Değişik Bir Fikir, Cj Dijital Gösterge

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercanaslan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,770

ercanaslan

Kamp III
Mesajlar
644
Tepkime Puanı
3
Yer
İstanbul
http://www.dakotadigital.com/index.cfm?ptype=article&article_id=16

verdiğim linkte cj de kullanılan hız göstergesinin yerine bire bir uyan gösterge imal etmişler. Ben kulllanmak istemezdim cj nin göstergesi bence onun amerikan ruhunu taşıyor fakat değişikte olmuş ilgimi çekmedi değil



 



Ynt: Değişik Bir Fikir, Cj Dijital Gösterge

CJ nin genetiğini değiştirmek gibi bir şey bu bilmiyorum bana çok değişik geliyor sonradan takılan hararet saatleri bile midemi bulandıryor ki kaldı ki dijital gösterge ayrı bişi yapılan çalışma güzel ama şahsi fikrim riskli ve aykırı
Bi landım olsa tofaş direksiyonun karşısına takarıdm ayrı bişi ;D ;D ;D
 

Ynt: Değişik Bir Fikir, Cj Dijital Gösterge

Ne yazık ki CJ'nin orijinal göstergeleri de müşirleri de yeterli hassasiyette değil. Digital olmamak kaydıyla daha kaliteli göstergelerle daha iyi kontrol sağlanabilir.
Özellikle voltmetre doğrudan akünün voltajını göstererek yanlış okuma yapıyor. Normal olarak regülatör çıkışından sinyal alarak sistem voltajını göstermesi gerekir. Yani alternatör arıza yapsa haber vermez. Regülatör arıza yapıp alternatör çıkışı 20 voltlara çıksa birçok cihazınız(elektronik ateşleme sistemi dahil) elden çıktıktan sonra haberiniz olur. Sinyali regülatör çıkışına taşımanızı öneririm.
Digital göstergelerde durum daha farklı. Çok hassas oldukları(belki de sayısal demek olduğu için) için devamlı sayarlar, bir bakışta okuma şansınız yoktur. Çin işi bir devir saatinde başıma gelmişti. Araç rölantideyken bile 3 rakam sürekli değiştiği için kaç devir yaptığına bir karar verememiştim, söktüm attım.
Yani göstergemiz basit olsun, analog olsun, bir bakışta kırmızı ibrenin yerini görüp herşeyin normal olup olmadığını anlayabilelim.
 



Ynt: Değişik Bir Fikir, Cj Dijital Gösterge

Abi bi süredir baktığım çok işlevsel ama fiyatıda pahalı olan bir ürün. Direk gps den alıyor hız bilgisini. Dokayısı ile km kaydı ve trip km si dijital olarak kaydediyor. Ve üzerine devir saatide eklemişler.
Bir abd seyahatimde almak istiyorum bundan
Adamlar hep klasik araç göstergeleri üretiyorlar.
http://www.speedhut.com/jeep_cluster.html
 

Ynt: Değişik Bir Fikir, Cj Dijital Gösterge


Linkteki göstergeler KM değil,MİL.Buna da dikkat etmek gerekir.Yolculuk sırasında durmadan matematiksel MİL-KM çevirme hesepları yapıp durur insan.
 


Ynt: Değişik Bir Fikir, Cj Dijital Gösterge

Ercan, o firmanın üretici olduğunu sanmıyorum. Orijinalden şaşma, değiştirmen gerektiğinde de Autometer veya VDO arasında tercih yap. Bu firmaların işi bu, fason çalışmıyorlar ve güvenilir firmalar.
 

Ynt: Değişik Bir Fikir, Cj Dijital Gösterge

Abi imalat atelyelerinin videoları falan var facebook hesaplarında. İncelenebilir bir ürün bence. Hatta birçok cj deki yanlış km gösterme gibi sorunlarıda ortadan kaldırabilir. Göstergem sapasağlam allaha şükür ama. Güzel bir ürün ve cj için üretim yapmıyorlar sadece klasik tüm araçlar var mustang vs. hatta siteden her türlü ayrıntısını değiştirebiliyorsun beyaz led yansın arka beyaz olsun gibi kişisel ürün de yapıp gönderiyorlar.