Disco I Mi? Disco 2 Mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serbetcim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,526

serbetcim

Ana Kamp
Yer
Gaziantep
Arkadaşlar merhabalar,

Zaman zaman çok ağır ve sert etaplarında bulunduğu gezilerimiz olmakta. Discovery çok sevdiğim bir araç. V8 almak istiyorum. Gücü hissetmek ve grupta bulunan yüksek motorlu cherookeler le baş edebilmesi için. Ancak karar veremiyorum. Disco 1 yada Disco 2.
Bana söylenen Disco 1 parçaları çok ucuz ve daha bulunabilir ve lpg ye daha uygun. Tabi Disco 2 lerde daha konforlu.
Birde Disco ların jeep lere göre daha fazla kırıldığından bahsediyorlar.
Başka bir görüşte Cherookeler bir zaman sonra dağılmaya başlar disco dimdik yoluna devam eder. ;D
Her türlü yorum var yani. :smiley:
Fikirlerinizi ve yorumlarınızı zevkle bekliyorum.

Etiketler
disco
Ynt: Disco I Mi? Disco Iı Mi?

Selam, bahsettiğiniz üç araç da kendi başlarına ayrı kabiliyetlere sahiptir. Araçların kırılması ya da bozulması %80 sahiplerinden kaynaklanır. Cherokee'ler kendi içinde bir kaç bölüme ayrılıyor WJ ZJ diye, anladığım kadarıyla Grand Cherokee (5.2) bahsediyorsunuz onlara ZJ deniyor yanlış olabilirim araştırmanızı tavsiye ederim. LPG konusunda bir şey söyleyemem ama bildiğim, gördüğüm kadarıyla Cherokee LPG için daha yatkın, LR grubunun motor blokları aluminyum alaşım döküm, ısıyı pek sevmiyorlar o yüzden ilgi isterler, öbür yandan Cherokee ısıyı seven demir alaşım döküm blok. LR serisi komple şasi var yani kupa ve alt taraf ayrı, ZJ ise monokok, sadece gövdeden ibaret. LR grubu düz yolda ZJ gibi gitmez, ZJ gibi gitmesi için zamana ve yakıta ihtiyacı vardır. Araziye girince de LR serisi gider öyle ya da böyle gider (pilotajınızın normal olduğunu kabul ediyorum). ZJ ise daha hızlı gider, yavaş gitmek onlarda yok. Burada gördüğüm kadarıyla çamurdan uçarak geçen ZJ yanında debelenip ama geçen LR var. Çamurdan uçarak geçen ZJ orta halli modifiye olmuşken, Disco sadece MT lastikle bunları yaptı. Konuyu uzatmayalım, LR serisi fazla modifikasyona ihtiyaç duymadan her yerden geçebilir, ZJ ise modifikasyon gerektirebilir ama çok hızlı geçer. Eğer sizin için ses ve güç önemliyse 5.9 almanızı tavsiye ederim bizim 4.0'la aynı yakıyor öyle hesaplayın. Benim araç td5, bir ara komple düz boru yapmıştım sesi Caterpillar gibiydi, ağır arazide günü yarım depoyla tamamlarken benzinli arkadaşlara çok gülmüştüm.

Ynt: Disco I Mi? Disco Iı Mi?

çok teşekkürler. Ancak TD5 lerin motor bakım masraflarının V8 lere göre daha pahalı olduğunu hep söylüyorlar. Ayrıca hep jeeplerin olduğu bir grupta V8 lerin hızlı olabileceğini düşünüyorum. Bu konuda yorumunuz nedir. şimdiden teşekkürler.

Ynt: Disco I Mi? Disco 2 Mi?

Yapılı olan herhangi biri olur. Alıp ta yapmaya kalkarsan masraf/zaman sıkıntı bir de buna ek olarak muhtemelen son sahibi olmaya adaylık da bonus. Kimse ellenmiş oynanmış araç almak istemez sadece meraklısı bakar bu tip araçlara. Meraklısı da az olduğundan dolayı pazarlık imkanın daha fazla, cebinde kalan parayla da ileride çıkacak olan arızaları ödersin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,787
Kaydolan Son Üyemiz
electrozirve

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR