Serhat bey , zaten defender gibi araçlar yürekden sevmezsen sahip olunabilecek araçlar değil, bu nedenle çok insan defender alır ama çoğu birkaç ay yada birkaç sene içinde satar, ama esas gönül verenler başka araca binmez. Defender la ilgili en büyük problem askeriye veya devlet çıkması bir defender alıp, arıza, sorun, bakım kısımlarını, kaportasını yenileyip eksiksiz bir off road aracım olucak sanılması. Hiç defender sahibi olmadım ama nerdeyse her hafta sonu farklı defenderlar ile araziye çıkıyorum arkadaşlarıma ait, ve servisde inceleyip bakıyorum rasladığımda. Dıştan birebir aynı görünen iki defender arasında tek benzer şey dış görünüşü olabiliyor. Birisi ile dünya turu atarsınız banamısın demez, diğeri ile İstanbuldan Boluya gitmeye dayanamazsınız, yoluda tamamlayamayabilirsiniz. Ve bu iki defenderinda birisinin fiyatı 10 000 ise diğeri 40 000 gibi uçuk farklar oluyor. Bence bu ve başka bazı nedenlerden dolayı defender sahibi olacakların iyi düşünüp karar vermesi lazım. Defenderdan ne bekliyorlar ve beklentilerini karşılayabilen bir defender yapmak için ne kadar para ayırabilecekler kenara. Defender denen araç benim hayatımda gördüğüm en farklı şekillerde yapılabilen araç. En az 10 farklı çeşit motor konabilir, bir o kadar farklı çeşit şanzuman konabilir, alt takım ve yürür aksamda bir o kadar farklı seçenekler bulabilirsiniz, lastikler, kilit seçimler, iç donanım ve dış görünüm derken tüm bu kombinasyonları çarptığınızda sonsuz seçenekde farklı defenderlar yaratılabilir neredeyse. Ama hepsinin adı Defender.
Gerçi Yavuz abinin Ankarada yeni topladığının adı Offender oldu