KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
merhaba arkadaşlar siteye daha yeni üye oldum 1997 model 2500 td discovery almak istiyorum yanlız araba hakkında bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
artıları:
römork çekmek için ideal araçtır, 3.5 tona kadar frensiz römork çeker, yakıt tüketimi 20-25 krş. arasıdır ki sürekli 4 çeker 2 tonluk bir araç için oldukça iyi, sağlam araçtır, kırılmaz
eksileri:
performansı düşük, yavaş ve hantaldır, asfaltta pek bişey beklemeyin, motor ömrü kısadır 200.000 i geçen pek görülmez, motor yapmak masraflıdır, offroadta 30" den büyük ebat lastiği kaldırmaz, kara duman problemi çoğu 300TDI da kroniktir benim aracın motor, pompa,enjektör sıfır halen kara duman atıyor rampada, çok gürültülüdür, gar gar gar sesi ciddi şekilde rahatsız edebilir bakımı da V8 e göre daha masraflıdır, örnek turbo değişimi 1250 YTL, V8 de ise böyle bir parça yok, motor ömrünü de 2 ile çarpın
sonuç: özellikle offroad yapacaksanız size kesinlikle V8 tavsiye ederim, alırken kazandığınız tüm ekstraları öder merak etmeyin
kampcı41' Alıntı:
merhaba arkadaşlar siteye daha yeni üye oldum 1997 model 2500 td discovery almak istiyorum yanlız araba hakkında bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
TD5 te gar gar değil de gır gır yani ;D ;D çok fark yok performans olarak
oysa v8 vrooooooooom ;D ;D
Dün bi Disco II V8 kullandım da demek ki bu Discoların giden versiyonları da varmış gördüm ;D ;D ;D
işin aslı 300TDI dan soğuma nedenim offroadta çok ekstrem modife elverişli olmaması
şu an üstünde 7.5 16 R OK lar var malum araç uzun yolda çekilmez oluyor, yoksa standart yükseklik ve 235 70 16R lastik ile fena değil performansı, bi çok kişiyi tatmin edecek düzeyde
Ama sonuçta o amaçla almayana bile bi şekilde offroad virüsü bulaşıyor zaten aracın ruhunda var
o yüzden V8 derim
Macera' Alıntı:
Mert merhaba ,
300 TDI laradan bukadar soğudunmu yahu neyapsak bunları satıp birer 3.9 yavuz hocamın makinadanmı alsak nedersin
mert arabayı satıyormusun
disko arayan bir arkadaşım var 99 subaru forester turbo kullanıyor takas edecek sana onu verelim v8i aratmaz
disko I mi yoksa II td5 mi karar veremedi
yavaşlamanın da bi ölçüsü vardır abi, bu duvara çarpmak gibi olur
üstelik kamyon gibi motor gürültüsü falan bence hiç bulaşmasın, illa dizel istiyorsa Disco II TD5 en iyi seçim bence