Disco - 1 Alacağım Tavsiyeleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eraylive Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,363
Ynt: Disco - 1 Alacağım Tavsiyeleriniz

Ailenizle beraber binebileceğiniz;
piknik, kamp, av gibi etkinliklerde sizleri rahat ve güvenle taşır MPI.
Ancak herkes bu şekilde başlıyor off road işine.
Bende aynı böyle başladım :D
Sonra motor kesmiyecek, aracı değiştirmek isteyeceksiniz.
Ben almışken V8 alın derim...

Etiketler

Bence dsko 1 avantajlarını sıralarsak
1.boyutları ne çok uzun ne çok kısa
2.her türlü parçası bol ve çok pahalı değil
3.motor gücü yeterli fazlası var eksiği yok
4.alt yapı defenderle aynı sağlamlık çok sert ofrod yapmazsanız yeterli (arıza versede en azından parça bulunabilirliği fiyatı uygun)
dejavanjları bence
1.yakıt olayı tüp taksanız bile en iyi ihtimalle 20-22 litre lpg (aşağı söyleyen doğru yanlış tartışılır birde 33-35 lastık takarsanız 25 litreyı rahat bulur hatta geçerde)
2.vergi olayı (çok eski olmasın 1998-1999 model olsun derseniz)yaş ileri olunca illaki landlarda her gezide yada her ay bir masraf çıkıyor
3.motor ömrü 200-250 binden fazla yapan görmedim ben zaten ikinci eldekilerinde km bu düzeyde yanı motor şanzııman arızası verebilir(buda size 5-8 binliye malolur )
4.yakarı vergisi bu yöndende işletim maliyeti yüksek (en azından bana göre disko 300 tdi modifiye yapmazsanın yeterli ama temizini bulmak neredeyse imkansız)

Eksiklerim varsa yanlışlarımı sitedeki daha bilgili arkadaşların tamamlaması dileğiyle

Erkan Bey doğru özetlemiş.
Bu yüzden tdi demiştim.
Ama size dediğimi gene tekrar ediyorum.
Eğer istanbul da iseniz Atatürk sanayiye gidip LR servislerini gezin.
sorun, danışın. Gözünüzle görün.
Burdan yazısarak kafanız daha da karısacak.

Selamlar.

burada tartısırken butce hesabı yapmadıgımız anlasılıyor.tdi tabı ıyı ama fıyatları ve masrafı ortada.v8 disco için 96 modelde yıllık vergı 1200 tl ben mpi için yıllık 200 tl verıyorum.sonucta fıyat/fayda oranına gore degerlendirme yapmak lazım.bence mpi

özur dilerim v8 için yıllık vergı 800 tl imiş yanlış bakmışım.yanlız bu son vergı dılımı yanı vergı dairesine basvurup ındırım yapabılecegınız bır alt dılım yok.97 olusa durum daha beter mpi için yıllık 523 tl v8 için yıllık 2196.

Kar zarar neye göre bilemiyorum.
ben '96 tdi' ya 300 tl vergi veriyorum.
Sürekli uzun yol yapıyorum ve caravan almayı düşünüyorum.
Bana göre en uygunu bu idi.
Tabi burda hep "bence" konusuyoruz.

Arkadaslar hepinize tesekkurler fikirlerinizi paylasmisiniz ama simdi iyice kafam karisti :smiley:) bi gozumu karartip aliyim diyorum bazende iyidusunup dogru bir araci aliyim diyorum ama dediginiz gibi acele etmemek lazim cunku butceme uygun olan araclarin ikisidr hasat cikti hele mpi olan verdigim kadar para ustune versem gene adam olmaz . Kimileride suzuki aldiye aklimi celiyor bakalim neolcak

eraylive' Alıntı:
Arkadaslar hepinize tesekkurler fikirlerinizi paylasmisiniz ama simdi iyice kafam karisti :smiley:) bi gozumu karartip aliyim diyorum bazende iyidusunup dogru bir araci aliyim diyorum ama dediginiz gibi acele etmemek lazim cunku butceme uygun olan araclarin ikisidr hasat cikti hele mpi olan verdigim kadar para ustune versem gene adam olmaz . Kimileride suzuki aldiye aklimi celiyor bakalim neolcak

Ah şu Suzikiciler yok mu :smiley: Hep böyle yapıyorlar :D

Sen bakma abi onlara, al bir LR Disco V8 bak keyfine :D

sevgili burak bey
tdi en iyi oldugu konusunda hemfikir oldugunuz dusunuyorum.
yanlız benim 15-16 arası butcem var.sızın bu fıyatlara bıldıgınız tdi varsa paylaşırsanız sevinirim :D :D
tabı şaka bır yana varsa 30-35 tl butçenız bende tdi alın derim.

sonuçta şöyle özetlemek lazım bence

tdi: araç bedeli olarak en pahalı olanı.(ortalama 10000 daha pahalı tl)taşıt vergisi olarak mpi den cok az fazla,yakıt olarak en ekonomik olanı.
arazıde gayet basarılıdır.(standart araçlar olarak yorumlanmıştır).

v8 :araç bedeli olarak mpi ile aynı sayılır.tasıt vergısı mpi ve tdi göre çok fazladır.yakıt olarak ne yaparsanız yapın(LPG) aşırı tuketım vardır.
arazıde tartısılmaz bır ustunluğu ve gucun verdıgı zevk vardır.agır off road yapacaksanız bu bedellere katlanılıp v8 alınır derım.

mpi: araç bedeli oalarak v8 ile aynı sayılır(hatta daha uygun olanları bıle var)taşıt vergısı en ucuzdur.yakıtı tabıkı tdi kadar az olamaz ama bır v8 kadar yakmaz.(tuplü şehır ıcınde 0.45 kuruş,benzinli olursa 0.60 kurustur) v8 ve tdi kullanmadığım için yakıtlarını bilemiyorum.arazide ozellıkle low range alındığı zaman beklentının cok uzerınde arazı performansı vardır.bıldıgım kadarıyla yanılmıyorsam low range dişli oranları v8 den farklıdır ve low range ıyı bır performans sunması bu dışli oranlarındandır.duz yolda cok aşırı serı ve suratlı degıldır.100-110 arası en uygun surattır daha yuksek suratlere tabıkı cıkar ama motor gucu nedenıyle cabuk hızlanmaz ve yakıt tuketımı çok artar.

konuyu açan arkadasın ne kadar butceli bır araç aradıgını bılmıyorum.tabı uygun butçesi var ,ise tdi alsın derim.ama ava gitmek için ve agır off road kosullarıan gırmeyecegı ıcın mpi en uygun olan araçtır o arkadaş için diye düşünüyorum

saitnuh' Alıntı:
özur dilerim v8 için yıllık vergı 800 tl imiş yanlış bakmışım.yanlız bu son vergı dılımı yanı vergı dairesine basvurup ındırım yapabılecegınız bır alt dılım yok.97 olusa durum daha beter mpi için yıllık 523 tl v8 için yıllık 2196.

1997 model v8 in 6 aylık düşük kaskolu bandrolu 843tl.dir pazartesi yatırdım yıllık 1700tl. 2012 de dahada düşecek.
küçük motor her zaman iyi değil kasa aynı kasa biri 2000cc. diğeri 3900cc yani küçük motor benzin gücüyle gider diye düşünüyorum.
en basit tırcılıktan biliyorum 270bg.lik tır 100km de 35litre mazot yakarken 420bg. lik motor 100kmde 28litre mazot yaktı tonaj aynı sürat aynı ankaraya gidip geldik karar sizin ayrıca 210bg 100km de 46litre yaktı.

v8 yakıta gelince 0,55tl./km. de 33lastikle, altına düşmez büyük motora basmazsan yakmaz gerektiği yerde basarsanda yüzünü kara çıkarmaz herşey pedala nekadar basman gerektiğinle alakalı:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR