Ynt: discovery td5 2001 aldım bilgi...
Üstad merhaba öncelikle herkesin sahip olmak istediği arazi kabiliyeti yüksek bir araca sahip olmuşsunuz,keyifli sürüşler dilerim.
Şimdi geçelim sorunuza ; lastik ebatları ile ilgili Disco 2 kullanma kılavuzunu açtım ve yazıyorum.
Çelik tekerlekler:
7j - 16............215 - 75 - R16 Pirelli Scorpion S -T 107 T için veya 235 - 70 R16 Goodyear wrangler HP 105 H için
Alaşımlı tekerlekler:
7j - 16............235 - 70 - R16 Goodyear wrangler HP 105 H için
8j - 16............255 - 65 - R16 Goodyear wrangler HP 109 H için
8j - 18............255 - 55 - R18 Goodyear wrangler HP 109 H için
Discovery II Bujon sıkma torku : 140 Nm
Tekerlek basınçları:
Tüm lastikler (normal çalışma koşulları) : ön :1,9 bar
arka :2,6 bar
Tüm lastikler (araç maximum brüt ağırlıkta iken) : ön :1,9 bar
arka :3,2 bar olması gerekmektedir. Tabi bunlar Üreticinin yazdığı ve fabrika çıkışı verilerdir.
Size tavsiyem Aracınız 16 '' jantlı ise 235 - 70 - R16 Arazi tipi lastik (marka isteğinize kalmış) desen ismi yada marka aklımda değil yanlış yönlendirmeyeyim.Sürtme falan da yapmaz.tabi hafif arazi için demiştiniz herhalde sizin işinizi fazlası ile görür sanırım.Ama şunu da unutmayalım almış olduğunuz dişli lastikler asfaltta aşırı ses yapacak ,Fren mesafeniz uzayacak (çok düz, ıslak yada yeni ıslanmış bir yoldan bahsediyorum .Abs niz çok çabuk devreye girecektir bunları arıza olarak algılamayınız...Zira lastik almaya gittiğinizde lastikçi arkadaşlar da bilgilendirir sizi..
Yada all terrain dediğimiz dört mevsim lastik alıp geçeceksiniz.Sizi hafif arazide idare eder.Olması gereken off road için bu araçların ikişer takım lastik kullanmasıdır ama tabi imkan meselesi...