Discovery İçin Lastik ve Jant Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hakki Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,867

hakki

GaLaTaSaRaY * * * 1905 ( İST/TR )
Yer
istanbul
sevgili land rovercılar
standart olan land rover discovery mi 3" inç kadar yükseltmek hevesindeyim
dişli ve yüksek bir lastik ve hem sağlam hemde gösterişli bi offroad jantı takmak istiyorum
offroadda gösterişin pek yeri yok biliyorum ancak aracı günlük hayattada kullandığım için şık durmasını istiyorum
önerilerinizi bekliyorum

Etiketler

Ynt: discovery için lastik ve jant seçimi

Ben de Engin'le aynı fikirdeyim 3" yerine 2" yükseltmek yeterli olacak ve ek işler çıkarmayacaktır. Sadece +2" helezon ve +2" amortisörle yükseltme işini ekonomik olarak bitirirsiniz.
Jant konusunda biraz sorun var maalesef orijinal jantların delik araları (bold pattern)(*) ancak land rover için üretilmiş birkaç modelden başkasına izin vermiyor. başka jantlara uymuyor. Bunu aşmak için Tekerlere Wheel adaptör (aynı zamanda wheel spacer görevi de görüyor) takarak flanşın dış tarafı Disco II lere uydurulur ve jant seçeneğiniz artar.

(*) Bold pattern disco-I için 5 x 6.5" dir. (5 adet bijon ve bijon merkezlerinden geçen daire çapı 6.5")

Lastik olarak 245/75/16 ebadı ve BFGoodrich AT lastik öneririm (Yok ben çok sık ve zorlu koşullarda offroad yapacağım derseniz GYWrangler MTR veya muadili bir MT lastik takın derim.

Ynt: Discovery İçin Lastik ve Jant Seçimi

teşekkür ederim erdal bey
paylaşımınız cok yararlı oldu

Bence bu aracla arazide olmaktan cok zevk alacak ve neticesinde at lastik aldiginiza pisman olacaksiniz. Eger mt lastik almaya karar verirseniz, benim tecrubeme gore, boyle agir arazi araclarinda agresif mt lastik secilmeli. normal mt lerle at ler arasinda kullanimda pek bir fark olmayacaktir.

Tavsiyen Cooper discoverer stt. Aracinizin motor performansini bilemedigimden, hangi olcude bir lastik tasiyabilecegini kestiremiyorum. 2.5 td icin tahminimce taban genisligini dar yanak genisligini fazla tutmak uygun olacaktir.

Bu aracin kullanicilarinin tavsiyelerini tabii ki oncelikli olarak degerlendirimn.

300TDI motor için genel beğeni ölçüsü 245 75 16 veya az biraz daha büyük olan 235 85 16.

bana kalsa da 235 85 16... ama bazı insanlar 300TDI bu lastik için zayıf kalır düşüncesi ile 245 75 16 tercih ediyor.

bana göre de 235/85 R 16 ile aaraçtan çok keyif alırsınız. Arazi koşulu isede kesinlikle MT onericem. AT kesinlikle o zevki ve keyfi vermiyor.

Hangi MT diye sorarsanizda;

http://www.federalturkiye.com/page4.php?view=preview&image=29&category=0

derim. Pişman olmiyacagina emin olabilirsin ;)

konu biraz soğumuş ama, ben td5 disco 2 yi 4 inc yükseltip 285/75/16 takmayı düşünüyorum haddimi aşıyormuyum :D

265/75 r 16 yı önerebilirim aracı da cok fazla yorup zorlamasın

Alp1243' Alıntı:
265/75 r 16 yı önerebilirim aracı da cok fazla yorup zorlamasın

275 takıp sorunsuz kullanan varmış, 285 disco 1 de gördüm çok güzel duruyordu. ama v8 di oda sorunsuz. td5 de ne kadar yakıt arttırır ne kadar zorlar konusunda kararsızım, ama açıkcası bu discoların kocaman kasası altına büyük lastik istiyor yoksa yakışmıyor onu farkettim.

Tempus' Alıntı:
konu biraz soğumuş ama, ben td5 disco 2 yi 4 inc yükseltip 285/75/16 takmayı düşünüyorum haddimi aşıyormuyum :D

Disco'da bu ebat lastik kullanan arkadaşlar var. sorun çıkaracağını sanmıyorum. ama yine de TD5 kullanıcılarına danışmak lazım.

dediğim gibi riske girme bence 265 güzel duruyo benim arkadaşımda vardı.çok ta abartı olmasın bence

V8 Disco 1 e Petlas NT3 9-16 takilsa ne olur acaba. Bu lastik 34" e denk geliyor sanirim. 8 kat ve 12 kat secenegi var.

Bunu takmak icin camurluk kesmek gerekir gibi. Araci kirar mi acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR