Defender'a Switch Arıyorum..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,411
Ynt: Defender'a Switch Arıyorum..

foremost' Alıntı:
Nevzat kardeş bana toplamda 62 sterlin gibi bir fiyata geldi biraz abartmışlar fiyatı sanırım bu birincisi ikincisi de konsolu yerleştırdıkten sonra hesap etmediğim bir durum gerçekleşti vitesi atarken sorum yaratıyor yani özellikle 1. viteste baya sorun oluyor elim teype değiyor şimdi sen monte ettiğinde daha ergonamik bir şekil yakalarsan haberim olsun bende düzeltme yoluna gidebilirim belki ayrıca bu konsolun bu tip bir problem yaratacağı aklıma gelse kesinlikle takmazdım çünkü arazıde kesinlikle başıma iş açabilir ani manera yaparken sürekli 1 ve 2 vitesleri kulanmak gerekecek bu yüzden ya alışma yolunu gideceğim yada ani vites değişimlerinden kaçacağim

Vites kolunun şanzımana bağlı olan yerinde bir somun vardır. Onu gevşetip vites kolunun yönünü değiştirmeyi denediniz mi? Belki faydalı olabilir diye düşünüyorum. Fakat Vites değiştirmede alışkın olmadığınız için yeni şekline biraz sıkıntı yaşatabilir diye düşünüyorum, en azından alışana kadar...

Etiketler

evet dediğiniz mantıklı geldi bu şekilde olabilir en azından teypten ve telsizden uzak olur en kısa zamanda deniyeceğim bilgi için teşekkürler

İlkin Dashın alt torpidoya oturan kısmını 5 cm torpidodan kalın olacak şekilde kestim , en alt kısma Aselsan 4822 vhf telsizin ön panelini yerleştireceğim , yerinde baktım bir 3 cm de o taşıyor ve vites çarpıyor olmadı ... Dashı alttan 3 cm binecek şekilde tekrar kestim son haliyle idare eder gibi duruyor , bir çakmak yeri olmayacak şimdi 3 cm e sığmayacak , arkadan çok taşıyordu , arkasını tam incelemedim boşluğa denk gelirse ( ordaki grubu sökeceğiz ya ) ne ala ama olmazsa başka bir kısa çakmak bakarım diye düşündüm. Vites kolunu eğritiyorlar burda ama bu benim de hiç hoşuma gitmiyor ,en doğrusu Umut beyin de belirttiği gibi vites kolunu frezesinden çıkarıp yönünü ayarlamak ... Ben fort minibüslere takılan zaman saatinden getirttim 50 tl. yeni ancak minibüslerde dikkatimi çekmeyen bir durum çıktı saatin altında iki ayar tuşu var , dolayısıyla yuvarlak delik yeterli olmadı resimde de görüldüğü gibi anahtar deliği gibi bir oyuk açmam gerekti. Ayrıca bu gün elektrik mlz . satıcısından switchleri aldım foremost unkilerden , onda motor için basınç göstergesi sordum. Gösterge 60 , muşir 50 tl imiş. Bir yanda ampermetre bir yanda saat şimdi motor yağ basınc göstergesi tek kaldı hem bu motora da değmez diye almadım, ancak motor yağlaması hakkında çok sağlıklı bilgi veren ve değişim olduğunda gözlememizi sağlayan bir gösterge ... Daha neler var aklımda ama , memleket kıtlık bölgesi , ah bir Ankaraya yolum düşse ...

nevzat bey motor basınç göstergesi ne işe yarıyor acaba ve neye benziyor ne tarafa taktınız söylermisiniz

ndogru' Alıntı:
İlkin Dashın alt torpidoya oturan kısmını 5 cm torpidodan kalın olacak şekilde kestim , en alt kısma Aselsan 4822 vhf telsizin ön panelini yerleştireceğim , yerinde baktım bir 3 cm de o taşıyor ve vites çarpıyor olmadı ... Dashı alttan 3 cm binecek şekilde tekrar kestim son haliyle idare eder gibi duruyor , bir çakmak yeri olmayacak şimdi 3 cm e sığmayacak , arkadan çok taşıyordu , arkasını tam incelemedim boşluğa denk gelirse ( ordaki grubu sökeceğiz ya ) ne ala ama olmazsa başka bir kısa çakmak bakarım diye düşündüm. Vites kolunu eğritiyorlar burda ama bu benim de hiç hoşuma gitmiyor ,en doğrusu Umut beyin de belirttiği gibi vites kolunu frezesinden çıkarıp yönünü ayarlamak ... Ben fort minibüslere takılan zaman saatinden getirttim 50 tl. yeni ancak minibüslerde dikkatimi çekmeyen bir durum çıktı saatin altında iki ayar tuşu var , dolayısıyla yuvarlak delik yeterli olmadı resimde de görüldüğü gibi anahtar deliği gibi bir oyuk açmam gerekti. Ayrıca bu gün elektrik mlz . satıcısından switchleri aldım foremost unkilerden , onda motor için basınç göstergesi sordum. Gösterge 60 , muşir 50 tl imiş. Bir yanda ampermetre bir yanda saat şimdi motor yağ basınc göstergesi tek kaldı hem bu motora da değmez diye almadım, ancak motor yağlaması hakkında çok sağlıklı bilgi veren ve değişim olduğunda gözlememizi sağlayan bir gösterge ... Daha neler var aklımda ama , memleket kıtlık bölgesi , ah bir Ankaraya yolum düşse ...

Bu işler dipsiz kuyu :-\ Aklımda yapacak o kadar çok şey var ki nereden başlayacağımı bilemiyorum. Allah yardımcımız olsun...

Aslında eksik yazdım , düzelteyim "motor yağ basınç göstergesi" bu bir basınç göstergesidir ve motoru yağlayan yağın basıncını gösterir. Piston motor uçaklarda silindir başı yağlamasını gösteren göstergelerdir. Araba motorunda tam olarak nereye takılır , mantıken yine silindir başındaki yağ basıncını ölçecek şekilde takılması lazım ama takacak usta konuyu bilir mi burda ? pek zannetmiyorum . Motoru yağlayan yağın basınc değerini ölçer.İş makinelerinde ve kamyonlarda olur , üzerinde "oil pressure" yazılı olan gösterge ... Ben vaz geçtim takmıyorum.

şu sayfadaki bilgiler yardımcı olur mu? Discovery'ye harici yağ basıncı göstergesi takılmasını anlatıyor.

http://landroverforums.com/forum/showthread.php?t=21148

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,124
Kayıtlı Üye Sayımız
167,025
Kaydolan Son Üyemiz
Atilla Alpaslan

Geri