discovery td5 2001 aldım bilgi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 110tdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,954

110tdi

Ana Kamp
merhaba discovery ll td5 hse aldım 2001 model fabrikadan cikigi gibi uzerinden bisey ne eklenmis ne cikarilmis hafif araziye girebilmek icin bi degisim yapmam gerekirmi yada discovery ile ligili bilmem gerekenler nelerdir yardimci oursaniz sevinirim...

Etiketler
Ynt: discovery td5 2001 aldım bilgi...

Hayırlı olsun :smiley:

http://www.4x4dergi.com/2011/11/03/land-rover-discovery-2-td5.html

http://www.4x4dergi.com/2010/12/22/discovery-2-off-road.html

bu iki linkde aradığınız bütün cevapları bulabilirsiniz .

tesekkur ederim kursad bey gecen aksam facede konusmustuk onun yerine nissan patrol al demistiniz neyse hayirlisi olsun arka korukleri iptal ettirmek gerekirmi ne oneirsinz

110tdi' Alıntı:
tesekkur ederim kursad bey gecen aksam facede konusmustuk onun yerine nissan patrol al demistiniz neyse hayirlisi olsun arka korukleri iptal ettirmek gerekirmi ne oneirsinz

Körükleri hemen iptal ettirin bence hatta yapmışken 2 inch yükseltme kiti alın bir taşla iki kuş olsun

ne gibi bi sıkıntı cikarabilir pahaliyami mal olur korukleri iptal ettirince baska ne yapmak gerekir tamamen aractan sokuurmu yoksa asadece iptalmi edilir

110tdi' Alıntı:
ne gibi bi sıkıntı cikarabilir pahaliyami mal olur korukleri iptal ettirince baska ne yapmak gerekir tamamen aractan sokuurmu yoksa asadece iptalmi edilir

tüm sistemi komple söküp çöpe atın :smiley:

zaten araç yattıysa dediğiniz gibi o sistem kesin arızalıdır siz farketmesenizde

orjinalini bozmayi pek istemiyorum ama cikarmasam iptal etmesem araca bir zararinolurmu yada bana mddi acidan olursa ne olur sıktım sizide kusra bakmayın

110tdi' Alıntı:
orjinalini bozmayi pek istemiyorum ama cikarmasam iptal etmesem araca bir zararinolurmu yada bana mddi acidan olursa ne olur sıktım sizide kusra bakmayın

körükleri sökmeden aracı yükseltmezsiniz standart binicekseniz körüklerle kalabilirsiniz. Yaşar ve görürsünüz çünkü inanmıyorsunuz size söylenenlere. Orjinal orjinal binin birkaç ay anlarsınız

yok estağfurullah tesekkurederim verdiginiz bilgiler icin iyi aksamlar

Oncelikle yeni TD5 iniz hayirli olsun. Bende bu konularda cok yeni oldugum icin bir sorum olucakti. Neden korukleri cikarip atiyoruz. Hic araziye cikmasa bile hemen ariza mi cikariyor?

memi' Alıntı:
Oncelikle yeni TD5 iniz hayirli olsun. Bende bu konularda cok yeni oldugum icin bir sorum olucakti. Neden korukleri cikarip atiyoruz. Hic araziye cikmasa bile hemen ariza mi cikariyor?

Araziye çıkmakla ilgisi olmayan bir sistem, durduk yerde sorun çıkartabiliyor. araç eğri büğrü gider , arkası çöker, arkası kalkık kalır bir taraf kalkık kalır vs

lastik ebatı ve markası olarak ne onerirsiniz 33" lastik alirsam araca degisiklik olarak ne yapmam gerekiyor birde 33" ebat olarak neye tekabul ediyor yani
xxx/xx/xx olarak bilinen sitede vs de aramk icin sordum

285 /75 /16

discovery 2 lerin bazıları 17 janttır bazıları 16

33 lastik için en az 3-4 inch yükseltme gerekir 31-32 ise 2 inch le takılabilir

33 takınca taşıyıcı kolların burçlarını açılı burçla değiştirmek lazım. Spacer takmak faydalı olur.

31 ve32inch lastik ebatlari nelerdir lastik olarak ne onerirsiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR