Disco-1 Orijinal Tampona Vinç Montajı Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdalyaman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,659

erdalyaman

2003 Jeep GC. WJ 2.7 Crd
Yer
İSTANBUL
Çelik/demir vinç tamponu yapmadan mevcut tampona vinç uygulaması yaptık.
Konu ile ilgili bilgi ve resimleri paylaşmak istiyorum, benzer uygulama yapacaklara yararlı olabilir.

durum-1.JPG

Etiketler
Araştırmalarımda vinç tablasının şase üzerinde 2 şer hazır deliğe cıvatalarla bağlandığını görmüş ve ustama söylemiştim. Ancak ustam "arka taraftaki 3. deliği de kullanalım" dedi, peki dedik :smiley:
Arkadaki 3. delik geniş olduğundan buraya içinden cıvata geçecek şekilde burç yapıldı.

Aracımda önceden takılı karter koruma vardı, aynen korumak istedik ancak vinç biraz yukarıda kalacak ve ön ızgaralar daha çok kesilmek zorunda kalacaktı, bu nedenle karter korumayı üstten biraz tıraşlamaya karar verdik.
Karter koruma da şasedeki alt deliğe bağlı olduğundan hem tamponun hem de vinç tablasının bağlanabilmesi için gerekli boşluk pul ve burç kullanarak verildi.[SIZE=78%] [/SIZE]

durum 2a.JPG

Tabla genişliğine göre tampon kesildi , 2 yan parça tekrar kullanıldı.
Tabla yerine yerleştirilip son kontroller yapıldı. Kaynak nedeniyle biraz çekmeler oluştuğunu gördük buralar taşlandı

durum 4.jpg

durum 5.jpg

durum 6.jpg

Vinç tablası önündeki parçada vinç istikamet makarasına göre ağız açıldı, sonra bu parça da kaynatıldı (incelediğim çoğu vinçte bu parça 5 mm sac iken biz yine 10 mm yaptık.
Çeki mapalarını bağlamak için önceden hazırlanan delikli parçalar vinç tablasına kaynatıldı.
Eski tampon ön görüntüsünden kalan estetik zafiyeti de sonradan polyester ile yapacağımız uygulama ve boya ile düzelteceğiz

durum 6a.jpg

durum 7.jpg

durum 8.jpg

gerçekten emek harcamışsınız en ufak ayrıntıyı atlamadan ölçulere varıntaca kadar paylaşmissiniz sizi gösterdiğiniz hassaıyetten dolayı tebrık ederim başarılı bir çalişma olmuş

cok kibar ve estetik durmuş bende tampon içine yerlestirmeyi düsünüyordum görsel acıdan yardımcı olacagına emınım emeginize saglık

Güzel bir çalışma olmuş.Bende kısa zaman önce disco-1 için vinç montajı yaptım fakat benimkinde vinç tamamen tampon içinde kaldı , bende sizinki kadar detaylı foto yok :smiley: sadece son halinin fotosu var :smiley: Güle güle kullanın.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

erdal abi gibi teknik adam yaparsa böyle yapar..çamurlar bitmeden şu vinci kullanırız her halde erdal abi??

Sayın huntercemal, sizinki de çok iyi bir çalışma olmuş :smiley: Tamamen kamufle etmişsiniz.
Vinç sararken halatın sarma durumunu gözleyebilmek için tamburu görünür yapmayı özellikle düşündüm.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR