disco 1 3,9 mu 4,6 mı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rasimpeh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,423

rasimpeh

Ana Kamp
Merhabalar.

Uzun zamandır araba değişikliği fikri içerisindeyim. Defender düşündüm, Cherokee düşündüm, amerikan ları düşündüm, range rover düşündüm... yani düşündümde düşündüm. En sonunda hem konfor olarak şu andaki aracımı aratmayacak hemde modifikasyon yapabileceğim araziye girebileceğim bir araç buldum dedim ve disco 1 lere bakmaya başladım.

Bu arada şu anki aracım 2000 model otomatik Honda Crv. aracım hakkında bilgi verecek olursam Kayseri İstanbul arasında 120-130 km hız ile giderken 105 lt gaz yakıyorum. (Kayseri-İstanbul 800 km) Özellikle lt olarak veriyorum bilgiyi çünkü yol boyunca lt fiyatları değişmekte. Şehir içerisinde ise gene 800km için yaktığım yakıt 105 lt civarı oluyor. Klima çalışır durumda birazda gaz pedalına basıyorum. 10000km bakım maliyeti 100 TL. Vergisi 6 aylık 450 tl seneye 200tl olacak. Konfor olarak gerçektende çok rahat.

Neyse başladım araştırmaya. Bir adet 4,6 test ettim ve 80 km de 50 tl lik lpg yakınca bir ana için içim karardı. Site içerisinde okuduklarıma olduğu gibi ters bir durumla karşılaştım. Lakin içimdeki istek halen bitmedi. (Hayallerim arasında bu tarz bir araç sahibi olmak var. Dağ tepe gezmek için.) Şimdi sitedeki disco kullanıcıları abilerimizden yardım istiyorum. 3,9 ve 4,6 arasındaki fark nedir? Yedek parça durumu nedir? En önemli noktalardan bir yakıt durumu nedir?

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ediyorum.

Etiketler

Ynt: disco 1 3,9 mu 4,6 mı

Tempus' Alıntı:
discovery 4.6 diye bir araç varmı ?
Yanlışım varsa düzeltin ama bildiğim kadarı ile V8 ler 4,6 ve 3,9 motor seçeneğine sahip. Resimden anladığım kadarı ile sizde disco sahibisiniz. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

wikipedia abiye sorarsan D2'lerde 4.6 motor mevcutmuş ama ben o kadar D2 V8 baktım Türkiye2de denk gelmedim
var mı? bende merak ettim şimdi

Discovery lerde 3.9 motor var sadece, yada turbo dizel. 4.6 lar Land Rover Range rover modellerinde var. acaba bir discovery ye 4.6 range rover motorumu taktılar diye düşündüm bende

sizin kullandığınız arac özellikleri nedir. bu arada bir yanlış bilgi düzelmiş oldu. gaaleri sahibi bana yanlış bilgi vermiş.

rasimpeh' Alıntı:
Yanlışım varsa düzeltin ama bildiğim kadarı ile V8 ler 4,6 ve 3,9 motor seçeneğine sahip. Resimden anladığım kadarı ile sizde disco sahibisiniz. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

discoverylerde 3.5, 3.9 ve 4.0 motorlar mevcuttur. bir önceki mesajda da belirttim katalog bilgisi mevcut olduğu yönünde ma ben hiç denk gelmedim ve forumlarda okumadım. 4.6 Range Rover motoru olarak bilinir en azından bizde böyle

ilkakdeniz' Alıntı:
discoverylerde 3.5, 3.9 ve 4.0 motorlar mevcuttur. bir önceki mesajda da belirttim katalog bilgisi mevcut olduğu yönünde ma ben hiç denk gelmedim ve forumlarda okumadım. 4.6 Range Rover motoru olarak bilinir en azından bizde böyle

sizin arac ve tecrübeleriniz nedir

Tempus' Alıntı:
benim aracım Lexus LX450 yada Toyota vx80

Hangisi karar ver ?? ;D

Ben de 4.6 Disco duymadım hiç.. RangeRover var ama 4.6
Acaba model mi karıştırdınız ?

Zaten 4.0 diye yanlış hesaplanıyor bildiğim kadarıyla, sonradan 3.9 diyorlar.
Bir de Disco 1 in ilk serilerinde 3.5 motor var.

Discovery 1 için konuşuyorum, 2 hakkında bilgim yok.

ilk akdeniz tecrübeleriniz nedir. tahminimce tam bilgi sahibi olmamakla birlikte disco 1 ile 2 arasında benzerlikler vardır

disco 1 ve 2 nin sadece biraz şekli benzer onun dışında hiç alakası olmayan iki araçtır. Tamamen farklıdır

rasimpeh' Alıntı:
tahminimce tam bilgi sahibi olmamakla birlikte disco 1 ile 2 arasında benzerlikler vardır

İhtiyaçlarınızı ve olası aracınızdan beklentilerinizi yazarsanız daha kolay mukayese edip yorum yapabiliriz bence..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR