Discovery TD5 Modifiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 474
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 90,407
Ynt: Discovery TD5 Modifiye

cihanülker' Alıntı:
bende takmıştım o bağlı bulunan çıta gibi şeyi ilk ağaçta almıştım elime :D ,mayıs sonrası antalyadayım atla gel , hem o dedğin işeri yaparız hemde gırgır şamata yaparız :D

tamam abi zaten öyle düşünüyorum 3-5 günlük yaz tatili ile bu işi bir arada halletmek, zaten mutlaka antalyada bir organizasyon yapılır bu senede.

Etiketler

aracın son hali

[attachment=1]
[attachment=2]

disco1.jpg

disco2.jpg

ve aracım satılıktır ilanı:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=55139.new#new

hayırlı olsun bir de rakamlar hakkında bilgilendirebilirmisin bizleri maliyet açısından:smiley:

Kürşad'cım Hayırlısı olsun benim içim cız etti ama Cem'e hayırlı olsun güle güle binsin

omergin' Alıntı:
hadi hayırlı olsun.. simdi bobtail mi aldın suzuki mi?

bobtail den döndüm son anda, Cem iyi bir teklif yaptı, ikimizinde araçları bibirimizin istediği konsepte uygundu hallettik :smiley:

Kürşad bey,

Aracınız çok güzel olmuş, anlatımda benim gibi yeni başlayanlar için gerçekten öğretici elinize sağılk.

Aracınızda 4" kullanmışsınız. Merak ediyorum 4"--2" arasında araştırma yaptınızmı?
Teknik açıdan ne farklılıklar yada ilaveler var özellikle 4" te
birde fiyat çok değişiyor mu?

Selamlar
Erkin

erkingedik' Alıntı:
Kürşad bey,

Aracınız çok güzel olmuş, anlatımda benim gibi yeni başlayanlar için gerçekten öğretici elinize sağılk.

Aracınızda 4" kullanmışsınız. Merak ediyorum 4"--2" arasında araştırma yaptınızmı?
Teknik açıdan ne farklılıklar yada ilaveler var özellikle 4" te
birde fiyat çok değişiyor mu?

Selamlar
Erkin

Merhaba,

2 ile 4 arasında değişen tek şey kullanılan yaylar, amortisörler aynı. Fiyatda değişmiyor aynı. Arka amortisörde sıkıntı olursa daha uzunu gerekebilir yada amortisör kafasına ek yapılıyor. 2 veya 4 tamamen sizin aracı nasıl kullanmak ve ne çapda lastik takmak istediğinizle alakalı. hafif off road ve gezi aracı yapıcaksanız zaten 2 inc den fazla yükseltmeyin.

Teşekkürler

Kürşad bey,

Aracın orjinalinde 255x55x18 lastik var.
Önce 2" yükseltme yaparsam lastik ve jantlarıda aynı anda değiştirmem gerekirmi.
Bir müddet mevcut lastiklerle idare edebilirmiyim.?

erkingedik' Alıntı:
Kürşad bey,

Aracın orjinalinde 255x55x18 lastik var.
Önce 2" yükseltme yaparsam lastik ve jantlarıda aynı anda değiştirmem gerekirmi.
Bir müddet mevcut lastiklerle idare edebilirmiyim.?

Bence lastik ve yükseltmeyi birlikte yapabildiğinizde yapın, küçük lastikle aracı yükselttiğinizde çirkin durur. zaten discovery 2 standart hali ile hiçbirşey yapmadan çok işinizi görür. Sadece çamur zeminlere girerseniz ve çamur lastiğiniz olmazsa sıkıntı yaşarsınız. Standart binin lastik ve yükseltmeyi bir kerede yapın tavsiyem :smiley:

kürşad merhaba,

ve benim arka körükler bayrak çekmeye hazırlanıyor. Önceleri arada bir arka lastiklerinin üstüne oturup kalırken,
son bir kaç haftadır hareket halindeyken sert kasislere girdiğimde özellikle sol taraf çöküyor ve kompresör tekrar toparlayamıyor, hatta arefe gecesi kompresör hiç çalışmadı ve o şeklde eve getirdim şükür ki yakın mesafedeydim
tamam kompresör gitti hayırlı olsun dedim. ancak sabah çalıştırdığımda tekrar aktif olmuştu ve aracı yükseltti, çok sık başıma gelmeye başladı, körük sistemden kurtulmak istiyorum. tabii körük mü patladı yoksa kompresörde mi kaçak var o kısmını hiç araştırmadım.

helezona dönmek istiyorum ancak lastik olayına hemen girmek istemiyorum. kafamda iki şık var,
ya yükseltip standart lastiklerle bir süre kullanacağım,
ya da standart helezon kit kullanıp daha sonra yükseltmeyi yapacağım ancak bu iki ayrı masraf demek oluyor.
bir sonraki hafta LPG için istanbula geldiğimde bu işi de halletmem gerekiyor karar vermeliyim.
tecrübene istinaden fikrini almak isterim.

selamler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,779
Kaydolan Son Üyemiz
irfan_211

SON KONULAR

Geri