Direksiyonda Boşluk Olmalı mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efe yaren Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,318

efe yaren

Ana Kamp
arkadaşlar merhaba,

bizde 96 model 4x2 nissan country sss var. son 3-4 yıldır direksiyon kutusunda boşluk var. hangi ustaya gitiysek normal dedi. yaptırmak istiyoruz ama ustalar normal diyor. yahu bu normalse orijinal hali anormal miydi be ustam ?

direksiyonda boşluk olması bir arabaya ne kazandırabilir ki? bazı yerlerde olması gerektiğini okumuştum. peki takside niye yok. ya da daha büyük olan otobüste?

(bu arada direksiyonda ki his, boşlukla beraber bitti, viraj performansı eziyet oldu ve dönüşlerden sonra toparlamıyor)

Etiketler
Ynt: Direksiyonda Boşluk Olmalı mı?

Arkadaşım anladığım kadarı ile senin arabanda bayağı boşluk var.............Eğer çeyrek tur boşluk varsa bu çok kötü. (Yani 360 dereceye göre 90 derece)

Fakat sadece 20-30 derecelik bir başluk normal. (yani saat rakamları olarak düşünürsen 5 dakika).

Rot başları eski ise boşluk yapabilir...direksiyonda bir şey yoktur. Zaten motorun alt tarafında direksiyon kutusunda yan tarafında boşluk alma vidası olması gerek buradan boşluk alınabilir. Çok sıkarsan mili yer.

SÜVARİ' Alıntı:
Arkadaşım anladığım kadarı ile senin arabanda bayağı boşluk var.............Eğer çeyrek tur boşluk varsa bu çok kötü. (Yani 360 dereceye göre 90 derece)

Fakat sadece 20-30 derecelik bir başluk normal. (yani saat rakamları olarak düşünürsen 5 dakika).

Rot başları eski ise boşluk yapabilir...direksiyonda bir şey yoktur. Zaten motorun alt tarafında direksiyon kutusunda yan tarafında boşluk alma vidası olması gerek buradan boşluk alınabilir. Çok sıkarsan mili yer.

Rotlar yeni. O vida zaten sonda. Mersin in hidrolik diireksiyon ustası ayarladı. Ayrıca boşluğunda kutuda olduğu gayet belli. Usta da onayladı zaten bunu.

Boşluk ise 20-25 derece kadar. Ama yolun çok hafif eğiminden, çukurlardan, tümseklerden, otobandaki kamyon izlerinden ve yan rüzgarlardan çok etkileniyor. Virajlı dağ yolları güzel ama uzun yolda yoruyor.

Yeni ya da 0 boşluklu çıkma bir kutu en az 500 TL. Çok pahalı. Ustası kutuyu açarsak kırık biyer varsa dağılır, parçada bulunamayabilir dedi. Ne yapabiliriz acaba???????????????

Arkadaşım senin dediğin yaklaşık 25 derecelik boşluk fazla. Sen haklısın bu normal değil.

Önerim şu, mutlaka değiştir, çünkü senin ve ailenin canı daha önemli,

1- Ya sıfır alıp takacaksın,
2- Ya da Ankara, Konya, Denizli, (sizin araları bilmiyorum) gibi yerlerde çok büyük oto hurdacıları var bunlarda yeni ve sağlam ikinci el parçalar var.
3- Kutuyu açmadan bilemezsin, belki sadece mil başı aşınmıştır ve sadece o parça değişecektir.

Bir tavsiyem daha servis ile görüş. Allah yardımcın olsun arkadaşım.

tamir olmayacak araç yoktur. yeteri kadar para kazanamayacağını düşündüğü için uğraşmak istemeyen yada beceriksiz olduğu için tamir edemeyen pabuçlarmın ustaları vardır :smiley: mesele cevabı doğru ustada aramakta bana göre. hiç yeni kutu alınırmı? son çare bu.

Merhabalar
Benim yeni Tahoe' mda da hemen hemen aynı problem var.
Direksiyon çooook hafif, ama bu hafiflik boşluktan kaynaklanıyor.
tam tur dönüşlerde garip sesler geliyor ve direksiyonda sanki birşeyler sürtüyormuş gibi hissediliyor.
virajlarda huzursuz ediyor açıkçası

MFK' Alıntı:
Merhabalar
tam tur dönüşlerde garip sesler geliyor ve direksiyonda sanki birşeyler sürtüyormuş gibi hissediliyor.

Benim anlamadığım konu şu. Bence bu boşluk işi tehlike aslında. Tabi araç traktör ya da defender değilse. :D Ciddi bir sorun olabilir. Peki neden araç muayene istasyonlarından hiç sorunsuz geçiyor? Yedek lastiğin havası az diye bizi uyardılar. Direksiyona hiç bakmadılar bile.

MFK' Alıntı:
Merhabalar

benzer durum arkadaşımın amerikanında da var, bizdekinin sebebi direksiyon milindeki(direksiyondan kutuya giden) mafsalların aşınıp yumuşaklık ve boşluk yaratmasındandı. Bence büyük ihtimal sizinkinin de sorunu o, ömrü boyunca hiç değişmemiş ellenmemiştir belki..

efe yaren' Alıntı:
Benim anlamadığım konu şu. Bence bu boşluk işi tehlike aslında. Tabi araç traktör ya da defender değilse. :D Ciddi bir sorun olabilir. Peki neden araç muayene istasyonlarından hiç sorunsuz geçiyor? Yedek lastiğin havası az diye bizi uyardılar. Direksiyona hiç bakmadılar bile.

aman abi tüvde direksiyon çok az direksiyon boşluğuna da kıllatmasınlar ;D

;D ;D ;D

bu arada direksiyon boşluğuna çözüm bulamadın sanırım, TR de senin aracı olup da nette gezinen paylaşan az sanırım, istersen daha büyük bir forum varsa İngilizce sitelere bak belki çözüm bulursun, konuyla ilgili hiçbir şey bulamazsan bence pompan haznen aynı kalsın, kutunun olduğu yere uydurulabilecek başka markanın çıkma kutularına bakmayı deneyebilirsin, eski mercedeslerinkini uydurabilirim derse ustan, çok ve ucuz sayılırlar, bu bir öneri, kutunun şeklini vs bilmiyorum ama uygun fiyatlı çözüm olabilir...

selamlar

öncelıkle herkese merhaba..bır dıreksıyonda cok hafıf bosluk olmalı..fakat bunun belırlı sınırı vardır..aracınızın rot baslarında rot kollarına ve alt rotıl bosluklarına bakmak gerekır önce..eger bunlar sağlamsa dıreksıyon mafsalına bakmalı,eger ondada bısey yoksa dıreksıyon kutusun ıcındekı tamır takımı bıozulmus demektır..bu tamır takımı pıyasada mevcut..istanbulda olsaydınız yardımcı olurdum size..

34p0326' Alıntı:
öncelıkle herkese merhaba..bır dıreksıyonda cok hafıf bosluk olmalı..fakat bunun belırlı sınırı vardır..aracınızın rot baslarında rot kollarına ve alt rotıl bosluklarına bakmak gerekır önce..eger bunlar sağlamsa dıreksıyon mafsalına bakmalı,eger ondada bısey yoksa dıreksıyon kutusun ıcındekı tamır takımı bıozulmus demektır..bu tamır takımı pıyasada mevcut..istanbulda olsaydınız yardımcı olurdum size..

Tamir mi yoksa yeni bir kutu mu? Kutular genelde pahalı. Tamir de pek gözükmüyor. Yapabilirim diyen yok. Zaten araba şu an Mersin de garajda YATIYOR. Yazları uzun yol yapıyoruz. Eğer bir çözümünüz varsa ve maliyeti uygunsa ne kadar olur? Yazın büyük ihtimal Mersin ya da Adana'da yapan bulucam, ya da ben açıcam kutuyu. Tabi uygun fiyat bulabilirsem alıcam.

tamır takımı dıreksıyon kutusunun ana parcalarıdır..cok pahalı dıreksıyon kutularında tamır takımı değiştirilerek sorun gıderılıyor...bır nevı kutunun revızyondan gecmesı..benım rot balans ve turbo tamır servısım var..bır cok aracın dıreksıyon kutusunu garantılı bı sekılde tamır edıyoruz...malıyet 175 tl cıvarı..

Acaba Mersin ya da Adana'da bildiğiniz hidrolik direksiyon tamir eden yerler veya ustalar var mı? Şu an değil ama yazın bir gezicem. Yakın yerlerde garantili direksiyon kutusu tamir eden bir yer bulabilirsek tabiki benim için daha iyi.

keske olsaydı yardımcı olurdum..ama ne yazıkkı yok..

eski kamyon şöförleri gibi yolda giderken direksiyonu sürekli bir sağa bir sola ayarlamak çok yorucu bunu tahmin edebiliyorum.umarım kısa zamanda sorununuz hallolur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri