disco 1 ısı yalıtım sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unalacun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,317

unalacun

Ana Kamp
sevgili dostlar discomu (1997 tdi manuel ) yaklasık 2 aydır kullanıyorum defenderimden sonra lux cipe biniyor havasındayım
defenderci arkadaslar bilmem inanırmısınız klima bile var :smiley:
sizlerden yardım istediğim konu ise defender de olan ama disco da daha bi abartılı motor ısısının içe verilmesi sorunu
bodrumda yaz ayında klimalar bile yetmezken bide motor ısısından bunalmak pek anlamlı olmuyor bu konuda herhangi bir cozum uretmiş olan arkadas varmı ve tavsiyeler ne olabilir
bir de orjinal paspas armaktayım temiz 2 . el olur

sevgiler
unal

Etiketler
Ynt: disco 1 ısı yalıtım sorunu

Ünal bey;

Öncelikle aracınızı iyi günlerde kullanın. Paspası Hüma Oto'da bulabilirsiniz; ben de yakın zamanda değiştirmiştim. Ön arka seti toplam 60-70 TL civarı idi. Bagaj havuzu ayrı satılıyor.

Isı konusunda açıkçası şaşırdım. Disco'nun yalıtım sorunu yoktur. Yapmanızı tavsiye edeceğim şey ise, aracın orta konsolunu sökmeniz. Pencere düğmelerini ve ardından cubby box'taki civataları çıkarıp orta konsolu arkasından havaya kaldırıp dışarı çekin. Vites kulesini örten orjinal şekilli ve kalın bir yalıtım malzemesi olacak. O malzeme bozulmuş olabilir. Değiştirdiğinizde bir sorun kalmaması lazım.

eğer sıcak hava önden geliyorsa, tesisat ve klima kablo / boru girişlerinin olduğu yerlere bakmanızı öneririm.

kolay gelsin.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum...Alttan bir sıcaklık geldiğinin farkındaydım ama, çok da takmamıştım.Ta ki , uzun yol (Bursa-Bodrum)yapmaya kalkana ve Disco yu plajdan sonra çıplak ayak kullanmaya kalkana kadar.
İlk önce uzun yolda, klima aşağıdan üflemezse ayaklarımın yandığını hissettim, daha sonra çıplak ayak kullanırken, zeminin acayip ısındıgını fark ettim. Yine uzun yol esnasında, zeminin ısınıyor oldugu aklıma gelince, terliği çıkarıp, kontrol etmeye kalktım :eek:, ayağımı zemine basamadım, ki klima çalışıyordu.

Şu an yükseliyor disco, işi bitince, egzost dan içeri sıcaklık geçişi olabilecek yerlerle ilgileneceğim...

Sadece zemin de değil aslında, kaputu açamadığım oluyor bazen, el değmiyor ???... V8 in ateşine verdik ::smiley:

sanki benim arabayı anlatıyormusunuz gibi oldu...
sorunumuz belli cozum için istanbulda otomekanik huseyin ile konustum arabanın dosemesinin soyularak yalıtım yapılması gerektiğini soyledi
ben bu yalıtım işini dfenderimde de yapmıştım ve cok iyi sonuç almıştım
galiba tek çözüm gibi duruyor
sevgiler
ünal acun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,927
Kayıtlı Üye Sayımız
166,950
Kaydolan Son Üyemiz
blizzard22

Çevrimiçi üyeler

Geri