Denizli-Ornaz Vadisi: 19 Aralık, Tek Kişilik Layt Bir Off-Road

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olguncandan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,276

olguncandan

Zirve
Hazirunu selamlıyorum.

Önce şu başlığı açıklamam lazım... ;D

Niye tek kişilik off-road? Çünkü kimse yoktu, ekip yok, katılımcı yok.

Niye Layt? Çünkü kara yağmura, çamura suya pek bulaşmadım... Bildiğiniz orman yolu.

Peki niye off-road? Çünkü "yoldan çıkılmıştır", bu birincisi, yolda birkaç su birikintisi vardı, faşşşş diye içinden geçildi, böylece çamura benzetilmiş oldu. Bu ikincisi... Üçüncüsü de, güzergaha girildiğinde, birkaç normal oto geri dönmüştü, belli ki geçemedikleri yerler vardı. Nitekim kar-yağmur sularının bozduğu kısımlar varmış, gidince görüldü ve geçildi. Bu da gezimizi bir nevi off-road yaptı.

Elbette üstatların ellerine su dökemeyiz, onların boğuştukları ve dahi altettikleri karları ve çamurları aşamayız.

Ne yapalım, yalnız gezginin off-roadı da bu kadar oluyor.
:smiley:
Efendim, seyahatimiz Duster'la yapıldı...

Denizli Ornaz Vadisinin derinleiklerine gitmek, olmazsa şöyle tepeleri dolaşan orman yollarında tekerlek döndürmek amacındaydı köroğluyla ayvaz. Lakin Ornaz Vadisi'nin girişi kapatılmıştı orman idaresince... Diğer yandaki orman yoluna gitmeye kalkıştık, orası da kapalı... Geriye, biraz daha suya sabuna dokunmayan yollarda dolaşmak kaldı, biz de öyle yaptık....

Bu arada birkaç kırık dökük foto çektik...

İşte Ornaz'ın girişinin karşıdan görünüşü
[attachment=1]

DSCN7041.jpg

Etiketler
Ynt: Denizli-Ornaz Vadisi: 19 Aralık, Tek Kişilik Layt Bir Off-Road

Buralar off-road kısmı
;D

[attachment=1][attachment=2]

DSCN7034.jpg

DSCN7037.jpg

Haaaa, bir de yoldan çıkılmış kısmı var; semaver yakamadık ama termusumuz vardı...

[attachment=1]

DSCN7031.jpg

Şimdi de gezimizin layt kısmı

;)

[attachment=1]

DSCN7039.jpg

DSCN7043.jpg

DSCN7044.jpg

Sevgili dostlar,

Bu ilkti; hafifçe bir gezinti. İlk başlık...

Fotoğraflar bile acemice oldu. İnşaallah daha ilginç gezilerde buluşmayı, sizlerle bu aziz vatanın güzel manzaralarını foto yoluyla tanıştırmayı diliyorum.

olguncandan' Alıntı:
Sevgili dostlar,

Bu ilkti; hafifçe bir gezinti. İlk başlık...

Fotoğraflar bile acemice oldu. İnşaallah daha ilginç gezilerde buluşmayı, sizlerle bu aziz vatanın güzel manzaralarını foto yoluyla tanıştırmayı diliyorum.

Elinize sağlık.

25 aralıkta layt off-roadımıza devam ediyoruz...

Bu sefer Honaz-Cankurtaran arasındaki coğrafyayı keşfedelim dedik. Honaz dağının eteklerinde kalıyor.

Düştük orman yoluna, birden önümüze bir tümsek ve azıcık çamur çıktı. Önce yaklaşma açısına baktık, iyi, uzaklaşmada sorun yok.

Karın açısı (yoksa tepe açısı mıydı, neyse acemi off-roadcının terminoloji eksiğini hoşgörün) problemli.

Sonuçta geçtik. Orasını videoya kaydedemedik. Yine acemilikten... :'(

[attachment=1]

DSCN7056.jpg

DSCN7057.jpg

DSCN7058.jpg

Düşüldü tekrar dağ yoluna; sakin bir ortam bulundu; sandalyeler açıldı, rüzgarın sesi dinlendi. Honaz dağinin, Cankurtaran beldesinin o noktadan fotoğrafı çekildi.

[attachment=1]

DSCN7066.jpg

DSCN7067.jpg

DSCN7068.jpg

DSCN7070.jpg

Biraz daha devam edince, dağın eteğinde düz bir meydan, yanında mezarlık, meydanın içinde 3-4 çınar ağacı, şırıl şırıl akan bir çeşme....

Tam doğa ile başbaşa, kafa dinlenecek, piknik yapılacak yer.... Hem su da var...

Lakin mezarlıkta çirkin bir manzara görüldü... (Belli ki buralar belki 100-150 sene önce yerleşim yeriymiş... Ama terkedilmiş. mezarlık da "isimleri unutulmuş, nesilleri kesilmiş" fanilerin.) Defineciler birkaç mezarı kazmışlar.

Behey akılsızlar, müslüman mezarlığında define olur mu?

:eek: :mad: :mad: :mad:

[attachment=1]

DSCN7071.jpg

DSCN7072.jpg

Teşekkür sayın amigo ve akaz.

Şunu daha iyi anlıyorum ki, Duster da olsa başka bir oto da olsa, bir doğa tutkunu için 4x4 özgürlük demek. En azından bir engelde takılıp kalma kaygınız çok azalıyor. Yolun tamamı düzgün olabilir. ama önünüze çıkacak bir tümseği aşamazsanız yol bitmiş demektir. Oraları da aşabilmek lazım...

Profesyonel roadcılarla "gezi" ve "macera"da yarışmamak için başlığımıza layt dedik. Haddimizi bilmemiz lazım...

Başka güzel fotolar sunabilmeyi diliyorum.

Sevgili "Olguncandan" bey,

Ben de sizin gibi Denizli'de yim. Mayıs sonunda aldığım Duster'ımla ben de dağ bayır geziyorum. Hele Beyağaç ilçesinde Kartal gölü ve civarına gittim ki çok güzeldi. Bir ara fotoğraflarını eklerim. Sizinle tanışabilmek dileği ile...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR