defenderımda bilinmeyen parça

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,912
Ynt: defenderımda bilinmeyen parça

Havalı diff kilidi için gerekli bir parça olabilir mi?.

Diff e hava falan gönderen hava pompası gibi gibi birşey

Etiketler

benzın deposundan gelen benzınnın bekleme odası gıbı su varsa motora gıtmeden orada coküyor defender kataloglar bolumunde okumuştum yanılmıyorsam.

Aracınızın imal yeri ve yılını bilmiyorum ancak, bu parca ruhsatında 94 şasesinde 92 model yazan ingiltere imali aracımda gögüs sacında monteli idi,(kesin olmamakla birlikte su ayırıcı ve patikül filtresi)110 larda yakıt hattı aracın sagından degil solundan motora ulaşıyor olması gerek her şeyi bilen bir ustanın ;D ;D ;D eseri gibi duruyor,
yalnız fotograftaki parça üzerinde bir pompa var normalde benzinli defender'da elektirikli pompa depo içindedir lpg'li kullanımlarda depo dip kullanıldıgından depodaki benzin pompayı sogutmaya kafi gelmedigi için sık sık pompa arızalanır,
El kitabı kısmını incelerseniz parçayı görürsünüz.

Daha yenisin öğreneceğin çok şey var.
Siyak boyalı olan parça yukardaki arkadaşın da söylediği gibi. Sedimantör. Yani benzinin içindeki ağır sıvıların orda toplanmasını sağlıyor. Bazı modellerde de oraya benzin filitresini koyuuorlar.
Galvanizli olan parça ise Facet marka ceryanlı benzin otomatiği. Benzi,n çekmeye yarıyor.
Aşağı ya takılmalarının sebebi Sıcak ortamdan uzak olmaları.
Mekanik pompaların sıcak ta diyaframları şişer bunlarda böyle bir sorun olmaz.
LPG acemi biri tarafından takıldı ise LPG de bile benzin basıyordur. Yakıt kesms rölesinde kalıyordur. Bu da kısa zamanda pompayı yakar.
Buna mutlaka baktırın. Emin olun.
Başka sorunuz?

SERİ 3 109' Alıntı:
Daha yenisin öğreneceğin çok şey var.
Siyak boyalı olan parça yukardaki arkadaşın da söylediği gibi. Sedimantör. Yani benzinin içindeki ağır sıvıların orda toplanmasını sağlıyor. Bazı modellerde de oraya benzin filitresini koyuuorlar.
Galvanizli olan parça ise Facet marka ceryanlı benzin otomatiği. Benzi,n çekmeye yarıyor.
Aşağı ya takılmalarının sebebi Sıcak ortamdan uzak olmaları.
Mekanik pompaların sıcak ta diyaframları şişer bunlarda böyle bir sorun olmaz.
LPG acemi biri tarafından takıldı ise LPG de bile benzin basıyordur. Yakıt kesms rölesinde kalıyordur. Bu da kısa zamanda pompayı yakar.
Buna mutlaka baktırın. Emin olun.
Başka sorunuz?

ayrıntılı cevaplarınız için çok teşekkür ederim. saha yeniyim öğreneceğim çok şey var. sizler sayesinde öğreniyorum yavaş yavaş.

LPG de benzin basma işi kafi karıştırdı otomatik kesmiyormudur benzini neyapmak lazım ki?

DR.ÖZHAN' Alıntı:
LPG de benzin basma işi kafi karıştırdı otomatik kesmiyormudur benzini neyapmak lazım ki?
LPG takan ustalarımız ne yazıkki işlerine gereken ilgiyi göstermiyorlar.
Bu olay benim bildiğim 5 kişinin başına gelmiştir. Sonuncusunuda c tesi günü tespit edip LPG ciye gönderttim.
Olay şu ; Karbiratöre gelen benzin hortumunu çıkarıp benzin kesici röleye takıyorlar.çıkışınıda karbiratöre veriyorlar.
Veee işleri bitiyor. Adamda kafa yokki Kontağı açtığında benzin pompasının çalışacağını düşünmüyor. Düz mantıkla aracın karbiratörlü olması mekanik pompalı olmasını gerektiriyor sonucuna varıyor.
Araç LPG de çalıştı. sorun yok. Amaaa aynı anda ceryanlı benzin otomatiğimizde çalışıyor. Ve benzin basmaya devam ediyor nereye kadar... yakıt kesiciye kadar, Benzinin kullanılmadığı için geriye dönüşü varmı ? yoookkkk. Sonuç ne : otomatik yanıyor. Doğru elektrikciye. Duruma göre 200 ila 300 arası masraf.
Çare Ne ; Açın kaputu kalorifer peteğinin sağ tarafındaki soketlerden otomatikten geleni bulun LPG cinin taktığı benzin kesici ile baypaslayın.
Unutmayın.. Bu araca binen arızasınıda kendi bulacak ve kendi yapacak.

teşekkur edrım kontrol edeyım bı , bunla ilgili bi konu acmalı yada kendı konumda moturun fotografını cekerek bı tartışalım yıne. ilk ben taktırdım lpgyı bı depo anca bındım genelde benzınde bınıyorum dedıgınız dogru.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.