Dimçayı Trekking ve Kamp

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan whyhionewhy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,790

whyhionewhy

Yeni Üye
Yer
Istanbul
alanyanın merkezindeyiz toplandık 4 arkadaş sırtımızda we elimizde çantalar gerekli 1 haftalık erzak alınmış ve hedeflediğimiz koordinatlara ulaşmak için otostop kullanıcaz... 3 araba 5 araba derken alanya tv'nin yayın arabası geldi biz çantalar fln doluıştuk içeriye ve yola koyulduk dimçayındaki baraja kadar bizi götürdü bu arada dimçayı hava çok sıcak olduğu için bi bölümü kurumuş onada ufakta olsa haber çıkmış oldu... neyse, ordan sonra şöle gidicez bu kadar yürüyeceğiz derken 5 kilometreyi hafif yokuş yukarı katettik daha sonra oranın köylü yerlilerinden bir yaşlı çift dodge kamyonetle geldi ve 4ümüzü aldı onlarda bizi köye giren yolun başına kadar götürdüler... ordan tekrar tabanvay yürümeye başladık... elimizdeki harita ve koordinatlara göre 10km ilerde ufak bi köprü war 2-3 saatlik yürümeden sonra köprüye warmıştık fakat hava kararıyordu daha fazla yol almadık yolda nelerin olduğunu bilmediğimiz için... köprünün ordan aşağı indik çayın kenarında hemen hemen 1.5 çadırlık yer wardı çadırın 1ini kurduk ateşi yaktık birşeyler yedik geyik muhabbet derken hepimiz uyuduk ertesi gün saat 11 civarlarında uyandık ve zaman kaybetmeden yola koyulacaktık fakat artık köprünün ordaki yoldan gidemiyorduk çünkü yol yükseliyordu ve ilerde birdaha iniş yoktur suyun içinden de rahat bi 15km yürüdükten sonra uygun bir yerde dinlendik saat 4 civarlarıydı... kimi yerde derinleşen suda matların üzerinde çantaları geçirirken kimi yerde bileklerimizde olan büyük taşlarla tabanı kaplı olan suda yürüdük yarım saat dinlendikten sonra tekrar yola koyulduk... en son acaba elimizdeki haritalar yanlışmı die tereddüt etmeye başlamıştık çünkü git git istediğimiz noktaya ulaşamıyorduk... ufak bi kum tepesinin üzerine malzemeleri ve kız arkadaşlarımızı bıraktık ve beklemelerini söyledik... biz Dga'la hızlı bir şekilde kayalıkların üstünden altından suyun üstünden derken 1-2 km yol gittik sonra baktıkki aradığımız yer ordaydı harika şekilde 2 çadırın rahat rahat sığacağı ufak taşlı çayın kenarında oluşmuş doğal 60-70m kare civarlarında bi alandı... Dga'la sewinç çığlıkları atarken dierleirni unutmuştuk bile :smiley: sonra hemen geri dönüp kızları alalım eşyaları alıp gelelim biran önce hava iice kararıcak dedik döndük ve grubu tekrar toplayıp gidceğimiz yere doğru yola koyulduk... tam hava kararmasına 1 saat kala ordaydık karanlığa kalmamak için hemen çadırları kurup eşyaları dizdik herşey hazırdı artık sadece yorgunluktan herkes acıkmıştı... yemek yapıldı yedik ve o günü yere uzanıp biraları yuıdumlayarak dinlendik... ilk 2 günümüz böyleydi diğer günlerse bunları takip etti ortalama hesapladığımız yol 45 ila 50 km arası bir yol katetmiştik biraz daha dayanabilseymişiz kaynaktaki şelaleye ulaşacakmışız fakat haberimiz yoktu... 1 hafta sona erdiğinde ordan ayrılmak istemedik nerdeyse ewimiz olmuştu orası harika 1 hafta geçirmiştik... bu güzel vakitlerin fikir babası Dga'dı o yüzden ona çok teşekkür ederim şahsım adına...

şimdi birde hafif yağmur altında güzel bi son bahar gezisi planlamıyor değiliz...
Boş Hali

Dolu Hali

Etiketler
Ynt: Dimçayı Trekking ve Kamp

whyhionewhy' Alıntı:
Alanya'nın merkezindeyiz, toplandık 4 arkadaş sırtımızda ve elimizde çantalar. Gerekli 1 haftalık erzak alınmış ve hedeflediğimiz koordinatlara ulaşmak için otostop kullanıcaz...

3 araba, 5 araba derken Alanya tv'nin yayın arabası geldi biz çantalar fln doluştuk içeriye ve yola koyulduk. Dimçay'ındaki baraja kadar bizi götürdü. Bu arada Dimçay'ı hava çok sıcak olduğu için bi bölümü kurumuş. Ona da ufakta olsa haber çıkmış oldu...

Neyse, ordan sonra şöle gidicez, bu kadar yürüyeceğiz derken 5 kilometreyi hafif yokuş yukarı katettik. Daha sonra oranın köylü yerlilerinden bir yaşlı çift, dodge kamyonetle geldi ve 4'ümüzü aldı. Onlar da bizi köye giren yolun başına kadar götürdüler...

Ordan tekrar tabanvay yürümeye başladık... Elimizdeki harita ve koordinatlara göre 10km ilerde ufak bi köprü war. 2-3 saatlik yürümeden sonra köprüye warmıştık fakat hava kararıyordu. Daha fazla yol almadık yolda nelerin olduğunu bilmediğimiz için... Köprünün ordan aşağı indik. Çayın kenarında hemen hemen 1.5 çadırlık yer wardı. Çadırın 1ini kurduk, ateşi yaktık, birşeyler yedik. Geyik, muhabbet derken hepimiz uyuduk.

Ertesi gün saat 11 civarlarında uyandık ve zaman kaybetmeden yola koyulacaktık, fakat artık köprünün ordaki yoldan gidemiyorduk, çünkü yol yükseliyordu ve ilerde bir daha iniş yoktur? Suyun içinden de rahat bi 15km yürüdükten sonra uygun bir yerde dinlendik saat 4 civarlarıydı... Kimi yerde derinleşen suda matların üzerinde çantaları geçirirken kimi yerde bileklerimizde olan, büyük taşlarla tabanı kaplı olan suda yürüdük. Yarım saat dinlendikten sonra tekrar yola koyulduk...

En son acaba elimizdeki haritalar yanlış mı die tereddüt etmeye başlamıştık, çünkü git git istediğimiz noktaya ulaşamıyorduk... Ufak bi kum tepesinin üzerine malzemeleri ve kız arkadaşlarımızı bıraktık ve beklemelerini söyledik... Bbiz Dga'la hızlı bir şekilde kayalıkların üstünden altından suyun üstünden derken 1-2 km yol gittik sonra baktıkki aradığımız yer ordaydı harika şekilde 2 çadırın rahat rahat sığacağı ufak taşlı çayın kenarında oluşmuş, doğal 60-70m kare civarlarında bi alandı... Dga'la sewinç çığlıkları atarken dierleirni unutmuştuk bile :smiley:

Sonra hemen geri dönüp kızları alalım, eşyaları alıp gelelim, biran önce hava iice kararıcak dedik. Döndük ve grubu tekrar toplayıp gidceğimiz yere doğru yola koyulduk... Tam hava kararmasına 1 saat kala ordaydık. Karanlığa kalmamak için hemen çadırları kurup eşyaları dizdik herşey hazırdı artık sadece yorgunluktan herkes acıkmıştı... Yemek yapıldı, yedik ve o günü yere uzanıp biraları yuıdumlayarak dinlendik...

İlk 2 günümüz böyleydi diğer günlerse bunları takip etti. Ortalama hesapladığımız yol 45 ila 50 km arası bir yol katetmiştik. Biraz daha dayanabilseymişiz kaynaktaki şelaleye ulaşacakmışız, fakat haberimiz yoktu... 1 hafta sona erdiğinde ordan ayrılmak istemedik nerdeyse ewimiz olmuştu orası harika 1 hafta geçirmiştik... Bu güzel vakitlerin fikir babası Dga'dı o yüzden ona çok teşekkür ederim şahsım adına...

şimdi birde hafif yağmur altında güzel bi son bahar gezisi planlamıyor değiliz...

Boş Hali

Dolu Hali

(İsmini göremediğim için böyle hitap ediyorum?!? :D :D ) Sevgili Why(?),

Yazının başını okudum, samimiyeti çok hoşuma gitti ancak okuması çok zor olduğundan en azından paragraf ve cümle ayırmalarını yaptım, yanlış anlamazsan. (Aslında harf hatalarını da düzeltecektim :p :p ama genelde yazının samimiyetini onların verdiğine inandığımdan çok kurcalamadım). Benim gibi zor okuyanlara hizmet olsun dedim. Umarım kızmamışsındır?!?

Diğer aktivitelerinin yazılarını da bekliyoruz...

Not: İçinden "Bu ne diye işime karışıyor" demişsindir sanıyorum, ben de böyleyim işte, kusuruma bakma :D :D :D (Bu arada gerçekten hoşuna gitmediyse, bu kez söylersen bir daha yapmam zaten :smiley: )

Ha bir de, sanırım daha uzun yazma potansiyelin var. Bu ilk yazın ise birkaç gezini daha yaz. Dikkat et, 4.-5. yazın daha uzun ve daha güzel olacaktır. Nacizane biraz bilgim olduysa, tahminim odur...

Ulaş Hocam ellerine Sağlık ,
Yeni arkadaşımız biraz çekinser sanırım.
Profilini doldurmaya üşenmiş.

Etkinliğe ait daha fazla foto yerleştirmiş olsa güzel olurdu gerçekten.

Otostopla gittigimiz kamyondan cekim, camasir kurutma agacimiz ve kamp alaninin bizim geldigimiz yere dogru olan manzara goruntusu var.. tamamen doganin icinde, insan sesinden, araba sesinden, herseyden uzak.Kamptan sonra ilk araba ve insan gordugumuzde cok garip hissetmistik.. Uzun sure sonra ilk defa insan gormustuk :D kolay diil sasirdik.. Ha bir de su isvicre cakisiyla kesip devirdigim agacin resmi var.. O da cok ilginc bir olaydir. Sabit fikirliligimin eseri.Elim su toplamisti ama caki hala sapasaglam :D

-Ya su agac olayi yuzunden kendimi cok salak hissettim, onu da acikliyim. Agaci ne sebepten devirdim.. Kamp alani tamamiyle yuvarlak taslardan olusuyo, kendi matimi da ve butun kiyafetlerimi kiz arkadasima vermeme ragmen yine de taslar yuzunden rahat edemedi. Benim de aklima yaprak kullanmak geldi :S Hem yapraklarini kullandik ta govdesini oglece biraktik mi? Hayir, o kutugun bi kismini ateste kullandik, diger bir dalini alip ucuna kamera yerlestirip yuksekten cekim yaptiim :S diger bi dali da tarkan (whyhionewhy) a verdim, kurdan olarak kullandi :D ... neyse sebepsiz yere kesmedim. Masumum hakim bey..

otostop kamyonu.jpg

camasir kurutma kutugu.jpg

yuzen kamera.jpg

aaac.jpg

dgaempire , Gezenbilir Ailemize ve Trekking Bölümümüze hoşgeldin...

Nasıl bir çakıymış bu anlamadım , sağlamlık açısından demek istiyorum , şaşırdım :eek: ??? ::smiley: :smiley:

dgaempire' Alıntı:
... Ha bir de su isvicre cakisiyla kesip devirdigim agacin resmi var.. O da cok ilginc bir olaydir. Sabit fikirliligimin eseri.Elim su toplamisti ama caki hala sapasaglam :D

Tesekkur ederim, zaman buldukca burada gezdigimiz daha bir cok yeri ( rize, yalova, teke yarim adasi (likya yolu), alanya, silifke) ve yakin zamanda gezmeyi planladigimiz (adana, hatay, urfa) yerleri de forumunuza ekleyip sizinle paylasicam. (kaba ca)

Bu paylaşımları kimin yaptığını bilebilmemiz için kendini Tanışma Platformu (Trekking) bölümümüzde tanıtırmısın lütfen, linkini veriyorum ...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11862.60

dgaempire' Alıntı:
Tesekkur ederim, zaman buldukca burada gezdigimiz daha bir cok yeri ( rize, yalova, teke yarim adasi (likya yolu), alanya, silifke) ve yakin zamanda gezmeyi planladigimiz (adana, hatay, urfa) yerleri de forumunuza ekleyip sizinle paylasicam. (kaba ca)

XtrmPrgrmmr açıkçası normalde bu tür açıklamalara sinirlenir kızardım fakat nasılki sen benim samimiyetime inandıysan bende senin samimiyetine inanıyorum ve asla kızmadım bir çok sitede bu yazım hatalarını söylerken yada eleştirirken gayet kaba iğrenç bir şekilde anlatıyorlar ki çok sinirleniyordum... ama sırf bu hoş açıklaman ve samimi uyarın için emin ol düzgün yazmaya çalışacağım sadece paragraflara çok önem vermeyebilirim onlarıda başta site yönetim kadrosu sonrasında site ahalisi tarafından maazur görülmesini rica ederim... ve şimdiden özürlerimi iletmek isterim... genelde uzun yazı yazmayı severim ve fırsat buldukça ben yahut Davin (dgaempire) size maceralarımızı ve anılarımızı anlatmaya ve paylaşmaya devam edeceğiz...

şimdiden teşekkürler...
Tacko!

whyhionewhy' Alıntı:
XtrmPrgrmmr açıkçası normalde bu tür açıklamalara sinirlenir kızardım fakat nasılki sen benim samimiyetime inandıysan bende senin samimiyetine inanıyorum ve asla kızmadım bir çok sitede bu yazım hatalarını söylerken yada eleştirirken gayet kaba iğrenç bir şekilde anlatıyorlar ki çok sinirleniyordum... ama sırf bu hoş açıklaman ve samimi uyarın için emin ol düzgün yazmaya çalışacağım sadece paragraflara çok önem vermeyebilirim onlarıda başta site yönetim kadrosu sonrasında site ahalisi tarafından maazur görülmesini rica ederim... ve şimdiden özürlerimi iletmek isterim... genelde uzun yazı yazmayı severim ve fırsat buldukça ben yahut Davin (dgaempire) size maceralarımızı ve anılarımızı anlatmaya ve paylaşmaya devam edeceğiz...

şimdiden teşekkürler...
Tacko!

Sevgili Tacko,

Bahsettigin elestirileri tahmin ediyorum. Ben de cok yaşadım. Sanırım onun da etkisiyle az buçuk anlıyorum seni :smiley: Neyse, kırmadığıma sevindim. Ortak bir yol mutlaka buluruz. Ayrıca uzun yazıyorsun ama sanırım konuşma hızında yazamadığın için kısa yazmış oluyorsun? (Çok mu gerçekçi oldu? :smiley: :smiley: ) Yavaş yavaş daha uzun yazılarınızı da okuyacağıma sevindim. Benim yazı fikrime uygun yazıyorsunuz, anladığım kadarıyla. Sizlerden mutlaka öğreneceğim çok şey olacak...

Tekrar ikiniz de hoşgeldiniz...

Not: Dün son yazı dgaempire görünce tamam dedim, diğer arkadaş da gelmiş... :smiley: :smiley:

Tarkan ve Davin Merhaba ,
Fotoğraf paylaşımları için teşekkürler.

Çekmiş olduğunuz fotoğrafları daha büyük boyutlarda yerleştirmek isterseniz IMG kodları ile bilginiz yoksa bu linki ziyaret eder misiniz.?
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=1020

Örneğin ;
16128039.jpg

Madem uzun yazmayı seviyorsun o zaman senden ricam iki mesaj halinde ayırırmısın metinlerini :smiley: ... Bize çok iş düşeceğini söylüyorsun , kendimi düşündüğüm için istiyorum bunu senden ;D

whyhionewhy' Alıntı:

şimdiden teşekkürler...
Tacko!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR