Sana sonuna kadar katılıyorum Burakcım ))) Cihan bey vx100 alırken en fazla kaç km'lik bakmamızı önerirsiniz? malum elimizde patlarsa motor, yenilenmesi baya pahalıya al olur gibi...
arkadaşlar eğer temiz güzel bakılmış bir araç ise km nin motor açısından çok önemi yok gibi , çünki bildiğiniz gibi VX 100 motorları fazla devir çevirmeden tork üretir dolasıyla yıpranması diğer devirli motorlardan daha zordur , ama makina hararet görmemiş ve yıpramamış olması koşulu ile ,yani 300 binler 350 binler çok önemli değil , ama bunu yanında ön takım ,yani yürüyen eleman ve süspansiyonda maliyetlidir , şanzumanda poblemsizdir , siz baktığınız araçları linkleyin beraber inceleriz
Cem Bey
Her ne kadar Cihan Bey in toyota sı ihitşamlı gözüksede, bir disco sahibi olarak sonuna kadar aracımıza aşığız.
Sanırım bu biraz da fanatizm...
Sizin aracınız da çok yakışıklı maşallah... 8)
2001 model TD5 aracımı sorunsuz kullanıyorum. Hangi aracı hard offroad'a sokarsanız sokun bir yerinden sorun çıkartır. Kişisel tercih denirken, nerede ve ne amaçla kullanacağınız önemli. Durup dururken bozulmuyor ya o amigolar, aks başları,borular vs?...Araçlar 9-10 senelik. Zaman aşımı, metal yorgunluğu, bakım önemli. Ancak ne olursa olsun sorumsuz bir sahibin elinde toyota,land,jeep farketmez, her araç ölmeye mahkumdur. Saygılar.
Şuanda Forester turbo kullanıyorum ve LPG taktırdım, eşim aracı çok sevdiği için ona bırakacağım ve bende kamp eşyalarını daha iyi sığdırabileceğim bir araç bakıyorum. LPG'li olmasını çok istemiyorum. Birçok araca baktım bir türlü karar veremedim. Ender bey ile yakın kriterlere sahibim (maks. 37bin TL, otomatik, 4x4, hız sabitleme ve koltuk ısıtma).
Dizel araçlar hep 200bin km'ye yakın. FL baktım fakat euroncap testleri ve diğer sorunları nedeniyle vazgeçtim. GC 4.7'ler iyi ama vergileri çok ve LPG'li olacak. Dizel 2.7'lerde çok pahalı. 2.8'lerde hiç bagaj yok. Mercedes ML 320'ler donanım ve güvenlik açısından iyi geldi, LPG taktırılırsa. LPG'nin simit tank olmasını istiyorum.
Eskiden beri düşündüğüm ama cesaret edemediğim Disco.'lara geldim dönüp dolaşıp. Ağır offroad düşünmüyorum, fakat elbette güvenebileceğim bir araç olmalı.
Bunları gözönüne alırsak Disco II 2000-2001 model TD5 otomatik tavsiye eder misiniz?
Çift kabin araçlar İstanbul'da büyük sıkıntı 1. köprüden dolayı. Ayrıca hız sınırının düşük olması, arkanın amortisör olmaması, her sene muayeneye gitmesi gibi sebeplerden vazgeçtim.
2.7 crd'ler gayet güzel fakat alınabilecek araçlar 42-43bin'den başlıyor ve o kadar bütçem yok :
Çift kabin araçlar İstanbul'da büyük sıkıntı 1. köprüden dolayı. Ayrıca hız sınırının düşük olması, arkanın amortisör olmaması, her sene muayeneye gitmesi gibi sebeplerden vazgeçtim.
2.7 crd'ler gayet güzel fakat alınabilecek araçlar 42-43bin'den başlıyor ve o kadar bütçem yok :
O zaman çok temiz YÜKSEK KM li bir td5 bakın derim
çünkü yüksek km liler illa bir çok bakımdan geçmiş oluyorlar
motoru yeni sıfırlanmış, turbosu enjektörleri elden geçmiş bir td5 olabilir bence 120000-150000 km deki araçlardan daha mantıklı olur