Ynt: Discovery V8 Ateşleme Problemi
Sonunda bu sorunda halloldu
Arkadaşlar, benzer sorunu yaşayanlar olur diye sonucu yazmak istedim;
2-3 aydır herhangi bir sorun çıkartmadan aracı kullanıyorum. Hiç anlattığım gibi bir sorun yaşamadım. Şimdi de zanlı parçayı açıklama vakti
Bu güne kadar yazdıklarım ve denediklerimiz belki benzer semptomun çözümleri olabilirler fakat benim derdim için hepsini bir kenara koyabiliriz. Parça "Ateşleme Modülü / Ignition Module" diye geçen bir parça. Distributor yanında aramayın, çünkü parça aracın sol ön tarafında, bobinin altında. Aslında parçada da tam olarak arıza denecek bir şey olmadığını farkettik. Bu parça hem tek hemde set halinde satılan bir parça. Sette aliminyum bir plaka ile geliyor. Aliminyum plaka parçanın soğutulmasına yarıyor. Biz parçayı değiştirmedik. Sadece bu soğutucu ile modül arasındaki termal macun denen beyaz iletken macunu sürdük

Gerçekten ben de inanamadım ama sorun aynı bilgisayar işlemcileri ile fanın arasındaki ısı iletkenliğini güçlendiren macunun etkisini yitirmesi sorunu anlayacağınz. Zaten ısınma ve ondan sonra çalışmama durumdan şüphelenmiştik ama macun?
Tabi bu arada olayın kahramanı Enis Usta (Özayrancılar) bu işi çözdü. Dediğim gibi 2-3 aydır (belki daha fazla, açıkça hatırlamıyorum net tarihi) sorun yaşamadan çalışıyor. Parçayı her ihtimale karşı getirtmiştim ebay'den. Hala duruyor evde

Bir iki sefer teklerse üstündeki orjinali yedeğe alıcaz, ama şimdilik eskisi duruyor hala. Hepimiz çok usta görmüşüzdür ama samimi olarak Enis gibi araştıran ve işin peşini bırakmayan birisini tanımadım henüz şu sanayi alemlerinde

Bilirsiniz, genelde ustalar bunun gibi işlere pek yanaşmazlar, araştırmak için zaman harcamaları gerekir ve kesin sonuca ulaşmak gibi bir garantileri de yoktur. Ayrıca çok el işçiliği de olmadığından kendilerince sebeplerle başkalarına gönderirler. Kaç yer dolaştım anlatamam. Bu aylarca boğuştuğum ve kimsenin çözemediği derdimi çözdü ya, gerçekten kendisine 'Usta' dedirten bir insan kendisi. Bunu da İzmir'de olan arkadaşlarla paylaşmak isterim.
Umarım kimse sorun yaşamaz dicem ama bende inanmadım buna

Umarım kimse çözemeyeceği sorunla karşılaşmaz diyelim biz..