Discovery 2 Hastalığına Tutuldum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan navara06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,623

navara06

Ana Kamp
Mesajlar
29
Tepkime Puanı
1
Yer
ANKARA
Discovery 2 hastalığına yakalandığımdan beri gözüm başka araç görmüyor arkadaşlar daha düne kadar 97 model bir jeep zj 5.2 almaya çalışıyordum lakin hiç bir jeepin koltuğuna oturma şansını elde etmemiştim taki düne kadar. Lütfen Jeep kullanan arkadaşlar yanlış anlamasın beni! Çok özenerek almak istemiştim jeep marka aracı lakin boyum 1.94cm kilom 92kg eşimde 1.87cm) anlıyacağınız biraz uzun yapılı bir aileyiz. Uzun lafın kısası araç ile ilk kez bugün tanıştık gerek bende gerekse eşimde oldukça dar ( kafam tavana değiyor nerdeyse koltuk ayarlarını yapmış olsamda) arka koltuklar diz ve baş mesafesi kesinlikle yetersiz.Hal böyle olunca araçtan soğudum o anda ( tek başıma olsam umursamamda eşim var çocuğum var) neyse akgün otodan ayrılıp ostimdeki ercanlar land servisine geldim,Hazır gelmişken buraya kadar birkaç bilgi alayım land hakkında ve orda karşılaştım 2001 model td5 ile resmen aşık oldum arkadaşlar.Diğer aracın tam tersi ferah ve elit bir içmekan ile karşılaştım discovery 2 yede ilkkez burda keşfetme şansım oldu kullanmadım lakin araç öyle bir içime sindiki inanın satılık olsaydı alırdım. Gözüm Land dan başkasını görmez oldu diyebilirim,lakin servisteki arkadaş td5 dışında hiçbirine bakma abi en iyi motoru en sağlam motoru bu td5 dedi, v8 leri sordum abi güçlüdür lakin arıza verir birde lpg taktırman lazım bagajın kapanır felan dedi,td5 temizinden bul ve al yıllarca kullan sorunsuzca dedi öyle korkutucu arızalarıda yok korkma felan dedi.Arkadaşlar değerli abilerim yaşım 34 öyle ağır şartlarda ofroad tutkum yok ( zaten istesemde bu tarz araca sahip olan arkadaşım yok dağda bayırda kalsam kurtaracak kimse yok :D ) arada sırada kamp yapmaya balık tutmaya gitmeye ve daha çok şehir içi kullanıma uygun olan td5 mi 2.5 td mi sizin tavsiyeleriniz ne yönde? sabırla okuyup cevap yazdığınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Etiketler
Ynt: Discovery 2 Hastalığına Tutuldum

48 Kişi okumuş kimse yorum yapmamış :(

1999...V8...4000 CC...LPG TAKILI VE İŞLİ 2500 TL ...ÖZEL MUHAFAZALI...MAUN DİREKSİYON...YEDEK ANAHTARLARI VE .AYRICA YENİ SİSTEM ANAHTARLARI VAR...TÜM DÖŞEMELER DERİ VE KAPI İÇLERİ MAUN VE YENİ...HER İKİ KÖRÜK....KEÇELER..FİLTRELER BALATALAR YENİ DEĞİŞTİ VE DİĞER BAKIMLARI YENİ YAPILDI....FATURALI 6500 TL YENİ HARCANDI...ARAÇTA ÇALIŞMAYAN HİÇBİRŞEY YOK....İKİ SUNROOF...ARKADA İLAVE KOLTUK...KOLTUK ISITMA ELEKTRİKLİ KOLTUKLAR ....6 LI CD CHANGER...ÖNDE DOMUZLUK VE İKİ PROJEKTÖR...TAVAN RAYLARI...YAN YATMA ÖNLEYİCİ VE EĞİM İNİŞ SİSTEMİ.... VS VS DAHA BİRÇOK ÖZELLİK...FULL VE SORUNSUZ BİR ARAÇ...LASTİKLER 500 KM DE DÖRT MEVSİM YENİ ALINDI 2100 TL diyor . 220.000km de hse paket son 27.500tl diyor. nediyorsunuz bi yardım edin ne olur?
 

Ynt: Discovery 2 Hastalığına Tutuldum

Discolar 98 yılına kadar disco-1, 98-2003 arası disco-2 diye anılır.
Disco-1 ; 200 Tdi ve 300 Tdi (2.5 Turbo dizel), ve 3.9 V8 benzinli olarak 2 tipdir.
Disco-2; Td5 (2.5 Turbo dizel) ve 4.0 V8 olarak 2 tipdir.
Tüm bu araçlar için LR bölümünde çok detaylı bilgiler daha önce tartışıldı, okumanızı öneririm.
Kısaca Disco-1 ler daha mekanik yapılı, offroad için daha uygun, yedek parçaları ucuz ve tamiri kolaydır.
Disco-2 ler daha çok elektronik aksama sahip, daha konfor donanımlı araçlardır. parça ve tamiri daha pahalı araçlardır.
Sizin kulllanım amacınıza Td5 daha uygun görünüyor, yine de okuduktan sonra kararı kendiniz verirsiniz.
Sevgiler :smiley:
 

Ynt: Discovery 2 Hastalığına Tutuldum

tekrar tekrar aynı şeyleri anlatmamak için yazdım :smiley:

http://www.4x4dergi.com/2011/11/03/land-rover-discovery-2-td5.html
 

Ynt: Discovery 2 Hastalığına Tutuldum

ama önce bunu okuyun :smiley:

http://www.4x4dergi.com/2011/02/25/4x4-arac-alirken.html
 



Ynt: Discovery 2 Hastalığına Tutuldum

Gerekli açıklamalar için çok teşekkür ederim. td5 için yapmış olduğunuz yorumları ve v8 için yapılmış yorumları okudum kullanıcıların çoğu v8 diyor sizin td5 testiniz dışında v8 için görüşleriniz nelerdir? yukarda belirtmiş olduğum 220.000km devirmiş ve parçaları değiştirilmiş v88 araç için 27.500 nasıl bir rakam ?
 

Ynt: Discovery 2 Hastalığına Tutuldum

navara06' Alıntı:
Gerekli açıklamalar için çok teşekkür ederim. td5 için yapmış olduğunuz yorumları ve v8 için yapılmış yorumları okudum kullanıcıların çoğu v8 diyor sizin td5 testiniz dışında v8 için görüşleriniz nelerdir? yukarda belirtmiş olduğum 220.000km devirmiş ve parçaları değiştirilmiş v88 araç için 27.500 nasıl bir rakam ?

V8 daha basit ve sorunsuz TD5 ' e göre ve motor gücü daha iyi. Ama LPG sıkıntısı var tabi. Birde V8 lerde motor ömrü zaten 150-200 000 o rakamları geçip komple motor yapmamış bir araç alırsanız motoru siz yaparsınız muhtemelen ona göre fiyatlara alınırsa sonra motor yaptırılırsa sorunsuz binilebilir. Araçların fiyatları konusunda çok yorum yapmak istemem herkes malını istediği fiyata satmakda özgür.
 

Ynt: Discovery 2 Hastalığına Tutuldum

meraba kursad bey benım ısmım can bugun 95 model otomatık 250000 km ıcı dısı temız bır dısko 1 baktım bu araclar nasıldır ben agır bır off road yapmıycam memleketım kastamonu oldugu ıcın oralara gıtcem bırde doga ve kamp ıcın kullanucam nasıl bı aractır bana yardımcı olursan sevınırım sızın bılgınız genıs bu araclarda sagolun
 

Ynt: Discovery 2 Hastalığına Tutuldum

Benim merak ettiğim bir konu da çıkarılması için çalışmalar başlayan eski arabalar ile ilgili yasa.
Yani eski arbaların yenilerine oranla daha fazla vergi vermesi konusu.
Bu urum 4x4leri ne kadar ve ne yönde etkiler acaba?
Ben de defander veya discovery düşünüyorumda...
 

Ynt: Discovery 2 Hastalığına Tutuldum

Kürşat bey in kendi görüşüdür.Fakat katılmıyorum.V8 in motoru lpg takılldı diye bu kadar az gidecek diye bir kayide yok.lakin 425 bin 385 bin 279 bin km de v8 ler biliyorum ve benim müşterilerim,motor ile ilgili hiç bir sıkıntıları yok serviste çalışırken de birçoğuna denk geldim motor yapılmamış ama motorun isteğini motora (maddi anlamda)verebilen kişilerdi.Uydurma kaydırma iş ile aracı tanıştırmayan kişiler bu anlattıklarım.Yoksa diğerleri diye tabir ettiğim kişiler ancak araçları hakkında şikayet ederler,araçlarını da satmazlar arızalı parçayı da değiştirmezler.Tavsiyem bu ve bunun gibi kişilerden tavsiye almamanız.
Size uygun Discovery e gelince bana göre TD5 motorlu olan.Zira yine benim fikrim hangi araç olursa olsun LPG bütün motorların kimyasını bozuyor,uzun vadede de olsa. Dizel 2500 cc 140 hp güç ve torku da gayet makuldürsizin işinizi fazlası ile görecektir..Bu arada discovery 2 nin öyle çok bozulan elektronik aksamı da yoktur.Sonuç çok basit ,Araç ölücüler diye tabir ettiğimiz kişilerin eline geçer ve bu insanlar bu araçları yaptıracak paraları yoktur sonunda aranan suçlu bulunur Land Rover Discovry2
Discovery 2 bir hastalıktır,bu aracın karşılığı bir araç yoktur.
Bunu da bu araçlara 12 yılını vermiş bu araçları tamir etmiş,arazide eğitimini almış,aralıksız 5 yıl süre ile kullanmış biri olarak yazdım.Yorumları okuyup kararınızı vermek size ait...
 



Ynt: Discovery 2 Hastalığına Tutuldum

Ne kadardır LPG'li kullanılıyor? Bu araçların bazılarında ya da çoğunda conta sorunu oluyor LPG normalden biraz daha fazla yüksek ısıyla çalıştığından conta yakma, kapakta yada silindirde hasar verme gibi sorunlar olabiliyor. Servis kayıtlarından bunu öğrenmeniz gerekir. Eğer değişmemişse sizin bir şekilde değiştirmeniz gerekicek bunu da pazarlık konusu yapabilirsiniz. Onun haricinde motorlar sağlam 400-500 bin yapan araçlar var normal bakımlarını yaptıran. Elektronik konusunda da korkulacak hiç bir şey yok, sadece sensörler ya kirlendiğinde yada yerinden oynadığında ufak sıkıntılar yaratır önemli değil. Doğa kampı yapıcaksanız hiçbir modifiyeye gerek yok düzgün lastik, dolu bir depo ile gidemiyeceğiniz pek bir yer yok.
 

Ynt: Discovery 2 Hastalığına Tutuldum

Disco 2 nin sensor problemleri kullanımını bilmeyenler için problem olur ama çok ama çok basittir. en çok abs arızası lambası yanar ki her disco 2 kullanıcısı iki seferden sonra hem problemi kendi çözer ya da umursamadan kilometrelerce gidebilir. arazide çok kullana olmadığı için ve tecrübeli ustasını bulmak arayış gerektirdiği için yeni alan biri için sıkıntılı olur ama bu konuda da ben ve benim gibi arkadaşlar var ve yardıma her zaman açığız. motor konusu ben de sıkıntısı yoktur ustanızın doğru algılaması gerekir ki her ne kadar motor yaptırmanız gerekse bile maliyeti düşük ve kolaydır. disco 2 v8 i arazi de kullanan birinin başka bir araçtan hele mazotlu bir araçtan zevk alması bence pek mümkün değil. kötü discovery yoktur bilgisiz usta ve kullanıcı vardır. hangi aracı alırsanız alın arazi de kırılmayanı göremedim. her zaman için yazabilirsiniz. yardımcı olmaya çalışırım. asla tek kişinin görüşleri doğrultusunda araçlar hakkında fikir sahibi olmayın. mükemmel performansta v8'ler arazide kulanılmakta.
saygılarımla.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,023
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst