Disco 2 Td5 - Lastik Tercihi Hk. Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Supercose Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,314

Supercose

One Life, Live It
Herkese Selamlar ;

2001 Td5 Disco 2, 2" yükseltme aparatına sahibim. Jantlar 17"

Çoğunlukla asfaltta kullanmak, bazen hafif off-road, toprak, patikada gezmek için lastik arayışındayım.

Ebat ve lastik için tavsiyeleriniz nelerdir ?

245 veya 255 taban uygun mudur ? Yanakları 75 yapmak artı mı eksi mi getirir ?

Tavsiye edebileceğiniz bir lastik ve ebat var mıdır ?

Sevgiler, Saygılar

Etiketler
Ynt: Disco 2 Td5 - Lastik Tercihi Hk. Yardım

Selam, bende 265 x 70 x 16 BF AT var, yukseltme olmadan kullaniyorum, orjinal ebadin disinda stepne yeri olmuyor stepne yerini hem saglamlastirman hem de yerini yukseltmen lazim.

vites dislileri yada ayna mahruti orjinal hali ile kalacak ve sadece lastik ebatini buyuteceksen kesinlikle tavsiye etmem. heleki otomatik viteste. ben aldigimda 265-75-16 lastik takiliydi ve orjinaline dondum: 255-65-16

td5 de motor biraz agir. lastik buyuyunce dahada agirlasiyor. yakit sarfiyatindaki artis ve sanzimanin da zorlanmasi cabasi.
Orijinal Disco2'lerde: 7x16 jantta 235/70/16, 8x16 jantta 255/65/16, 8x18 jantta da 255/55/18 kullanilir

yok illaki ben sadece lastik capini arttiracagim dersen taban genisligini olaganca dar tut derim(235 filan...) biraz olsun zorlanma azalir.

Selamlar ;

Malesef halen daha 16 jant bulabilmiş değilim. Yazı kaçırmamak için mecbur üzerindeki 17 lere bişeyler uydurduk.

265/70/17 çamurluklara oturmadı, çapı oldukça büyük.

255/65/17 T/A tam uydu. Aslında en az 70 yanak istesem de mecburen 65' e düştük.

Herkese teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri