Doblo Cargo Maxi Xl Için Muhtemel Proje

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drtayfun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 207
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 84,870

Merhaba

Bu araç için üstten görünüş araç yerleşim planınız varsa paylaşabilir misiniz?
Bizlere fikir vermesi açısından faydalı olabilir
 

Sol taraf katlanabilir yatak. Yatak altına buzdolabı ve portatif wc , akü , ve ufak tefek eşyalar. Sağ taraf ufak mutfak olabilir ama o zaman karavan ruhsatı gerekir , ondan vazgeçtim.
 


Resimdeki Akü İzolatörü'nü aldım , bir el boyutunda bir şey. Sanırım içinde büyük bir diyot var, akımı tek taraflı geçiriyor , ortaya motordan gelen kabloyu , diğerlerine de yaşam akülerine giden bağlantıları takıyorsunuz. Araç aküsünün boşalmasını engelliyor ve yaşam akülerinin sağlıklı şarj olmasını sağlıyor. Bu ay içinde takarım her halde, yerini hazırlayayım ve 1-2 gösterge , anahtar da almam gerek.
 
Son düzenleme:



XL (yüksek tavan) olmayan doblolarda üstteki dolaplar oturma konumunda rahatsızlık verici olur yanlara oturma süşünürseniz.
İke koltuğu gibi düz ve sadece ön koltuklar kullanılacaksa güzel olur.
benimkinde oturma arkada yanlardan karşılıklı şekilde, o yüzden tavan kısmı boş
 



Bu tür araҫlardan yapılan kamper tașıtları Avrupa’da süratle ҫoğalıyor Iyi ҫalıșmalar bașarılar.

Benzer isolatorlar kullandığım iҫin bunların ҫalıșma sistemlerini biraz biliyorum. Araҫ aküsü gerilimi belli bir seviyeye gelince yașama aküsünün șarjı bașlar. Benim iҫin yeni olan olan bu isolatorun yașam aküsünü sağlıklı șarj etmesi. Bu bilgiyi nerden aldınız merak ettim.
.
 


Kullanma kılavuzu. Kullanmaya başlayınca anlayacağız bakalım.
 



Kullanma kılavuzu. Kullanmaya başlayınca anlayacağız bakalım.

Sıhhatli șarj yapan cihazlar, akü șarjı % 80‘ i geçince, șarj gerilimini düșürerek, akü gaz yapmadan șarja devam ediyorlar. Akü dolunca da gerilimi 13,6 volt civarına düșürüyorlar. Cihazın șarjı böyle yapıp yapmadığını uzun yolculukların sonunda durduğumuzda, motoru kapatmadan, yașam aküsünün gerilimini ölçerek öğrenebiliriz.
Bu volt ölçmeyi bir kaç defa tekrarlamakta fayda var. Akü hala % 80‘ in üzerinde dolmadıysa gerilimin 14 volt üzerinde olması normal.


Bildiklerinizi tekrarladıysam hoșgörün, belki okuyanlardan birisinin ișine yarayabilir.
 


Tayfun bey resimdeki takacaginiz isolatorun yerine teknik ve kalıcı çözüm olarak batarya şarj konusunda, eklemiş olduğum resimdeki cihazı öneririm.

 



Şu aletleri de aldım. Açma-kapama düğmeleri , sigortalar ve USB girişi-çakmak girişi-voltaj göstergesi.
 



Arka plastik döşeme kötü kokuyordu , kaldırdım onu , altta herhangi bir izolasyon yok tabii , şimdi orayı temizleyip izolasyon ve zemin kaplama zamanı. Sonra mobilya ve halı.