü, bir tarafı kancalı, bir taraf gözlü diğeri kilitli veya çift taraf kilitli gibi)
4) ve 3,5-4 metre çelik halat (klemenslere uyacak kalınlıkta)
- Çamurluk uçlarını matkapla delip vidalı mapaları takıyorsunuz.
- halatın bir ucunu klemensle yukarıda portbagaja vetya uygun bir yere bağlıyorsunuz.
- halatın diğer ucunu yine klemesle vasıtası ile gerdirmeye bağlıyorsunuz
- gerdirme elemanının diğer ucunu vidalı mapaya bağlayıp gerdiriyorsunuz.
Dikkat etmeniz gerekenler:
- alacağınız tüm ürünler nikelaj kaplı ve paslanmaz çelik olmalı
- gerdime elemanının vidalarına kaynak sıvısı sürerseniz çocuklar gelip oynayarak gevşetemez. Açmak için çif tornavida gerekir.
- eliniz alet tutuyorsa kendiniz yaparsınız. yoksa bu işlere eli daha yatkın birine yaptırın.
Ben kendi Defender'ime bu şekilde yaptım.
Bunun için roll-cage'in uçlarına daha önce 2 çelik halka kaynaklamıştık yapım aşamasında. Halatları buraya bağladık.
Malzemeleri tekne bağlantı malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz.
İhtiyacınız olan şeyler:
1) 2 adet mapalı vida
2) 4 adet klemens
3) 2 adet gerdirme aparatı (bunların çeşitli tipleri var, çift gözlü, bir tarafı kancalı, bir taraf gözlü diğeri kilitli veya çift taraf kilitli gibi)
4) ve 3,5-4 metre çelik halat (klemenslere uyacak kalınlıkta)
- Çamurluk uçlarını matkapla delip vidalı mapaları takıyorsunuz.
- halatın bir ucunu klemensle yukarıda portbagaja vetya uygun bir yere bağlıyorsunuz.
- halatın diğer ucunu yine klemesle vasıtası ile gerdirmeye bağlıyorsunuz
- gerdirme elemanının diğer ucunu vidalı mapaya bağlayıp gerdiriyorsunuz.
Dikkat etmeniz gerekenler:
- alacağınız tüm ürünler nikelaj kaplı ve paslanmaz çelik olmalı
- gerdime elemanının vidalarına kaynak sıvısı sürerseniz çocuklar gelip oynayarak gevşetemez. Açmak için çif tornavida gerekir.
- eliniz alet tutuyorsa kendiniz yaparsınız. yoksa bu işlere eli daha yatkın birine yaptırın.