Discovery II V8 Artık Beraberiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkakdeniz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,075
Ynt: Discovery II V8 Artık Beraberiz

orijinal 16" jantları kullanıyorum. 285 75 16 lastikle de kullanılıyor. kullanan arkadaşlar mevcut.

Etiketler

evet sizinle daha önce de konuşmuştuk elinizdeki jantlarla olmaz
hüma oto da ZU marka jantlar var gördünüz mü bilmiyorum.
cem taşçıoğlu isimli üyemiz G4 discosu olan o taktı bu jantlardan ve bence çok da yakıştı,
incelemenizi tavsiye ederim.

ilkakdeniz' Alıntı:
evet sizinle daha önce de konuşmuştuk elinizdeki jantlarla olmaz
hüma oto da ZU marka jantlar var gördünüz mü bilmiyorum.
cem taşçıoğlu isimli üyemiz G4 discosu olan o taktı bu jantlardan ve bence çok da yakıştı,
incelemenizi tavsiye ederim.
hep başkalarına tavsiye ver bize gelince ses yok bak 2 hafta oldu alamadım hala bir araç korkum şudur bir toros sahibi olucam .. nezaman bir tepeyi aşıp gurup halinde hadi bir mola verelim hem dinlenmiş oluruz denillen her yerde bir toros oraya gelmiş ve ailesi ile piknik yapıyor olmuştur...

yıkanmış akça pakça olmuş halimiz

16042011099.png

Bu hali daha güzel bana göre..

Allah agız tadıyla binmek nasip etsin İbrahim bey..
birdeşöyle iç kısmının hani.. o sonradan taktıgın kıbrıs...fotosu da koyarsan daha iyi olur.. ;D ;D

tamamdır ismail abi tavan döşemesini de yeniledim photobuckete yükleyip akşam koyarım buraya fotoğrafları
öndeki A barı yıprandığı için çıkardım ama bu sefer de hellalarım da boşa çıktı nasıl takıcam bilemedim hala düşünüyorum barı temizletip boyatıp tekrar taksam mı diye?

İbrahim bey tavan döşemelerinizin fotolarını bekliyorum :smiley:
Ve size birşey sormak istiyorum. LAstik ebatlarınız 265/75/16 aracınızı hiç yormuyor değil mi? Ve hiç uzun süre yokuş çıktığınız zaman (30km civarı) şanzıman yağı sıcaklık göstergesi yanıyor mu?

evet yaa. ben tamamen unutmuşum buraya fotoğraf koyacağımı kusura bakmayın en kısa sürede muhtemel akşama hallederim.
gürkan bey bahsettiiğiniz lastik ebadını kullanıyorum. çekişi orijinali kadar değil tabii. ilk taktığımda çok canım sıkılmıştı çünkü ciddi çekiş kaybı yaşamıştım. sonrasında bunun sebebinin LPG bujisi olduğunu anladık. orijinalini takınca sorun kalmadı. dediğim gibi orijinali kadar olmasada yine de sıkıntı yok.
bahsettiğini şanzıman sıkıntısını ben yaşamadım ama arazi koşullarından bahsediyorsanız ben en fazla piknik tarzı gezileri gerçekleştirebilen birisiyim o kadar dik tırmanışlar yapmadım. ama şehiriçinde düşük süratle uzun süre rapma çıktığım oldu ve böyle bir sıkıntı yaşamadım.

mayıs ayında koyacağım dediğim fotoları ağustos ayında ancak koyabiliyorum biraz unutkanım bu ara :smiley:
işte tavan fotoları;

30032011048.png

30032011047.png

30032011046.png

30032011045.png

30032011044.png

sarımtrak renk döşemeyi tutan yapıştırıcı dokunduğunuz anda macun kıvamında dökülüyor ömrünü doldurmuş,

30032011049.png

yeni döşeme;

31032011054.png

31032011055.png

31032011058.png

31032011057.png

31032011057.png

31032011056.png

Çağlar'ın teknik bilgisi sayesinde haberimin olduğu ve mdr nickli İsmail abinin desteğiyle kıbrıs'tan aldığım scangauge isimli yol bilgisayarı, cep şeytanı :smiley:
Çağlar ve İsmail abi tekrar teşekkür ederim :smiley:

08062011176.png

08062011175.png

08062011174.png

cihazı incelemek isteyenler için sitesi; www.scangauge.com
en büyük özelliği arıza kodlarını okuyup silmesi.

araçta 2" yükseltme ve 265.75.16 ebat BF lastik mevcut. yükseltmeye rağmen tam turda lastik kollara sürtme yapıyordu ayrıca süspansiyon sertleşmesine rağmen belki benim kuruntum bilmiyorum virajlarda vs salınımı fazla gibi geliyordu. her ikisini de kesmenin en mantıklı yolu spacer gibi geldi ve 30 mm spacer kullandık. sonuç; sollamalarda ve virajlarda daha stabil oldu. montaj esnasında çekmedim fotograf ama zaten eklediğim fotoğraflarda lasitklerin ne kadar dışarı çıktığı oldukça belli;

04062011164.png

04062011161.png

04062011165.png

İbrahim kardeşim;

Aracın neffis olmuş..Diyebilirim ki en güzel disco..İçi..dışı herşeyiyle mükemmel..

Allah tekerini düz bastırsın..agız tadıyla binme nasip etsin..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.