discovery I yakıt problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan kamil eytiş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,650
Yer
ist.
arkadaşlar yeni aldığım disco 100km'de 35 litre gaz tüketiyor
bilindiği üzere emekli bir zj'ci olarak bu yakıt konusu beni ürküttü
sayın disco'cular bu araçlar normalde ne yakıyor
yoksa bu yakıt normalmi eğer normalse satılık 1997 model bir disco var
yok değilse beni aydınlatın çünki içim fena karardı

Etiketler
Ynt: discovery I yakıt problemi

ben de yeni bir disco 1 v8 ciyim; ağırlıklı toprak yolda 100km.de 20 lt. yaktı, yarın tekrar fulleyip bir ölçüm daha yapıcam 370 km yol yaptı bir önceki fullememden sonra (gene agırlıklı toprak yol) 70lt. civarında gaz alıyor deposu, bu sefer 18 lt. gibi bir rakama ulaşacağımı zannediyorum. sizinkinde bir ayarsızlık var herhalde...

sabri77' Alıntı:
ben de yeni bir disco 1 v8 ciyim; ağırlıklı toprak yolda 100km.de 20 lt. yaktı, yarın tekrar fulleyip bir ölçüm daha yapıcam 370 km yol yaptı bir önceki fullememden sonra (gene agırlıklı toprak yol) 70lt. civarında gaz alıyor deposu, bu sefer 18 lt. gibi bir rakama ulaşacağımı zannediyorum. sizinkinde bir ayarsızlık var herhalde...

kendi kafasına göre saçma sapan vites değiştiriyordu dün şanzıman beynini değiştirdik ayrıca lavato gaz sistemide 1,5 ay önce takılmış gazcıda enjektör memelerini değiştirdi daha küçüklerini taktı şuan bende deneme safhasındayım vites geçişleri normale döndü yakıtda düzelirse çok daha mutlu olucam

Eveet nihayet akışmetreyi değiştirerek ve iyi bir karbon ayarıyla yakıt sorununu çözdük :D
38L. lpg ile 185km.= :D ;D
(gezenbilir ailesine ve ilgisini esirgemeyen oto mekanik hüseyin ustaya buradanda teşekkur ederim)

100 tl lik gaz ile 300 km civarı gidiyor... ama hız sınırlamalarına kesinlikle uymak ve deviri 2000 i geçirmemek şartıyla(Manuel in faydaları ::smiley: )...Arazi değerleri hakkında en ufak bir fikrim yok, çoğunlukla eve benzinle dönüyoruz ;D

Selamlar;
bende yeni 1998 Dıscovery sahibiyim. Ancak benim araç gazda 65-73 kr. civarında yakıyor. ve bir türlü İzmirde çözüm bulamadık. Bu hususta yardımcı olursanız sevinirim:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

SON MESAJLAR

SON KONULAR