discovery td5 2001 aldım bilgi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 110tdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,939
Ynt: discovery td5 2001 aldım bilgi...

Bende aracı alır almaz arka körükleri Hüseyin ustada iptal ettirdim. Şimdi çok daha iyi. Arada sol taraf çöküyordu, ileri de kimbilir ne sorunlar çıkarırdı.

Etiketler

hmm anladim onlari ayarlayacagim fakat kimse soruma cevap vermiyo 3 yerde konu actim garage,technical,ve discovery olmak uzere kimse cevap vermiyor...halbuki okadarda zor bir soru deil herkez araclarina bu lastiklerden takiyor soruyorum sizlere alacaginiz lastikleri gidim lastikciden 32 lastik diyemi aliyorsunuz yada internette 32 lastik deyip almiyorsunuz herhalde lutfen biraz yardimci olun eminimki bilen vardir

Üstad merhaba öncelikle herkesin sahip olmak istediği arazi kabiliyeti yüksek bir araca sahip olmuşsunuz,keyifli sürüşler dilerim.
Şimdi geçelim sorunuza ; lastik ebatları ile ilgili Disco 2 kullanma kılavuzunu açtım ve yazıyorum.

Çelik tekerlekler:
7j - 16............215 - 75 - R16 Pirelli Scorpion S -T 107 T için veya 235 - 70 R16 Goodyear wrangler HP 105 H için

Alaşımlı tekerlekler:
7j - 16............235 - 70 - R16 Goodyear wrangler HP 105 H için
8j - 16............255 - 65 - R16 Goodyear wrangler HP 109 H için
8j - 18............255 - 55 - R18 Goodyear wrangler HP 109 H için

Discovery II Bujon sıkma torku : 140 Nm

Tekerlek basınçları:

Tüm lastikler (normal çalışma koşulları) : ön :1,9 bar
arka :2,6 bar

Tüm lastikler (araç maximum brüt ağırlıkta iken) : ön :1,9 bar
arka :3,2 bar olması gerekmektedir. Tabi bunlar Üreticinin yazdığı ve fabrika çıkışı verilerdir.

Size tavsiyem Aracınız 16 '' jantlı ise 235 - 70 - R16 Arazi tipi lastik (marka isteğinize kalmış) desen ismi yada marka aklımda değil yanlış yönlendirmeyeyim.Sürtme falan da yapmaz.tabi hafif arazi için demiştiniz herhalde sizin işinizi fazlası ile görür sanırım.Ama şunu da unutmayalım almış olduğunuz dişli lastikler asfaltta aşırı ses yapacak ,Fren mesafeniz uzayacak (çok düz, ıslak yada yeni ıslanmış bir yoldan bahsediyorum .Abs niz çok çabuk devreye girecektir bunları arıza olarak algılamayınız...Zira lastik almaya gittiğinizde lastikçi arkadaşlar da bilgilendirir sizi..

Yada all terrain dediğimiz dört mevsim lastik alıp geçeceksiniz.Sizi hafif arazide idare eder.Olması gereken off road için bu araçların ikişer takım lastik kullanmasıdır ama tabi imkan meselesi...

Land_Rover_Discovery_Off_Road_3.jpg

anladim fakat sorumun cavabini hala alamadim 32 lastik 2 inch yukseltme yapilarak takilabiliyormu baska bir uygulamaya gerek varmi ve 32 lastigin ornek:235/85/16 olarak yazilacak olursa tanimi nedir

Dostum sen anladığım kadarı ile hem şöför mahalli hem cam kenarı istiyorsun .İnsan bir otobüse bindiğinde ya cam kenarında gider yada şöför mahalli tarafında.Yani sen discovery 2 gibi bir araç alıyorsun,(parçaları sterlin ile satılan)Hem araziye çıkacaksın hem para gitmeyecek hem herşey orjinal kalacak. Sen Renault 12 alacan dostum arazide keyfine bakacan böyle şeyleri dert etmeyeceksin.33 inç 32 inç lastik diye de bi şey yoktur burası Amerika yada İngiltere de değildir lastiğin ebadı vardır modeli vardır söylersin verirler.2000 tl den aşağıya da lastik bulacağını zannetmiyorumm. Yükseltme gibi şeyleri yapıp da arazi lastiğide taktırırsan şehir dışına çıktığında uzun yolda arabanın içinde bağırarak konuşursun...Orjinal mi kalacak üreticinin belirttiğinden hariç lastik takarsan aracına araçta ACE var TC var ABS var bu sistemlerin hayrını yakın zamanda görürsün...

discovery1[1].jpg

anladim kardesim sen garage bolumundeki konulari incele gorursun 32 lastik 33 lastkk varmi yokmu gorursn

Son 12 yılım Land Rover in bakım onarımı ile geçti .Bunun 8 yılı Land Rover yetkili servis Özgörkey de geçti hayatımda 32 -33 inç diye ne bir araca lastik taktım ne lafını eden duydum.Teknik olarak ebatlar konuşur ben halk ağzı ile konuşmam 32 veya 33 diye Konuşulan tabiri konuşan kişilere sorarsın anlatırlar.Discovery almışsın açarsın kullanma kılavuzunu 32 - 33 mü yoksa 235 - 70 - 16 mı görürsün.Yada bir servise sorduğunda http://www.ozayranciotomotiv.com cevabını alırsın.. Yada mekanıma gelirsin bir çayımızı içerken lastiği konuşuruz seninle..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR