dicovery bilgi lutfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tolga ordu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,807

tolga ordu

Yeni Üye
Yer
ordu
herkese meraba oncelıkle.1991 model lada nıva sahıbıyım.ve kafamda aracımı satıp dıscovery alma nıyetındeyım fakat bu arac hakkında hıc bır bılgım yok burdakı abılerımden tecrubelı arkadaslardan fıkır almak ıstıyorum.yakıt konusu ve arazıde parca sıkıntısı yasatırmı parcaları bulunurmu hangı modelı alınabılır yoksa hıç mı bulaşmamalıyım.kendı aracımla arazıde arıza veya parca kırdıgı zaman rahat bıseıklde maddı olarak kendımı yormadan altından kalkabılıyorum.dıscoverylerde sık arıza yaparmı kısacası bılgı almak ıstıyorum yardımcı olursanız cok sewınırım

Etiketler
Ynt: dicovery bilgi lutfen

Tolga kardeşim, Discolar hakkında tüm sorularının karşılığını forumun araçlar/Land rover bölümünde bulabilirsin, her konu uzun uzun tartışılmıştı. Kısaca ana hatlarıyla belirtmek gerekirse;
Bende 7 yıldır Disco-1 300 tdi var (1997), son derece memnunum, parça bulma problemi yaşamazsın, defenderlerle çoğu parçası aynı olduğundan aynı zamanda ucuzdur :smiley: Kasa alüminyum olduğundan çürüme sorunu olmaz.
Ortalama 100 km de 10 lt civarı yakıt yakar, modifikasyona çok elverişlidir. Disco2 ler daha çok elektroniktir ve parçaları daha pahalıdır.
Forumu incelersen daha geniş bilgi sahibi olabilirsin. Yine de soruların olursa disco1 tdi konusunda yardımcı olmaya çalışırım.
sevgiler
Erdal

Çok tesekkur ederım gercekten zaten genel olarak bnm tarzımda soru soranlara aynı sekılde cvp gelıyo forumu ınceleyıp bılgı alma anlamında.ben yenıyım sıtede ve cogu bılgı almaya calıştıgım konularda genel olarak ya konu dagılmış yada ıkılı dıaloga donuşmuş onun ıcın bı baslık altında bılgı almak ıstedım.sadece sız yardımcı oldunuz ve buraya ıkı satır yazı yazmanın cok zor oldugunu dusunmuyorum okadar yabancıyımkı dısco 1 ler hangılerı 2 ler hangılerı onları bıle bılmıyorum.sadece arac gorunuş olarak çok hoşuma gıdıyo alırsam pişman olurmuyum benzınlısını dıe bılgı almak ıstıyorum.yardımcı oldugunuz ıcın tekrar tesekkurler.

tolga ordu' Alıntı:
herkese meraba oncelıkle.1991 model lada nıva sahıbıyım.ve kafamda aracımı satıp dıscovery alma nıyetındeyım fakat bu arac hakkında hıc bır bılgım yok burdakı abılerımden tecrubelı arkadaslardan fıkır almak ıstıyorum.yakıt konusu ve arazıde parca sıkıntısı yasatırmı parcaları bulunurmu hangı modelı alınabılır yoksa hıç mı bulaşmamalıyım.kendı aracımla arazıde arıza veya parca kırdıgı zaman rahat bıseıklde maddı olarak kendımı yormadan altından kalkabılıyorum.dıscoverylerde sık arıza yaparmı kısacası bılgı almak ıstıyorum yardımcı olursanız cok sewınırım
merhaba ben dısko 1 v8 sahibiyim arac olarak güzel arazıde işinizi görür ancak malıyetlidir 2 niva harcarsınız yeri gelir parçalarıda öğle ucuz felan değil bazı parçalarını bulmak mümkün değil çıkmasını bile bulamadım yağ filitre pompa kapağı 650 tl yurt dışından parça getirteyim dedim çıkması buldum kargosu kendisinden pahalıya geldı beğenmessin alt tarafı güneşlik ve onu tutan klıps adam kılıpslere ve güneşliğe ayrı kargo istedi iyimi orta konsolda kırık vardı yenisi ile değiştireyim dedim ne gezer çıkmasını bile bulamadım amerikada buldum çıkmasını 265 dolar artı kargo oturdum kendim tamır ettim her türlü zahmetine katlanacak bir araç ancak almadan iyi düşünmeli öyle niva gibi ha değince elden çıkmaz sevenini bulmak gerekir tamire heryere gidilmez ustasını sevenini bulman gerekir yada parayı sevenini :smiley:) defender gibi usta sever ve seçer seçiminde bol şans dilerim bu iş birazda zevk işi maddi ve manevi hazırsan sana keyifli sürüşler dilerim sevgiler saygılar

Selam, iyi yada kötü Discovery diye bir tabir yoktur, sadece iyi ve kötü bakılmış olanı vardır, zaten bütün araçlar içinde bu geçerlidir. Niva ile arazide tepeden atlarken Disco ile sadece üstünden geçebiliyorsun (ağırlığı ve uzunluğundan dolayı), öte yandan Disco da yukarıda otururken Niva da biraz aşağıda oturuyorsun, Disco geniş Niva dar. Bence ikisi de eğlenceli araçlar ama Niva ile Disco'yu karşılaştırmak biraz zor. Hem yakıt masrafı hem parça bakımından Disco biraz daha pahalı. Sitede biraz araştırırsan bir çok şey öğrenebilirsin. Mesela, bir Japon yedek parça fiyatına bir kaç tane LR parçası alabilirsin, bir LR yedek parça fiyatına bir kaç tane Niva yedek parçası alabiliyorsun bunun gibi bir sürü bilgi bulabilirsin. :D

çok tesekkur ederim galiba kendımı hazır hıssetmıyorum tam :smiley: maddı olarak tabı bılgıler ıcın cok tesekkur edıyorum tekrar

O kadar gözünü korkutmasın, sıfır araçlarda bile problem çıkarken 20 yaşındaki araçlardan problem çıkmamasını beklemek biraz hayalperestlik olur. Neticede 20 yaşında araç bakıyorsun kendine her aracın huyu suyu farklıdır. Bu olmaz başkası olur ama sana tavsiyem böyle bir araç düşünüyorsan kendine evdeki ikinci araç olmasında fayda var ya da elindeki araçla biraz daha uğraş en azından ne olduğunu biliyorsun.

Dixie' Alıntı:
O kadar gözünü korkutmasın, sıfır araçlarda bile problem çıkarken 20 yaşındaki araçlardan problem çıkmamasını beklemek biraz hayalperestlik olur. Neticede 20 yaşında araç bakıyorsun kendine her aracın huyu suyu farklıdır. Bu olmaz başkası olur ama sana tavsiyem böyle bir araç düşünüyorsan kendine evdeki ikinci araç olmasında fayda var ya da elindeki araçla biraz daha uğraş en azından ne olduğunu biliyorsun.
+10
katılıyorum doğru bir tesbit olmuş arkadaşlar en iyi yol bildiğin yoldur :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,802
Kaydolan Son Üyemiz
gandac35

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR