Defender'e Klima Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan artsanatyildiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 128
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,376
Ynt: Defender'e Klima Yapalım

evet aynen söylediğiniz gibi tabi deneme yapmadan tam anlamıyla sonuca ulaşamayacağız.bunlar hep varsayım.bir kaç deneme yapacağız sistem eksikliklerini hesaplayıp gerekirse farklı yollar deneyeceğim.elimde 2 adet ev tipi klima kompresörü var(hurdacı bir iş yerinden sökerken aldım ikisini 40 tl ye ) onlardan birinide kullanacağım

Etiketler

Kompresörün amperi ve büyüklüğü makulse peltierli sistem yerine bunu kullansanız bence daha iyi olur uygun bir invertörle çalıştırırsınız.

ilker 72' Alıntı:
Kompresörün amperi ve büyüklüğü makulse peltierli sistem yerine bunu kullansanız bence daha iyi olur uygun bir invertörle çalıştırırsınız.
vallah yalan olmasın ama pencere tipi klimadan sökülmüş bir kompresör 1/3 beygir gücünde galiba 9000 yada 12000 btu değerinde bir klimadan söküldü kompresörün markası elektrolux ml90fb çok sessiz bir cihaz.

Bende pencere tipi klima var çalışırken 3 amper çekiyor kompresörde çok büyük değil. Kompresörü aracın dışına muhtemelen motorun oraya bir yere dik olarak yerleştirebilirsen gerekli gaz ve elk tesisatı (soğutucu, kompresör ve kondanser arasına) çekilince olur . Fakat kompresör çalışırken çok dik rampalarda sorun çıkartabilir of road yaparken yada dik rampalarda kapatırsınız.

gecıcı olarak cok guzel bı cozum gordum paylasmak ıstedım..

http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=771&isim=ev_icin_ideal_bir_klima_yapimi

berk' Alıntı:
gecıcı olarak cok guzel bı cozum gordum paylasmak ıstedım..

http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=771&isim=ev_icin_ideal_bir_klima_yapimi

Site çok güzel, paylaşım için teşekkürler.

Malum havalar sıcak,tenekede tavuk gibi gezmek istemediğimden konuyu hortlatayım.

Sanırım en büyük sorun hava kanallarının torpido alt ünitesi , orijinalı 2-3 bin dolar , yerine takılabilecek başka bir ünite var mı ? Yapılabilir mi ? Ben de araştırmadayım ,revüzyondaki aracımı klimalı yapmak istiyorum.

Merhaba Defender'e, ticari minibüslerde kullanılan klimaları uygulamak daha kolay olmazmı, dış ünitesi sepetin içine gizlenilirse görüntüde çok kötü durmayabilir, deneyen varmıdır.

artsanatyildiz' Alıntı:
simdi daha farkli bir yol deneyecegim bakalim tutarsa mukemmel bir portatif klimamiz olacak
Yildirim bey,
calismalariniz hakkinada bilgi almamiz mumkun olabilir mi? yoksa projenize devam etmiyor musunuz? tesekkurler, reha