Discovery 3,9 v8 İes Otomatik için Lpg Dönüşümü Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,303

endy

LaNd RoVeR SeRiEs III LR L322 - MB W901 - MB R171
Yer
istanbul
Web
www.kurutlu.com
Herkese Merhaba

1995 model 3,9 v8 ies otomatik discovery için LPG dönüşümü yaptıracağım; Tavsiyelerinize ve fikirlerinize ihtiyacım var

1- Hangi markalar araç için en iyi sonucu vermekteler?
2- yakıt tasarufu markalara göre değişiyor mu?
3- uygulama yapılırken nelere dikkat etmek gerekiyor?
4- Tavsiye edilebilecek yerler var mı montaj için?
5- Fiyat topluyorum fiyatlar arasında çılgın farklar var? fiyat aralığı ne olmalıdır?

Tecrübelerini, fikir ve görüşlerini paylaşan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Selamlar

Ender

Etiketler
Ynt: Discovery 3,9 v8 İes Otomatik için Lpg Dönüşümü Tavsiyesi

Selamlar,
Yavuz arkadasimiz ( discovery-V8) bu konuda en deneyimli olan arkadaslarimizdan biri.. selamlar, reha

Reha abicim teşekkür ederim;

Yavuz abiden de müsait olduğu bir zaman bilgi rica edeceğim.

Saygılar

yaklaşık 45 gün önce aracımıza (1990 Discovery 3.5 EFI V8) lpg montajı yaptırdık ve daha bugün istediğimiz sonucu aldık devamlı sorunlarla karşlaştık. Bugün son noktayı koyduk ve neredeyse benzinle arada fark kalmadı diyebilirim performans açısından ama ekonomik açıdan daha bişey söylemek için erken.Montaj yapılmadan önce ateşleme sistemi kusursuz halde çalışmalıdır.

Montajı yaptırdığınız yer mutlaka manifoldu sökerek montaj yapmalıdır.İşin en önemli noktası zaten bu bağlantı nipellerinin takılması eğer işin kolayına kaçarak üzerinde delirnirse mutlaka sonradan ikinci bir işçilik gerekicektir.

Montaj yaptırmadan yaptığım araştırmada markaları sıralayacak olursak

prins (araca değer katar ama epey pahalı ve servis ağı çok geniş değil)

brc (en üst versiyonu taktırmanız lazım kalite olarak prinse yakın ama ateşlemedeki kusurları tolere etmiyor araç benzinde mükemmel çalışmalı)

atiker (en ucuzu , kalite olarak ve program olarak V8 ler için pek tavsiye edilmiyor ama çok başarılı uygulamalarda var, ateşleme hatalarını az da olsa tolere ediyor.)

Merhaba Altuğ Bey ;

çok teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için hepsini dikkate alacağım.

Saygılar

Ender, Naci de Disco V8 motora LPG uygulattı. Bir danış istersen.

Olur Nejat abicim;

Naci abiye özelden mesaj atayım bugün

Selamlar

discoda brc, defenderde atiker kullanıyorum

ikisinide maslak çevre otogaz da taktırdım, ikisindende memnunum

100 kn 18-22 lt lpg harcar, arazide biraz daha artar :smiley:

Naci Abicim ;

Fiyatları nasıldı? BRC nasıl atiker nasıl? çok farklı fiyat veriyorlar

brc ve atiker arasında fiyat farkı vardı... ben herhalde 1750 gibi birşey ödedim atikere ama sene başındaydı, şu an fiyat nedir bilemiyorum..

çevre otogaz hüseyin bey ile görüş benim ismimi ver yardımcı olur sanırım...

Çok teşekkür ederim Naci Abi

Konuşuyorum çevre otogazla bir sorayım fiyatlarını

Selamlar

Ender bey neye karar verdiniz? Gazı taktırdınızsa ilk izlenimlerinizi paylaşırmısınız?

Selamlar
Sedat

Selam

Henüz fısrat bulamadım ama ya tartarini taktıracağım ya BRC

Yalnız BRC de şöyle bir şey var fiyat aynı ürün için bayilerde 1800 den 3300 e kadar ben anlamadım nasıl oluyor ama öyle ?

Karar verince bilgi veririm

Selamlar

Ynt: Discovery 3,9 V8 İes Otomatik İçin Lpg Dönüşümü Tavsiyesi

endy' Alıntı:
Selam

Henüz fısrat bulamadım ama ya tartarini taktıracağım ya BRC

Yalnız BRC de şöyle bir şey var fiyat aynı ürün için bayilerde 1800 den 3300 e kadar ben anlamadım nasıl oluyor ama öyle ?

Karar verince bilgi veririm

Selamlar

Merhaba, V8 iniz şehiriçi trafikte 22 litre LPG mi yakıyor? Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,198
Kayıtlı Üye Sayımız
167,069
Kaydolan Son Üyemiz
pentur

Çevrimiçi üyeler