Discovery 1 Orijinal Çeki Demirini Ruhsata İşleme Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zrtn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,845

zrtn

Ana Kamp
Merhaba,

Vizesini yaptıracağım 98 model Disco 1 aracımın orijinal çeki demirini bu vize sırasında ruhsata işlemek istiyorum fakat kime sorsam orijinal çeki demirinin işlenemeyeceğini, en iyi ihtimalle topuzunun sökülüp başka bir topuz takılıp, onun projesini alıp ancak bu şekilde işlenebileceğini söylüyorlar. Fiyat için de 300-500 TL civarı deniyor. Açıkçası fabrikadan bu şekilde çıkan bir aracın neden trafiğe sokulurken çeki demirinin işlenmediğini de merak ediyorum. Madem işlemediniz neden sökmediniz? :smiley: ilginç..

Eski amerikan arabaları alıp toplayan bir büyüğümüz ise bana çeki demiri üstünde bir etiket olacağını, o etikette yazan numaraları tanıdığı bir proje çizimi yapan kişiye verip onun internetten gerekli belgeleri/planları bulmasıyla bu sorunu halledebileceğini söyledi. Dediği gibi çeki demiri üstünde etiket var fakat üstündeki yazılar silinmiş durumda:smiley: Serviste bir kaç araca daha baktık ama onlarında silinmişti yazıları. :-\

Sizlere sormak istediğim, hiç benim ki gibi çeki demiri tecrübeniz oldu mu? Olduysa sizler nasıl çözdünüz bu sorunu? Yada acaba bu internetten bulunacak belgeleri/planları (her ne gerekiyorsa) temin edebileceğimiz bir site biliyor musunuz? veya herhangi bir disco1 ve 2'lerde(servisteki usta aynı olduklarını söyledi) çeki demiri üstündeki etiketin yazılarının (silinmediyse tabi :smiley: ) fotosunu göndermeniz mümkün müdür? Bu oldukça makbule geçen bir hareket olacaktır:smiley:

Saygılar..

Etiketler
Ynt: Discovery 1 Orijinal Çeki Demirini Ruhsata İşleme Problemi

bu konuda bende baya bi sağı solu aradım ama sonuca ulaşamadım.tekrardan ce belgeli alınacak olan ve yetkili bir yerde montajı yapılacak olan çekiler muayeneden geçiyormuş. bu da yaklaşık 1000 tl civarını buluyordu. bende uğraşmadım bilginiz olsun.selamlar...

Cevap için teşkkürler. iki gün önce İzmir 1. sanayide Aks Römork adlı bir firmadan bu işi 250 TL'ye hallettim. Orijinal çeki demirine bir plaka vidaladılar ve o plakaya göre gerekli belgeyi düzenleyip vizede gerekecek bütün belgeleri verdiler (Fatura, yetki belgesi, CE belgesi, TSE belgesi v.s.). Başka hiç bir parça değişmedi/takılmadı! Dün TüvTürk'te hiç bir sorun çıkmadan vizeyi aldım ve hafta başında trafiğe gidip ruhsata işleticem.

Bana da herkes olmadığını söylemişti. Hatta ben de tam ümidimi kesecekken bu yeri buldum ve aynı lafları duyacağımdan emin bir şekilde aradım. Ama beni yanılttılar ve işimi çözdüler. 250 TL sizin söylediğiniz ve diğer duyduğum rakamlardan oldukça uygun bir fiyat. Şimdi teker teker 'olmaz öyle. söküp yenisini takacaksınız' diyenleri arayıp bunu söylemek geçiyor içimden ama deymez diyorum :smiley:

allahtan izmir de özdemir römork diye bir.......... var.250+250 tl paramızı yedi ve bizi dolandırdı. sakın ola diğer arkadaşlara da bunu söylemek lazım aldanmasınlar. zaten ondan sonra bu işten bana soğukluk geldi...

Haklısınız, böyle durumları bilgilendirmekte fayda var..

Bu arada bende yukarıda yanlış bilgi aktarmışım. Çeki demirinde topuzun değiştiğini farkettim. Çok benzer hatta hemen hemen aynı topuzdan takmışlar. Firmayı aradığımda bunu kendi onaylı ürünleriyle değiştirmeleri gerektiği için değiştirdiklerini söylediler. Başka bir iki modifikasyon da yapmışlar yani. Eğer o modifikasyonları yapmamış olsalardı benim Tüv'den geçemeyebileceğimi söylediler. Ben yine de Tüv'dekilerin bunu farkedeceğini düşünmüyorum:smiley: ama yine de firmanın işini olması gerektiği gibi yapıp sağlama alması güzel bir şey.

Yani önceden söylediğim gibi hiç bir parçayı değiştirmemiş olmaları söz konusu değilmiş. Yardımcı olalım derken bir de işleri iyice karıştırmayalım:smiley:

sertan bey bende dede çeki demiri var fakat aynen işli değil istanbul dan gidip izmire yaptırabilirmiyiz işlet me işini ruhsata sorma imkanınız varmı... teşekürler

İletişim bilgileri 0 232 458 96 76 ve http://www.aksromork.com.tr

En iyisi arayıp kendi durumunuzu anlatıp sormanız olacaktır.

teşekkür ederim arkadaşım .... telefon ettim .....izmire gitmem gerekiyor halledebiliriz dediler....

Rica ederim. Ama yine de bulunduğunuz şehirde bir çözüm bulmanızı dilerim..

yok bulamadım...burada çeki demiri + proje + ruhsata işleme var maaliyeti aşıyor 1200 euro cıvarında.... zaten iş icabı izmirede gidiyorum
hallederim sanırım saol

selamlar bende 97 disco 1 v8 aldım gecen hafta, eylül ayında tuve gircem ancak daha ruhsat bile gelmedi elime ,eski sahibi orjinal bu problem olmaz dedi ama baslıgı gorunce sormak ıstedım, ruhsatta nerde ceki demiri işli oldugunu yazar ,eski ruhsata bakıp ögreneyim.daha once muayeneden cıkartılıp mı gecmıs acaba?

hyvndm' Alıntı:
selamlar bende 97 disco 1 v8 aldım gecen hafta, eylül ayında tuve gircem ancak daha ruhsat bile gelmedi elime ,eski sahibi orjinal bu problem olmaz dedi ama baslıgı gorunce sormak ıstedım, ruhsatta nerde ceki demiri işli oldugunu yazar ,eski ruhsata bakıp ögreneyim.daha once muayeneden cıkartılıp mı gecmıs acaba?

Ruhsatınızın "(Z.2) Diğer Bilgiler" bölümünde "Çeki Demiri Mevcut" şeklinde bir ibare olması gerekiyor.

saolun verdiğiniz bilgi için ,pazartesi giricem muayeneye görücem geçip geçmediğini... (ruhsat hala gelmedi elime , satıs belgesi ile giricem tuve
)

Sorunsuz bile geçebilirsiniz. Bizim ülkede işler güya prosedüre göre işliyor ama bence kafalarına göre de karar veriyorlar. Benim ruhsatta çeki demiri yazmıyordu ama üstünde orijinal çeki demiri mevcuttu. Hiç çıkartılmamış ve bu güne kadar sorun da çıkartmamış tüv de. Ama burada girdiğimde problem olmuştu. Tamam dedim ve hallettim bir şekilde.

Sonra tekrar gittiğimde başka komik durumla karşılaştım. LPG tankını yatay değil de dik yerleştirtmiştim. Böylece arkada açılan koltuğu ihtiyaç halinde kullanabilecektim ve koltuklar yatırıldığında uzunlamasına daha çok alanım olacaktı. Bu durumda bir koltuğu çıkarttım. Bizim araçlar ruhsata 7 kişilik işlenebiliyor. Bu durumda 6 işleyelim dediğimde olmaz dediler. Neden dediğimde ise ya 5 yada 7 kişi olabilir dediler. Yönetmelikte öyleymiş:smiley: Eğer illede 6 kişilik olacaksa yine mühendis raporu gerekiyormuş. Yani komediye bakın; araçta koltuk arttırmıyoruz, aksine sayısını azaltıyoruz. Ki biliyorsunuz iki civata tutuyor o koltukları. Ama nedense oradaki arkadaşın güya işi yönetmeliğe uygun yapacağı tuttu:smiley:

Bunu anlatıyorum çünkü can sıkıcı aptal aptal uygulamalar veya kişilerin kararlarına çok da kafanızı takıp sinirlerinizi bozmayın. İnsanlar çok garip olabiliyorlar bazen...

İyi şanslar size:smiley:

bakalım bende yarın önce sızdırmazlık sonra tuv'e gideceğim, sonuçtan sizleri de haberdar edeceğim, haklısınız güya her şey yönetmeliğe uygun olacak diye başlıyor ama muameleciler ne araçlara kusursuz muayene raporu alıyorlar,biz kalkıp kendimiz uğraşıyoruz bize eziyet ediyorlar...

Muayeneden sıkıntısızca geçtim, hiç bir problem olmadı . umarım herkes kolaylıkla geçer..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR