disco1 mi galloper mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dt_bulut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,449

dt_bulut

www.erdembulut.net
Yer
istanbul
Web
www.erdembulut.net
yakın zamanda v8 disco 1 almayı dusunuyordum. fakat forumdan okuduğuma göre yaklasık olarak 20lt kadar bir tuketimi var bu lpg olunca biraz daha artıyormus dolayısı ile biraz gözüm korkmadı değil . alternatif olarak hyundai galloper e baktım(yeni fark ettim ve hakkında fazla bilgi sahibi değilim) discoya gore biraz daha az yakıyor, sanırım motoru 3.0 v6 ve daha luks donanımlı gibi duruyor. bu aracı almamda ki amac hafta sonları kır bayır gezmek, sıkı bir offroad yapmayı dusunmuyorum. hatta mumkunse arac uzerinde oynamada yapmak istemiyorum(zorunlu kalmadıkca). sizden ricam konu hakkında bilgilerinizi ve puf noktalarını aktarmanızdır. şimdiden teşekkur ederim...

Etiketler

Ynt: disco1 mi galloper mi?

Erdem bey merhaba
her 2 aracın birbirlerine göre +/- yönleri mevcut.Bildiğim kadarıyla bazı bilgileri ekliyorum.Daha fazla yorum yapacak arkadaşlar mutlaka vardır.
Disco: + bilinirlik,yaygın servis olanakları,modifiye imkanları,klasik tasarım,imaj,2.elde satış kolaylığı,parça bulunabilirliği yüksek
- yüksek parça fiyatları,yüksek servis/işçilik ücretleri,alım maliyeti daha yüksek,yüksek tüketim,düşük km ve oynanmamış
araç sayısı az.

Galloper: + standart donanımı yeterli konfor sağlar,arazi koşullarında modifiyesiz bile başarılı,düşük alım maliyeti,düşük tüketim,
standart otomatik vites.
geniş iç hacim,büyük bagaj,parça ömrü uzun,bakım kolaylığı ve düşük maliyet,performans,sigorta ve vergi avantajı.
- 3.0 larda yedek parça ağı yaygın değil ancak bulunuyor.2.eli düşük-> bilinirlik eksikliği kaynaklı,

Eğer uzun soluklu kullanmayı planlıyor ve düşük bütçelerle her türlü ihtiyacınızı karşılayabilecek bir araç almak istiyorsanız,bazı dış aksesuar grubu gibi parçalarda siparişten sonra biraz beklerim önemli değil derseniz Galloperi tavsiye ederim.Dizeli yedek parça bulunurluğu ve bakım kolaylığı nedeniyle daha mantıklı ancak daha güçsüzdür.
İmaj ve bilinirlik bakımından Disco daha uygundur ancak bununda nihai maliyetleri çok yüksek.

Burada önemli olan alacağınız aracın sizin keyifle kullanabileceğiniz bir araç olmasıdır.

Basit bir not eklemek isterim Galloper'da otomatik standart degil,manuel olanlari da vardir.
Diger tesbit ve bilgileriniz dogrudur.
Yakis olarak benzinlide,benzin ile 14,LPG ile 16 litredir.
Bu,kullanim sartlarina gore degisir.Sehir ici disi ve duzgun ayar farklari malumunuzdur.
Benim hanim duz vites LPG ile sehir ici efendi kullanimda 40 krs.u gecmiyor.

Doğru söylediniz.Kastettiğim benzinli modelleriydi.Dizeller 2001 öncesinde manueldir.
Türkiyede bulunan 3,0 ların %99u otomatiktir ve sıkıntısız çalışmaktadır.Arazi koşulları dahildir buna.

Merhabalar,
Ben 05/12/20012 günü 2000 model bir Galloper II satın aldım.
Çanakkale'de usta tanımadığım için aracımı Kartal sanayiide arkadaşıma bıraktım, tüm bakımlarını yap haber ver gelir alırım, veya sen getir dedim.
Araç otomatik ve lpg li.Dış görünüş olarak gayet düzgün.
Sanırım hafta içinde vuslata ereriz.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Niyazi bey yeni araciniz hayirli olsun iyi gunlerde kullanin.
Yillardir takipte oldugum ama uzak durdugum bir aracti Galloper.
Simdi cok memnunum.

Merhabalar,
Teşekkür ederim Bahadır bey.
Silindir kapaklarını söktürdüm, conta ve devirdaim değiştirdim sanırım pazartesi günü ustam toplamaya başlayacak.Kapaklar rektefiyeciden geldi.Ben ustama çok acele etme sindire sindire bitir dedim sağolsun beni kırmadı.
Bakalım nekadar bir masraf çıkacak.Conta ve devirdaim'e toplam 230 TL, radyatör komple değişti onu kendileri biryerlerde yaptırdılar oda 475 TL imiş.
Şimdiye kadar benden para istemediler.
Fakat benim arabamın arka sol havalandırma ızgarası ve torpitoda olan havalandırmaların sol ve ortadaki ikisi yok, parçası bile yok.Onları arıyorum bakalım bulabilirmiyim.Biryerlerde bir şekilde duyan bilen olursa ve haber verebilirse sevinirim hemde çok sevinirim.
Darbe ve değişen yok sadece biraz kötü kullanılmış tabi bana göre, hala küllüklerinde kül ve izmarit vardı.
Ustam kuaför yaptıracak öyle söyledi.Bakalım ne olur.

Galloper'i hic sigara icilmemis denk geldigi icin yaptirmadim.
Eski binek aracimi detayli ic temizlik yaptirmistim.
Koltuklari ilk gunku gibi piril piril olunca sasirmistim.
Uc yil once yuzelli TL almislardi ama helal olsun.

Merhabalar,
Bakalım nasıl olacak.Birde eksiklerini tamamladımmı işte o zaman keyfim yerine gelecek.
Tavana sepet, vinç, sis lambası şimdilik yeter.Yükseltme işi beni aşar.

Merhabalar.
Teşekkür edrim kardeşim, çok sağol.
Biraz eksikleri vardı arkadaşlara bıraktım yapıyorlar.Sanırım hafta sonu gibi kavuşuruz.
Sanırım zaman zaman yurtdışına gidiyorsun malum benim arabamın yazdığım şeyleri eksik.Sol arka dış havalandırma ve torpito üzerindeki üfleme ızgaraları (sol ve ortadaki ikisi) olurya denk gelebilirsen aklında olsun.
Benim biradere demiştim o Çeşme İtalya çalışıyordu, şimdi Rusya içine gönderdiler Karadeniz'de çalışacak.Gerçi o araba işleriyle hiç ilgilenmez.Onun işi denizle.
Şimdilik bunları tamamlayabilirsem sepet ve vinç gelecek tabi sislerde olacak, kısmet.

Niyazi bey hayırlı olsun..

tekerinizi her daim düz bassın..İnşallah beklediginiz gibi çıkar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR