<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Dizelde LPG !!! </b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="sertem41" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
sertem41' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Güven Bey, peki silindir içine alınan motorin miktarının ne kadarının yanıp yanmadığının ölçümü yapılabiliyor mu peki, LPG nin silindir içine ne kadar göndermeniz gerektiğini nasıl anlıyorsunuz?
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Mazotun yanma oranı biraz araştırınca bulunuyor web te. LPG nin, böyle uygulamalarda mazotun yanma oranını nereye kadar arttırdığına ilişkin bilgiler de var. Ben dışarıda bu uygulamayı yapan kişilerle yazışmalar yaptım. Onların uygulamalarında edindikleri kazanımları öğrendim. Raif ustamın bir kaç sene önce kendi aracında yaptığı denemelerden de tecrübesi vardı.<br />
<br />
Yanmaya giden mazor oranını, debimetre yardımı ile farklı devirlerde okuyarak veri aldık. Sonra yine debimetre ile yanmaya giden LPG miktarını aynı devirlerde ölçerek ayarlama yapılabiliyor. Ancak sonunda en doğru ayarlamanın aracın ortalama yakıt tüketimine göre, kullanıcının LPG tüketimini ölçerek verilmesi gereken LPG miktarını ayarlamanın en hassas yöntem olduğunu gördük. Sistemin takılmasının ardından, LPG tankına alınan az bir miktar LPG ile yapılan yol bize ayarı arttırmak ya da azaltmak konusunda veri sağlıyor. Ortalama 10 lt/100 km mazot tüketen bir araç 1 lt LPG ile 100 km yol katederse, LPG oranı %10 demektir. En sağlıklısı bu yöntem oldu. Ama ilk yaptığımız kaba ayarda da, önceki tecrübeler sebebiyle doğru orana bir hayli yaklaşarak risk oluşturmuyoruz.</div>