Disco - 1 Alacağım Tavsiyeleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eraylive Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,353

eraylive

Ana Kamp
Yer
istanbul
tüm gezenbilir ailesine merhaba yaklaşık 2 haftadır bir jeep alma niyetine girdim ve disco 1 v8 almayı düşünüyorum yannız yakıtı maaşallah iyi yakıyormuş :smiley: sitedeki bazı arkadaşların söyledikleri rakamlar gözümü korkuttu doğrusu birde daha önce hiç bilgim olmadığı için bir disco alırken özellikle nereleri kontrol edilmelidir bir iki tüyo verirseniz ilgilendiğim araç sahibinden comda var linkini alta atıyorum bu işten anlayan arkadaşlar varsa bakıp bana fikirlerini söylerseler sevinirim çünkü bazı galerici arkadaşlar araçta kazanın K si darbenin D si boyanın B si bile yok diyolar arabayı alıyosunuz araba sanki lego gibi herbir parçası sonradan toplanmış çıkıyor :smiley:) yardımcı olursanız çok sevinrim ilginize alakanıza şimdiden çok teşekkür ediyorum herkeze iyi çalışmalar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-bu-paraya-baska-yok-44850420/detay

Etiketler
Ynt: Disco - 1 Alacağım Tavsiyeleriniz

ben duruşunu beğenmedim. forumu dolaşın özellikle disco 1 le ilgili yığın bilgi var

ibrahimbey zahmet edip yamışsınz çok teşekkürler
duruşuna bişiy diyemicem çünkü ben heybetine kapıldım :smiley: ama ben arabayı bikere yerinde gördüm kaportasında ezik büzük darbe yok gbiydi hatları düzgündü ama motoruna baktığımda ordan bi hortum sarkıyor burdan bişiy çıkmıştı birde karanlıkta baktım tamda göz gezdiremedim tek korkum olursa ilk otomatik vites arabam olacak şanzımanında falan problem çıkarsa baya pahalıya çıkıyormuş?? birde sizce bu model için bu fiyat uygunmudur ?

eraylive' Alıntı:
ibrahimbey zahmet edip yamışsınz çok teşekkürler
duruşuna bişiy diyemicem çünkü ben heybetine kapıldım :smiley: ama ben arabayı bikere yerinde gördüm kaportasında ezik büzük darbe yok gbiydi hatları düzgündü ama motoruna baktığımda ordan bi hortum sarkıyor burdan bişiy çıkmıştı birde karanlıkta baktım tamda göz gezdiremedim tek korkum olursa ilk otomatik vites arabam olacak şanzımanında falan problem çıkarsa baya pahalıya çıkıyormuş?? birde sizce bu model için bu fiyat uygunmudur ?

dediğim gibi ısınamadım ben. model fiyat aralığı için bir şey söylemek zor. bence siz alternatifleri de değerlendirin. şanzıman artı motorun durumu. çok daha iyileri var piyasada emin olun acele etmeden dikkatle araştırıp alın

Eray Bey merhaba;

Size tavsiyem ilk once hangi amacla kullanacaksınız. Nerelere gidip ne sıklıkta bineceksiniz.
Ona karar verin.
Daha sonra kullanım temponuza göre motor secersiniz.
İkinci tavsiyem ise tüm forumu baştan aşağıya bir hatim edin zira bende disco alamaya karar verdiğimde kafamda çok soru vardı.
Okudukça daha berraklaşıyor aklınız ve daha kritik ve faydalı sorular soruyorsunuz.
Eğlenceli ve uzun bir yola girdiniz. :D
Kolay gelsin. :smiley:

ibrahimbey haklısınız aslında daha çok araştırma yapmam lazım ama internetteki bütün sitelere bakıyorum bu akşam birtanede mpı ay buldum yarında onu arıyıp konusucam bakalım o ne dicek ama eminimki arabayı aldığımızda bizde 2 - 3 lira masraf yapıcaz :smiley:)

burakbey merhaba
benim discoyu almamdaki amaç kışın ava giderken kullanmak yazında kampa falan giderken bizi dağda bayırda yolda bırakmasın çok hard ofroad yapmıcaz yani :smiley: buyüzdende aldığımdada sadece iyibir mt lastik ve vinç takmayı düşünüyorum bunlar benim işimi görür sanırım
ayrıca dediğiniz gibi bütün forumlarda yazanlarıda tek tek okuyorum gerçekten çok bilgilendirici yazılar var arabayı almadan bütün kullanma klavuzunu öğrenicem bu gidişle :smiley:))

eray bey, merhaba.
uzun zamandır ben de araştırma yapıyorum. benim de bu forumla tanışma amacım görüp beğendiğim discovery II için daha fazla bilgi edinmekti. burada ki üstadların yazdıklarını okudukça ve diğer araçları inceleme fırsatı bulunca epey bir seçenek çıkıyor açıkcası. disco II için başladığım bu yolda acaba serie I mi alsam, xj mi alsam, almışken tam olsun vx80 alayım, yoksa binek arabamı satmayıp defender mi alsam vs vs vs derken liste uzadı gitti. bir tarafa yaklaşırken diğer taraftan uzaklaşmayı bu kadar farkedememiştim. aracı ne kadar yoldışına hazırlarsanız şehir içi kullanımı o kadar zorlaşıyormuş meğer, test ederek bu sonuca ulaşmış oldum ben de.
diğer yandan hala binek arabamı satamadım, değerini bulmayınca zarar etmenin bir anlamı yok diye düşündüm.
size tavsiyem, iyi incelemeniz. o kadar çok discovery baktım ki hakikaten dikkat edilmesi gereken bir araç. şu an benim düşüncem, binek arabamı ne zaman satarsam forum içinden bir araç almak. burada hikayesini okduğum araçlar, piyasadaki araçlara göre çok daha güvenilir olduğu kanaatindeyim.
selamlar, fatih..

merhaba fatihbey zahmet edip sizde bilgilerinizi paylaşmışınız çok teşekkürler
piyasadaki araçlar hakkında haklısınız neolduğu belli değil kimse aracının kötü noktalarını söylemiyor nihayetinde arabasını satmaya çalışıyor ama söyleseler derdi şudur budur bizde onu bilip onagöre alırız yada almayız . araştırırken birtanede 97 mpı buldum ve uygunda veriyor gerçi şuan arabaya motor yapılıyormuş hem mpı olması hemde yeni motor yapılması birde ödeme şeklinin esnek olması inanın beni o tarafa çekti mpı lar hakkına güçsüz kalır o kasayı çekmez gibi şeyler duydum hatta burak beyde geçtiğimiz aylarda mpı arıyormuş ve sonunda bulmuş hayırlısı olsun bende onun gibi ağır bir off road yapmıyacağım için hafta sonları avda dagda bayırda kullanıyım şehir içindede beni dolaştırıcak bir araç olsun diye almayı düşünüyorum ama büyük bir lastik takma şansım yokmuş galiba hani arabayı biraz yüksek biraz heybetli göstericek bi mt lastikte takamıcam sanırım birde kasa ağır olduğu için gaza bastıkca v8 le aynı yakıtı yakarsın gibi yazılar var sizce bu düşüncelerime sizin fikirleriniz ne olur acaba ? yada mpı dan çokmu şey beklemiş olurum :smiley:)

Mpi ben de bakmıştım.
Bence mpi düşünmeyin.
Zira alanlar sonrasında satıp daha güçlü bir araç arıyorlar.
Gaz uğraşırım arkada depomda bir tüple dolaşmak beni rahatsız etmez derseniz V8 derim.
Yok bunlarla uğraşamam ben en iyisi biraz daha para verim de dizel olsun derseniz o zaman disco tdi .
Bir başka tavsiye de Atatürk Sanayi de biraz gezinin derim.
Orda ki ustalardan da satılık ve bilindik araç buşabilirsiniz.

Selamlar Burak.

ben de mpi kullanıyorum.o kadar kotu degıldır.bende ava gıderken kullanıyorum.uygun temız ve fıyatı uygun bır arac bulursanız alın derım.yakıtın yanında mtv oldukça düşüktür.ama dedıklerı gıbı yakıt bekledıgınız kadar dusuk olmayabılır yınede v8 e gore daha az yakar.

saitbey merhaba
sonunda beni gaza geitiricek bi yorum geldi çok teşekkür ediyorum size :smiley:) bencede mpı anlattıkları kadar kötü olmamalı bizi dağda bayırda gezdirsin ava gittiğimizdede ormanın içlerine doğru biraz yolculuk yaptırtsın tamamdır :smiley: yanlız mpı larda hararet sorunu var diyorlar siz böyle birşey yaşadınızmı birde mpı lara takabileceğimiz en büyük lastik ölçüsü nedir bir bilginiz varmı ??

kesinlikle hararet sorunu hıc yasamadım.lastık olcusu olarak standart ebadında (235/70/16) olması lazım bf goodrıch a/t lastık takın sızı her yerde goturur.buyuk lastık nıcın takmak ıstıyorsunuz.aracı yukselttıgınız zaman yol tutuş problemide yasarsınız.sızın ıhtıyaçlarınızı mpi görur.

eray bey,
mpi lerin motorunun düşük kaldığını, zamanla sıkıcı hale geldiğini sadece duydum. Zira, yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere henüz bi arazi aracı edinmiş değilim. Sadece incelemelerim, okuduklarım ve arkadaşlarımın araçları üzerinden konuşuyorum. Diğer yandan, tüm o gezileriniz dahilinde v8 in daha zevkli ve keyifli olacağı kanaatindeyim.
Arazi aracı olmadan forumu ilgiyle takip edenlerdenim açıkcası :smiley:
selamlar, fatih..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR