Dıscovery MPI Arıyorum!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BOBO Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,476

BOBO

" ONE LIFE LIVE IT "
Yer
ISTANBUL
Herkese merhaba;

Yaklaşık 1 senedir takip ettiğim siteniz desteği ve motivasyonu ile en sonunda paramızı denkleştirdik ve LR almaya karar verdik.
LR de ilk çıkış noktamız 92-93 RR ' dı ancak eğri oturup doğru düşündükten sonra hem yakıt sarfiyatı hem nispeten eski oluşundan dolayı rotamızı bütçemize en uygun olarak gördüğümüz Disco 97 mpi da karar kıldık.
Ancak portfoy cok dar.
Hatta bir arac için el sıkışmamıza rağmen beyfendi satmaktan son anda vazgeçti.
Bu hafta sonu göstermeye gideceğim araç için bir yorumda bulunabilirmisiniz acaba.

http://www.sahibinden.com/land_rover_discovery-48WQQaXQQ18113656WQQpXQQdisplayitem?tab=megafoto

Yada Gezenbilir de Mpi' yı olan ve satmayı düşünen varmıdır?

Şiddetle yardımlarınıza ihtiyacım var zira şimdiden Karadeniz 2010 turunun hayalini eşimle birlikte kuruyoruz.

Şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla.

Etiketler
Ynt: Dıscovery MPI Arıyorum!

Acaba neden özellikle MPI? MPI kullanıcılarının aracın performansı hakkında forumda yazıdıklarını okumuş olduğunuzu tahmin ediyorum.

Merhaba Nejat Bey;

Evet okudum hatta hatim ettim diyebilirim.
Ancak almayı düşündüğümüz Disco Mpi 2. aracımız olacak. Hafta sonları ve genelde de eşim kullanacak. Kampa gittiğimizde de kullanacağız tabiki.
Ayrıca;

*** Senelilk vergisi çok düşük
*** Fiyatı uygun
*** Yakıt tüketimi en uygun seviyede ( V8 e göre )

Bunun yanında denemek için 2 farklı 97 mpi kullandım. Mutsuz etmedi açıkçası.

Disco 2.5 TDi almaya kalksanız 25.000 30.000 civarlarında ki bu bizim bütçemizi aşıyor.

Siz hiç mi tavsiye etmiyorsunuz ?

Kendinize sormanız gereken soru şu olmalı:

- Aracı olduğu hali ile kullanmak bana yeter mi?
- Yoksa, ileride ağır arazi yapmak isterim, bol aksesuar ve büyük ebat lastik takmak lazım... Bu motor bunu kaldırır mı?

Tecrübelerle sabittir ki, bir araç üreticisi aracı kendi hedeflediği kullanım amacına uygun özelliklerle fabrikadan çıkarır. Farklı bir amaca uygun kullanım için yapacağınız her değişiklik hem sizi hem de aracı üzecektir. Eğer "hafif arazi yaparım, yükseltme istemem, lastik ebadı değiştirmem" derseniz, sorun yok... suyuna yağına bakın ve kullanın. Ama ağır arazi için uygun olmadığını bilerek alın.

MPI ile 32 inch lastik çevirmek istiyorsanız, transfer kutusunda oynama yapmanız lazım. Bu değişiklik aracın motorunu yoracağı için soğutma sistemini de zorlayacaktır. En ufak bakımsızlık, conta ve motor bakımına mal olur.

O nedenle, "Almayın" demiyoruz, "MPI aracın limitlerini bilerek alın" diyoruz.

Kolay gelsin.

V8 discovery 1 alın; sonuçta Lpg ile kullanırsanız yakıt sarfiyatları arasında ciddi bir fark olmayacaktır kaldı ki ikinci araç diyorsanız kesin v8 derim

Peki bu MPI yokuş yukarı bazen LOW Range olmadan kaldırılamıyor deniyor?

http://www.sahibinden.com/1997_landrover_discovery_mpi_kutahya-23WQQaXQQ21668325WQQpXQQdisplayitem

düşünürseniz görüşelim.

Engin Selam,

Td5 artık problem çıkartmayıp doğru dürüst binilmeye başlayınca gitti :smiley:

Şimdi 2 aylığına bir LR alsam mı diyorum. Askerlik sonrası nihayi proje bakarız.
MPI yakıt konusunda az yakmaz, aslında ederinin üstünde pahalıdır, manueldir ama 2 ayda binilir gibi geldi bir an ;)

LRTD5' Alıntı:
Engin Selam,

Td5 artık problem çıkartmayıp doğru dürüst binilmeye başlayınca gitti :smiley:

Şimdi 2 aylığına bir LR alsam mı diyorum. Askerlik sonrası nihayi proje bakarız.
MPI yakıt konusunda az yakmaz, aslında ederinin üstünde pahalıdır, manueldir ama 2 ayda binilir gibi geldi bir an ;)

2 ay için ancak kiralanır abicim, alınmaz...

uğraşma derim.

Ha ha kiralık LR :smiley:

Abi şimdilik Taksiler güzel... Ama işte şehirdışında tatil filan için ister bir tane...
RRC merakım var ama bakalım..

benım örenebiliceğim bikaç MPI var.. piyasada suan satılık olanların coguda bu zaten..
ancak halen arıyor musunuz bılemıyorum.

edaghan' Alıntı:
Kendinize sormanız gereken soru şu olmalı:

- Aracı olduğu hali ile kullanmak bana yeter mi?
- Yoksa, ileride ağır arazi yapmak isterim, bol aksesuar ve büyük ebat lastik takmak lazım... Bu motor bunu kaldırır mı?

Tecrübelerle sabittir ki, bir araç üreticisi aracı kendi hedeflediği kullanım amacına uygun özelliklerle fabrikadan çıkarır. Farklı bir amaca uygun kullanım için yapacağınız her değişiklik hem sizi hem de aracı üzecektir. Eğer "hafif arazi yaparım, yükseltme istemem, lastik ebadı değiştirmem" derseniz, sorun yok... suyuna yağına bakın ve kullanın. Ama ağır arazi için uygun olmadığını bilerek alın.

MPI ile 32 inch lastik çevirmek istiyorsanız, transfer kutusunda oynama yapmanız lazım. Bu değişiklik aracın motorunu yoracağı için soğutma sistemini de zorlayacaktır. En ufak bakımsızlık, conta ve motor bakımına mal olur.

O nedenle, "Almayın" demiyoruz, "MPI aracın limitlerini bilerek alın" diyoruz.

Kolay gelsin.

Engin Bey yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Aynen dediğiniz gibi hard core off road yapmayacağız, dolayısıyla arabanın standartlarını değiştirmeden kullanacağız.
Saygılar,

mihtaroglu' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/1997_landrover_discovery_mpi_kutahya-23WQQaXQQ21668325WQQpXQQdisplayitem

düşünürseniz görüşelim.

Melih Bey,
biz ilanınınızı incelemiştik fakat araç Kütahya'da olduğu için değerlendiremeyeceğimizi düşünmüştük. İstanbul'a gelip gidiyor musunuz yoksa sadece Kütahya'da mı görme şansımız olabilir?

RRC86' Alıntı:
benım örenebiliceğim bikaç MPI var.. piyasada suan satılık olanların coguda bu zaten..
ancak halen arıyor musunuz bılemıyorum.

evet hala ilgileniyoruz, bildiğiniz araçlar hakkında bilgi verirseniz çok seviniriz.
Teşekkürler

BOBO' Alıntı:
Melih Bey,
biz ilanınınızı incelemiştik fakat araç Kütahya'da olduğu için değerlendiremeyeceğimizi düşünmüştük. İstanbul'a gelip gidiyor musunuz yoksa sadece Kütahya'da mı görme şansımız olabilir?

maalesef şu aralar hiç şehir dışına çıkmıyorum.hayırlısı diyelim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,868
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri