Ynt: Discovery! Bu Hastalığa Ben de Kapıldım Acil Doktor Aranmakta
tesekkuerler yorumlariniz icin; ama sunu belirtmeliyim. aldigim arac, bir tanidik (bayan)dan alindi. arac, ne onda ne de bende hic araziye girmedi. o kadar saskinim ki, yani arazi icin yapilmis bir arabanin asfalt icin yapilmis olanlara gore daha saglam olmasi gerekmez mi? hadi onu gectim, en azindan binek bi arac kadar saglam olmasi gerekmez mi?
sadece ben degil, serviste tanistigim (o zamanlar, ayin 3-4 gunu serviste geciyordu, ve herkes garip bi sekilde birbirini surec icinde tanimaya basliyordu

kisiler de hemen hemen benzer problemler yasiyorlardi. mazot pompasi, radyator, ozellikle sansuman, turbo, kesinlikle akismetre vs...
disco'yu bilmiyorum. ama buradan 2 freelander tecrubesi olan biri olarak soyluyorum ki; asla freelander almayin arkadaslar.
discolara gelince, ozellikle td5 olanlarin parca fiyatlari el yakiyor. pasit plastik bi su deposuna bile 300-400 lira isteyebiliyorlar. tabi ben baska bi 4x4 tecrubesi yasamadigim icin bu fiyatlar bana garip geliyor.
Audi'de alt sinif bir araba degil. ama parca ve servis fiyatlari (dogus oto maslak'a goturmeme ragmen) komik geliyoor simdi bana.
ve son olarak, bu 4x4 hastaligi bir insana bulasti mi kurtulunmuyor.
pek araziye cikmasam da, arasira boyle dagli tepele alanlara gidip, ufak capli deneyimler yasamak inanilmaz bir zevk veriyor.
deneyimli arkadaslardan ricam; Jeep, Liberty CRD'ler nasil arabalardir? Performansini filan merak etmiyorum; parca fiyatlari, servis ve en onemlisi sık sık ariza cikaran bir araba olup olmadigi? Özellikle bu aracta tecrubesi olan arkadaslardan rica ediyorum; lufen bana yol gosterin...