Ynt: Deretepe Dağcılık; Kaz Dağları Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Gezisi (2-5 Ekim 2008)
Vakit geç olmadan etrafı görmek ve o güzellikleri f otoğraflamak istiyordum. Cennet gibiydi. Ben bir yandan fotoğraf çekerken Behiç de engin tarih bilgisiyle Kazdağları’nın hikayesini anlattı.
Orman içinde gezinmeye devam ediyorduk.
Yolumuza çıkan kardelenleri ve mantarları da de unutmadık tabii
Ynt: Deretepe Dağcılık; Kaz Dağları Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Gezisi (2-5 Ekim 2008)
Ben henüz daha bu güzelliklere doyamamıştım ama yola çıkma vakti gelmişti.
Dönüş yolumuza çıkan bu minik şelaleyi kampa çıkarken gördüğümü hatırlamıyorum.
Dönüşte İstanbul’a Çanakkale üzerinden mi yoksa Yalova üzerinden mi döneceğimize karar vermeye çalışıyorduk. Sonunda Yalova’ya karar verdik ama sonrada çok pişman olmuştuk doğrusu. Çünkü lodostan dolayı feribot seferleri iptal edilmişti ve tüm tatilciler kara yolunu kullanmak durumunda kalınca yaklaşık 3 saat süreyle 1.vitesle ilerlemiştik. İstanbul’a geldiğimizde ise saat 24:00’e ulaşmıştı. Bu arada Ümit’lerin Çanakkale üzerinden Tekirdağ’a hiç zorlanmadan ulaştığını öğrendiğimizde pişmanlığımız bir kat daha artmıştı.
Benim sadece 1 gece katılabildiğim kamp o kadar keyifliydiki, Kazdağları bir daha görmek istediğim yerlerin başında yer alıyordu artık.
Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.
Birlikte geçirdiğimiz bir kaç güne o kadar unutulmaz anı sığdı ki unutmak mümkün değil bir çoğunu. Evet Selma'nın geleceğini hiç beklemiyordum. Bu tamamiyle sürpriz oldu benim için. İlk 2 günde yaptığımız yürüyüşlere devam etmek yerine ekipten ayrıldım Murat ve Nuran'la birlikte yaklaşık 6-7 km aşagıya çeşmenin yanına gitmek üzere yola çıktık. Varmak üzereydikki. Selma'yla karşılaştım. Bu sürprizini asla unutamıyacağım. :
Gerçi bir gün önceki elim kazayı anlatmıştı. :'( Ama o kadar şaşkındımki telefon edip aileme ben iyiyim demek aklıma gelmedi. Bir gün sonra Zeytinli'den aradığımda ise haber alamamaktan perişan olan fakat iyi olduğuma sevindiğimi söyleyen ailemi teskin etmem kolay olmadı. :-\
Bu arada kıdemli bir Gezenbilir=Yiyenbilirci olduğumda tescillendi. Olcay'ın soya soslu tavuk sotesine şapka çıkarıyorum. Öyleki yemek piştiği anda sağanak yağmur başladı. tavayı güvene alıp yağmura aldırış etmeden tadını çıkardık ;D
Sağol Olcay, Soya soslu tavukların ve tüm yaptıkların için. kusura bakma ama benim akıl kütüphanemdeki indeksleme yemeklerle ilintili. Daha kolay sıralayıp buluyorum. Ve emin ol sen daima okunacak raflarda yerini aldın.
behicefe' Alıntı:
Sağol Olcay, Soya soslu tavukların ve tüm yaptıkların için. kusura bakma ama benim akıl kütüphanemdeki indeksleme yemeklerle ilintili. Daha kolay sıralayıp buluyorum. Ve emin ol sen daima okunacak raflarda yerini aldın.
Güzel ve çok şirin arkadaşım Zerrin'e çok teşşekürle,r bana Kaz Dağlarının muhteşem güzeliklerini tanıttığı için umarım bundan sonra Kaz Dağları gezilerinizin devamı gelir.