Disco 1 yol tutuş problemi !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BOBO Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,099
Ynt: Disco 1 yol tutuş problemi !

olasiliksiz' Alıntı:
Benim usta da bir ara "amostisörler bitik araç yağ üzerinde gidiyor" (yay değil yağ? artık ne demekse belki de ben yanlış anladım) demişti ama yol tutuş sorunu yaşamıyorum (pek te zorlamam gerçi bu açıdan...), süspansiyon ise olduça sert (bu normal de olabilir). Araç yeni değil de ikinci el olunca neyin normal neyin normal olmadığını pek bilemiyorsunuz sıfırken nasıl olduğunu bilmediğiniz için. Amortisörler bitik mi değil mi bilmiyorum ama 4 amortisör biraz pahalı olunca ve ortada görülebilir bir problem de olmayınca konuyu şimdilik hasır altı ettim :D

Walla Kürşat Bey;

Araç ile ne kadar haşı neşir olursanız o kadar şey öğreniyorsunuz ancak bir o kadar da masraf çıkıyor :smiley:

Etiketler

Merhaba;
bu konuyu açalı yaklaşık 1.5 sene olmuş. :smiley:
tüm bu sıkıntılarımdan dolayı evet ustamı değiştirdim.
Bu olaydan sonra şu tavsiyede bulunabilirim.
Her zaman kendi fikrinize güvenmelisiniz. Başından beri amortisör olduğunu iddia ediyordum.
Amortisörler çok yumuşamış. Değiştirdik.
Ayrıca buçlar da değişti.
Şİmdi gayet iyi.
Unuttuğum diğer bir şey de direksiyon koluna ikinci amartisör de takıldı.
Bu da çok farketti.
Saygılar.

Bilgi için teşekkür ederim. Ben de yavaş yavaş offroada girmeyi düşünüyorum. Şu an bilgi toplama ve öğrenme aşamasındayım. Ondan sonra iş araç belirlemek olacak. Başlangıçta genel ağırlık tabi ki onroad olacak. Birazda tabi ki arazi gezileri, piknikler, mangallar =). İlerledikçe offroad ağırlık olacaktır eminim. Siz disco 1'inizden memnun musunuz? Başlangıç için doğru bir araç olabilir mi?

okavakli' Alıntı:
Bilgi için teşekkür ederim. Ben de yavaş yavaş offroada girmeyi düşünüyorum. Şu an bilgi toplama ve öğrenme aşamasındayım. Ondan sonra iş araç belirlemek olacak. Başlangıçta genel ağırlık tabi ki onroad olacak. Birazda tabi ki arazi gezileri, piknikler, mangallar =). İlerledikçe offroad ağırlık olacaktır eminim. Siz disco 1'inizden memnun musunuz? Başlangıç için doğru bir araç olabilir mi?

Merhaba;

Bu sorunun cevabı zor.
Benim discovery almamım yegane sebebi bu modeli çok seviyor olmam.
sonrası önemli değil.
Benim aracımın şu anki hali expedisyon aracı gibi oldu.
Ağır offroad zaten yapmıyorum. bana fazlası ile yetiyor.

Bu sorunuza ben bircok soru sorabilirim,

Bütçeniz nedir ?
Nerde ikamet ediyorsunuz ?
gibi gibi .
Dolayısı ile bu sorular defalarca soruldu ve çok çeşitli cevaplar da var forum da.
En iyisi siz forumu en az bir kere hatim edin. :smiley:
ben 3 kere baştan sona okumuştum araç almadan. disco yu aldıktan sonrda bir kere okudum.
Ama gene de ben istediğm aracı aldım. :smiley:

Saygılar.

Haklisiniz bi birazda butceye bagli bir durum. Forumda defender ve discovery kisimlarini usenmeden tek solukta okudum. Bir cokolumlu olumsuz yazilar da okudum. Bir bilen yakalamisken sizinde yorumunuzu alayim dedim :smiley: benimde discovery ve defendera bir sempatim var. Gundelikde olarak kullanmak istedigim icin discovery tercihim olacak sanirim. Ilerleyen gunlerde gorecegiz :smiley: nacizane yorumunuz icin tesekkur ederim.

Burak bey tam anlamıyla bir karar verebilmiş değilim. Araya nişan olayı girince iyice askıya alındı araç olayları :smiley: Ama sanırım LR serisinden vazgeçebilirim, 2000-2004 Suzuki Grand vitara ile başlamak benim için daha iyi bir başlangıç olacakmış gibi geliyor. Nişan-Nikah olaylarını halledip, mali durumu da yoluna koyduktan sonra bakalım kısmetimizde ne varsa ona yöneleceğim. Gönlümde hala Defender var, mantığım (mantıktan kastım maliyet ve konforu göz önünde tutarak aldığım mantık) da Suzuki diyor. Bakalım aşk mı mantık mı kazanacak :smiley: Alakanız için teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR