Discovery Chip Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arkhem1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,186

arkhem1

Ana Kamp
Yer
Antalya-Alanya
merhaba,
arkadaşlar aracına chıp tuning uygulaması yaptıran var mı yapan arkadaşlar düşünce ve görüşlerini bizimle paylaşırlar mı

Ynt: Discovery Chip Uygulaması

kendi yazıma kendim edindiğim bilgileri yazıyorum 2.5 tdi discovery araca chip uygulaması yapılmıyormuş td5 e yapılabiliyor ve 20- 25 bg güç artışı sağlıyor fakat yakıt tüketimi de bir o kadar artıyormuş bu arada forumda ilgilenmeyen arkadaşlara da teşekkür ediyorum nedense forum da eski paylaşım ve yardımseverliği göremiyorum. Belki birileri bana daha önce bu konu yazılmıştı veya forumu iyi araştırsaydın görürdün diyenler olacak ama öyle değil herkese saygılar

Üstünüze alınmayın hemen, ara sıra böyle kopukluklar oluyor büyük bir ihtimalle herkes kendi aracının tamiriyle uğraşıyordur :D
2.5tdi aracınızdan biraz daha verim almayı düşünüyorsanız, mevcut intercooler büyük bir boyla değiştirin, 5/10bg gibi bir fark olur, aracınız daha rahat çalışır (turbo az ısınır,motora daha çok soğuk hava girer vs vs.) 2.5tdi için yurtdışında intercooler kitleri satılıyor ama biraz tuzlu. Yurtdışı forumlardan bir tanesinde Mitsubishi EVO serisinin intercoolerini adapte edenler vardı (çıkma parça) burada en kolay bu şekilde yapabilirsiniz. Bir de aracınızın orta susturucusunu sökeceksiniz, arka susturucu kalacak. Biraz meşakkatli bir iş, 5/10bg için değer mi bilemem.

merhaba,
siz uygulamasını yaptınızsa maliyeti hakkında bilgi verirmisiniz ve tavsiye edermisiniz verdiğiniz bilgi için ayrıca teşekkür ederim

En ucuz ve kolay yollu olarak varsa aracınızda EGR iptali yapın, orta susturucu/katalitik konvertor sökün arka susturucu kalsın. Ondan sonra da pompayla oynamanız gerekicek bunu da bilinçli bir servisin yapması gerekir. Filtrenizi de freeflow tarzı bir filtreyle değiştirin, bu yapılanlarla biraz kazancınız olur. Bundan sonra yapacağınız modifikasyonlar motor ömrünüzü kısaltmaya başlar. Bunları yaptıracağınız zaman da aracınızın mazot filtresi, diff yağları, değiştirin lastik havalarınızı kontrol edin farkı görürsünüz.

egr nin yerini tarif edebilirmisin onun işlevini ve görevini öğrendim fakat yerini bulamadım verdiğin bilgi için teşekkür ederim iptal etmesem bile onun benzin veya tinerle temizlenmesi gerekiyormuş orta susturucuyu bugün söktürüyorum

arkadaşlar konuyla ilgilenenler için egr ile ilgili önemli bilgiler buldum
http://forum.donanimhaber.com/m_22499804/tm.htm
ben inceledim fakat bir sonuca varamadım kafamda soru işaretleri kaldı EGR iptal edilmelimi edilmemeli mi

Egzos emisyonları açısından çıkarmaman gerekiyor, atmosfere daha az kirli hava salgılıyorsun. 1. resim egr hali, 2. resim çıkarılmış hali.

egr 1.jpg

egr 2.jpg

sanırım tdi 200 motor fotograf çok bilgilendirici olmuş motor sağlığı açısından sizce doğru olan nedir bir sürü birbirinden farklı bilgi var ben tam karar veremedim egr konusunda fakat orta susturucu konusunda kararımı verdim sökeceğim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,977
Kayıtlı Üye Sayımız
166,729
Kaydolan Son Üyemiz
zeugmasardes

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.