<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster </b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="jeep" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
jeep' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Neyse arkadaşlar daica dustercılar kağıt kalemlerini hazırlasınlar ...<br />
<br />
5 farklı şanzıman seçeneği var..<br />
<br />
<br />
benzinli dizel<br />
1,6 16 v 105 85 hp 110 hp 110 hp<br />
4x2 4x4 4x2 4x2 4x4<br />
JR5*187 TL8*002 JR5*189 TL4*043 TL8*000<br />
in 1st gear 3,84 3,45 3,84 3,82 4,00<br />
in 2nd gear 2,11 2,01 2,11 2,00 2,32<br />
in 3rd gear 1,36 1,35 1,36 1,36 1,47<br />
in 4th gear 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00<br />
in 5th gear 0,84 0,80 0,78 0,78 0,73<br />
in 6th gear - 0,63 0,65 0,55<br />
<br />
<br />
demek 110 hp dizel 4x4 en ağır 1. vitesi.. Benim cj de 1. vites low da 12,64 orana sahip.. yalnızca şanzımandan 3 kere daha ağırım.. ;D
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
14 ekim de bu verileri vermişim.. Duster lehine yorum yazan arkadaşların hiç birisi evet HİÇ BİRİSİ bu güne kadar binlerce mesajları içinde bu mesaj kadar teknik veri vermemişler, verememişler..<br />
<br />
Buradan ahkam kesmesi kolay.. Biz klavye başında değil bizzat arazide ve sanayide edindiğimiz tecrübeler doğrusunda yazıyoruz.. Kulaktan duyma değil ocaktan yetme yazıyoruz.. <br />
<br />
<br />
Bu işe gönül vermiş arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyor, bilenlerden feyz alıyoruz.. ÖĞRENİYORUZ...<br />
<br />
Offroadun ne olduğunu bilmediğiniz için ne yapabileceğinizi de bilmiyorsunuz.. Bilmediğiniz konuları sorun, araştırın.. Biz her zaman yardımcı olmaya çalışırız. Ama zorla bize ukalalık yaptırmayın.. <br />
<br />
Sizin duster dediğiniz aracı ciddi offroad olarak değerlendirirseniz sınıfta kalırsınız.. Ne kadar modifiye ederseniz o kadar hareket edemezsiniz. En basit 3-4 cm büyük MT lastik ile garanti dışı kalacak ciddi hasarlar açarsınız aracınıza.. Yazık.. Modifiye etmenin tek yolu kupayı kullanıp geriye kalan kısımları farklı bir şasi üzerine oturtmaktan geçer..<br />
<br />
Yukarda verilen oranlara ve beygire göre teorik olarak 3 tane duster ı aynı zemin ve lastikle arkamda gezdirebileceğimi düşünüyorum.. Rakamlarla ıspatlayabilirim..<br />
<br />
Dikkat ederseniz hala genele yazıyorum.. Tek tek alehimde yazı yazan arkadaşları kınıyorum. Bundan sonra bu şekilde devam ederlerse, bende tek tek uğraşırım. Tekrar isim değiştirmek zorunda kalabilirler..<br />
<br />
saygılarımla..</div>