Disco II TD5 vs ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan worstq2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,624

worstq2

Yeni Üye
Yer
in the middle of nowhere
Merhabalar

İsmim Kutalmis.Yaşım 24.

Okulum gereği Bulgaristanın Sofiada kentinde yaşıyorum.Önümüzdeki 5 senede burada kalacağım. Şu an Honda S2000 kullanmaktayım.
Yaşam tarzım gereği birde jip almak istiyorum. Tabikide s2000 kalacak :smiley:
Kışın snowboard dağa çıkmak karlarla boğuşmak için; yazın tatil dalmak bagajımın büyük olması ve gerekirse içinde arkadaşlarımla kalabileceğim bir jip almaya karar verdim. İstanbula gidip gelmek (1200 gitgel) içinde kullanacağım.
Küçüklüğümden beri Disco 2 lerde gözüm var.
Burada çok fazla çeşit var ve konfora çok önem veriyorum. (bu cümleden sonra git bi Q7 X6 al diyenler olabilir)
Ben 99-00 disco 2 alıp face lift ( yeni tip far tampon) yapmak istiyorum. peşinden basamaklar,ön koruma, arka merdiven, deri koltuk, far-stop korumalar eklemek istiyorum.

sorularım
-fiyatları burada 10.000€ td5 120-150.000km arasında.
genelde düz vites araçlar. ve ben şanzumanla ilgili çok problem yaşıyorum (s2000 2 kere grup bilyaları 3 kere debriyaj değişti 25.000km)
düz vites mi otm. vites mi daha sağlamdır?

- aracı alırken neye dikkat etmem lazım. şaseden biraz anlıyorum. Kullanıp neresini dinlemem lazım yürüyende? Lifte alınca altından neye bakacağım? motorda neye dikkat etmem lazım? (yağ kapağını açıp peçete koymak gibi 1 vakum bir itiş) Ustalara güvenemiyorum.

-forumda 140bg lik motorun kolayca 180bg olabileceği yazılmış.bu sıkıntı yaratır mı zamanla.Turbolu arabamda çok oldu. intercoolerı değiştirdikten sonra sürekli hortum patlaması,yerinden çıkması (sofiada gerekli derecede iyi bir servis olduğunu zannetmiyorum.)

- Karlı buzlu yollarda performansı nasıl olur?

-TD5 kaç bin sorunsuz kullanılır?Bu araç gerçekten sağlammıdır? Istanbulda 10 senedir canın almaya çalıştığım vitara V6 (96model) var. 250.000de. yapmadığım eziyet kalmadı 230.000de şanzuman motor değişti.(susuz yağsız kullandım gene birşey olmadı)

-TD5 yol sesini çok alır mı içeri. Elimize takımları alıp koltukları kapı içlerini döşemeleri tavanı söksek izalasyon yapsak bu yol sesi kesilir mi ?

-Buradaki discolarda sunroof yok. Türkiyede sunroof ekleyebileceğimi biliyorum ama maaliyeti ne olur bilgisi olan var mı?

- Disco 2 TD5 in rakibi kendisi midir? Nissan Patrol 3.0d yada Land Crus. diesel rekabet edebilir mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kutalmis

Etiketler
Ynt: Disco II TD5 vs ?

Bahsi geçen TD5 araçlar kuvvetle ihtimal ticari amaçla üretilmiş baz modeller. Benzer maliyetler ile Land Cruiser alabiliyorsanız, tercih edebilirsiniz. Sizin durumunuzda Bulgaristan için en yaygın servis ve kolay parça bulunurluğu var ise o araca yönelmeniz olacaktır.

Ynt: Disco II TD5 vs ?

lrtd5. sabaha kadar bir cevap bekledim teşekkürler :smiley:

Land Cruiser 2006 model kiraladım ve sürdüm. o araç arazi taşıtı değil bence.
deneyimlerim.
otoban max speed 200.
karda yol tutuş 0
virajlara giriş - 10
100 km de 19 litre euro diesel yaktı ayrıca.
bunun %50 si tam gaz %50si dağ yollarında max 60 km.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,974
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

Geri