Discovery 1 Almak Üzereyim Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan simurg2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,517

Etiketler
Ynt: Discovery 1 Almak Üzereyim Yardım

bi gelişme oldu mu... arabayı aldınınız mı...isminizi göremediğimden hitap edemiyorum özür dilerim
 

Ynt: Discovery 1 Almak Üzereyim Yardım

ilker bey vazgeçtim yanlız arkadaş daha kaporamızı göndermedi gönderirse tammanasıyla vazgeçmış olacaz böylede karışık bir durumuuz var anlıyacağınız (ismim erkan ilker bey)
 

Ynt: Discovery 1 Almak Üzereyim Yardım

memnun oldum... çok fazla bir kapora vermemişsinizdir inşallah...ben de düşünmüştüm o aracı almayı... sonradan vazgeçtim ama... kendi arabamı satabilirsem defender 110 almayı planlıyorum
 

Ynt: Discovery 1 Almak Üzereyim Yardım

aslında benimde aklımda defender ama tek araç olarak kullanmayı düşündüğüm için disco ya niyetlendim ama işletim maliyetı fazlalığı beni düşündürüyor
 



Ynt: Discovery 1 Almak Üzereyim Yardım

simurg2' Alıntı:
aslında benimde aklımda defender ama tek araç olarak kullanmayı düşündüğüm için disco ya niyetlendim ama işletim maliyetı fazlalığı beni düşündürüyor

işletme maliyeti neler? işte bu konunun ne olduğunu hiç anlayamadım...

Genel olarak düşünelim:

motor, yakıt, far, cam, kaporta???? vergi??? filtre, yağ?? motor parçası?? V8'se ikisi de V8, aynı motor, aynı masraf, 300TDI ise yine aynı... disco'nun maliyetinin Def'e göre çok olduğunu kim iddia ediyor ki? metalik boyası mı rahatsız ediyor? 100.000 çizikle yaşıyorum. arabanın yapım amacı o... bugün bir CJ bile baksanız, 99%'u metalik boyalı. alt takımlarından mı sorununuz olacağını düşünüyorsunuz? Def'le aynı... teker, vinç, kilit aynı para... camı kırılsa, kaza yapsan; kasko var... siz niye düşünüyorsunuz ki? TR'deki Def'lerin kaçı kaskolu? ya Def'le normal bir arabaya vursanız?

V8 almayı siz seçtiyseniz, yakıtına, vergisine ya da LPG kullanmaya razısınız demektir. Unutulmamalı ki, 1988 model sonradan TDI olma Def'e 25-30 lira vermeye çekinmiyorsa bir insan, 14'e 1996 model V8 Disco alıp, paşa paşa istediği geziyi (hem de) rahat bir koltukta yapabilir. V8 Def alındıysa, o da ayrı bir zevk.

ama nedir bu Disco'nun işletim maliyeti? :smiley: olaya bir anlık değil; aracın sizde uzun süre kalacağını düşünerek bakmak lazım.
 

Ynt: Discovery 1 Almak Üzereyim Yardım

Engin bey işletim maliyeti sözüme neden bu kadar hiddetlendiz anlıyamadım ama sizin benden bu konuda çok bilginiz olduğunu düşünerek duygusal davrandığınızı var sayıyorum yanlışsam düzeltin bahsettiğimiz araçta kaporta masrafı vardı döşeme masrafı vardı birde arkadaşlar yanı sitedeki arkadaşlardan bahsediyorum aracın motor isteğeceği yönünde telkinleri aracı 13500 aldığımızı varsayarsak yukarda saydığımız kusurları düzeltmek 5000 tl den fazla tutacagından ve aynı zamanda aracın senelik vergisi indirimle 1200 bulduğu senelik sabit giderleri ile 2000 geçeceğini düşünürsek işletim maliyeti olarak bahsedilen bu idi .Parasal konular kişiden kişiye değişir ama kendi adıma bir yıldır bir arazı aracı almak para biriktiriyorum ve 14 000 zor denkleştırdık üzerine birde bu masrafları yapmak kendi adıma beni biraz korkuttu buna birde kestiremediğimiz araçla ilğili masrafları eklersek aracı garaja çekip bir sene uzaktan bakacaktım umarım derdimi anlatabilmişimdir.ilğiniz için tüm arkadaşlara teşekür ederim.
 

Ynt: Discovery 1 Almak Üzereyim Yardım

:smiley:

Özür dilerim.. lafım size değil... genel konuşuyorum. yanlış ifade etmiş olabilirim. benim rahatsızlığım, insanlardaki genel kanı: "Def'e para harcarken sorun yok, ama Disco o parayı etmez, daha maliyetli" kavramını anlamış değilim.

bahsettiğiniz araç zaten alınmaz. onun durumu iyi değil. ama 14'e hakikaten V8 Disco alabilirsiniz. sadece zaman meselesi. ilanları iyi takip edin.
 

Ynt: Discovery 1 Almak Üzereyim Yardım

arkadaşlar bu guruba kendimide dahil edebilirim belki her halde discovery le aynayı kırsanız yada herhangi gözüken bir parça uyduruk başka parça taksanız herkes size bindiği arabaya bak yaptığı işe bak der yada düşünür sizi kendi çapında kınar oysa defendere aynı sını yapsanız kimse sizi kınamaz yada yaptığı işe bak demez aradakı fark bu tabiki disconun yakarları aynı defender la siğorta vergi disco da fazla kendi adıma şöyle düşünüyorum yanlışta olabilir devlete her yıl 1200 ödemektense arabama masraf eder kendimce bir eksiğini tamamlarım vergide defender avantajlı konforda discovery 14 000 temiz discovery bulsa tabiki alınır ama işte aması nihayetinde alacagınız araç 10 yaş üstü oluyor temizi az oda bize kalmadan kapılıyor
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,517,997
Kayıtlı Üye Sayımız
172,098
Kaydolan Son Üyemiz
mesut44dg

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst