Ynt: Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları
Arkadaşlar Merhaba;
Bir kaç hafta önce tesadüfen bir internet sitesinde satılık DEFENDER buldum. Sonra ben geri dönüş yapana kadar ilan ortadan kalkmış. Uzun uğraşlar sonucunda bu aracı satan kişlere ulaştım ve adreslerini aldım.
Araç İstanbulda idi ve dün itibari ile aracı görmeye gittim. Verilen adres bir şirket adresi olduğundan dolayı sanıyorum, aracın orada olmadığını öğrendim. Gerekli kişilerden araç hakkında bilgi aldım.
Araçlar şirketin bir organizasyonu için alınmış ve iki taneymiş, Uludağda kullanılmış ve işleri bitince de atıl vaziyette kullanılmadan durumuyormuş. Birinin marş motorunda sorun varmış ve bu araç satılmış. Diğerinin motor bloğunda çatlak varmış, bu araç halen duruyormuş. Amacım en azından marş motoru arızalı olan aracı almaktı ama kısmet değilmiş.
Diğerin ise söyleme göre aracın içi gayet iyiymiş, fiyatı da cazip olduğundan belki bir formül bulurum diye sadece motorunu değiştirebilirim diye aracı görmek istediğimi belirttim ve bana tekrar bir adres verilerek aracı görmeye gittim.
Aracın motor arazı var denilince bayağı bir yıkıldım ama, içi,dışı ve diğer aksamları normal olduğunu düşünerek yinede çok masraf gerektirmeyeceğini düşünerek oldukça heyecanlandım.
Aracın yanına gittiğimde tüm beklentilerim boşuna çıktı. Araca boya ve kaporta gerekiyor, iç kısmının tamemen elden geçmesi gerekiyor (döşeme olarak) yenilenmesi gerekiyor. Ön gögüs size kalmış bir şey ama bana kalırsa onunda yenilenmesi gerekiyor, şahsım olarak uğraşamayacağıma karar verdim.
Ufak bir araştırma yaptım ve bütçeyi de göz önünde bulundurarak araca benim bütçemi aşacak bir masraf çıkacağını gördüm ve bu aracı almaktan vazgeçtim.
Konuyu burada paylaşıyorum ki siz değerli DEFENDERI OLMAYAN DEFENDER SEVDALILARI dostlarımın işine mutlaka yarar, bu konuda birşeyler yapabileceğine inanan arkadaşlarımıza destek olmak istiyorum.
Öncelikle şöyle söyleyeyim, araç benim aracım değil kimse yanlış anlamasın, üzerinden komisyon alıyor gibi düşünmeyin sakın. Bu aracın daha önceki satış fiyatını sanırım bir tek ben takip ettiğimden dolayı bana mecbur olarak söyledir.
Araca 5.000.TL istiyorlar, araç malum sitede 10.000.TL olarak satıştaymış, diğer aracı sanırım 7.000.TL ye satmışlar. Ben daha önceki fiyatı gördüğümden dolayı bana da 5.000.TL demek zorunda kaldılar.
Araç 87 model orijinal İngiliz DEFENDER, KM 102000 sanıyorum onu gözden kaçırmışım, araç benzinli, plakası var 2011 muayene zamanı dediler. Araçla ilginecek arkadaşara temas kuracak kişinin cep telefon numarasını vereceğim, daha detay isterseniz bu arakadaşdan alabilirsiniz.
Tane Akbaş 0.532.315 80 12
Çektiğim fotoğrafları ilave edeceğim, bu kişiyle konuşurken beni söylerseniz, fiyat konusunda yukarlardan başlamamış olur. Çünkü ona söyledim, ben bu konuyu forum sitemizde paylaşıcam fiyatı da burada ilan edeceğim dedim, tamam dediler onlarda.
Siz değerli dostlarımla paylaşmak istedim.
Saygılar.