Dodge S100 Nasıl Modifiye Yapılır ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TC_Z@GoR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,029

TC_Z@GoR

arkasında 3 tonluk su tankı var..
Yer
Bolu-Mengen
Konuyu yanliş yere açtıysam kusuruma bakmayın zamanla alışırım..

Merabarlar. Ben BOLU-Mengen den katılyorum aranıza..İsmim FIRAT Yaşım 23..

Benim bi kaç sorunum var.Kendim başa çıkamadım.Uykularıma keder verdi. Benim DODGE S 100 4x4 araçım var.Off road yapmak için bu araçı biraz bakımdan geçirmek istiyorum.Bunun hakkından biraz bilgi verebilirmisiniz.Aslında kafamda çok ucuk kacık fikirler oluşuyor ama olurmu olmazmı diye kafamı kurçalayıp duruyorum.Bu araçı yapmak coçukluğumdan beri hayalim.Çok sükür şimdik Makine Mühendisliği bölümünü bitirdim ve biran önce yapmak istiyorum ve kendimi bildim bilelide bu işin işindeyim.Baban Tornacı kısacası.Ama ona kalsa elini bile sürmez.Şaçmalama der geçer.Bende bu iş hastalık seviyesinde olduğu için o ne derse tam tersini yapmak geliyor içimden.
Aracın özelliiklerini anlatmaya gerek yok sanırsam.Anlatıp saygısızlık yapmak istemem sizlere. Ama bi kaç durumunu yazayım;
Aracımın yürüyen aksamı gayet iyi..Motorum PERKİNS dizel motor.Motorum yeni bakımdan cıktı.Şanzuman kısmına gelecek olursak 4 ileri şanzuman.Kasası damperli ama bi işme yarıcağını sanmıyorum.Peder Bey kendi kendine yapmış bişeyler :smiley:
Benim düşüncelerim ise;
-öne ve arkaya vinç.
-biliyosunuzki bu arabalar makaslı o yüzden off-road da sorun yaşayaçağımı düşünüyorum.Makas sistemini kaldırmak.(bunun hakkında bilgileri siz abilerimden bekliyorum).
-hidrolik direksiyon
-ön ve arka difransiyel kitine ihtiyac olurmu onu siz abilerimin deneyimlerine sığınıyorum
Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Aracımın resmini koyamadım.Bu yüzden kusura bakmayın.İlerleyen günlerde koymaya çalışırım.Memleket dışındayım şimdik.

Birde bana 3 aşa 5 yukarı ne kadara mal olur?

Etiketler
Ynt: Dodge S100 Nasıl Modifiye Yapılır ?..

merhaba fırat ne güzel bu genç yaşında bu işlere bulaşmışsın daha önünde uzun yıllar var belirttiğin bu modifikasyonlar için öncelikle çok çalışıp para biriktirmen gerekiyor sonrasında babanla iyi geçin onun bilgilerine ve ustalığına torna işçiliğine çok gereksinim duyacaksın istersen saydığın işlemleri sırasıyla ele alalım ve mali portlerini belirleyelim
vinç : ortalama ağırlığı 2500 kg olan bir aça için kullanacağın vinç kallavi olması gerekir dandik çin mallarından hiç bahsetmiyeceğim bile mile maker 8000 seri http://www.milemarker.com/products/xseries.html bu adresten inceleyebilirsin yada warn marka sıfır veyahut revizyonlu olanlar var daha uygun fiyatlı sen 2 adet istemişsin ortalama 3000 artı eksi olabilir gözden çıkarman gerekir
makaslar :
makasları kaldırmak gereksiz ve beraberinde sorunlar getirir bunu yerine katlı makaslardan kurtulup (biliyorsun bu araçlar ağır hizmet araçlarıdır yerine göre arazide şantiyede 5-6 tona kadar sırtında yükle dolaşıyorlar)yerine tek yada çift yaprak süspansiyonu daha fazla olan makaslar ile değiştirmek ve kendi amortisörlerinin yerine helezonlu tip amortisör kullanman gerekir örn rancho tip gibi buda sana 2000 -3000 dolayında ekstra masraf demektir fiyatları takribi yazıyorum çünkü ithalatçının o anki durumuna göre değişkenlik gösterbiliyor netten kendin getirtirsen daha hesaplı bulabilirsin fakat bunları yaptığında araç süper bir süspansiyon sistemine sahip olacaktır.
hidrolik direksiyon : kendi orjinal hidrolik direksiyonu mevcut bunu uygulaman için kranktan direksiyon powerine bir tahrik alman gerekecektir
kendi

orjinal direksiyon kutusu ortalama olarak sana yazarken tedarikçisi ile telde görüşüyordum 1500 tl yi buluyor ben uyguladım çok rahat gerçekten taviye ederim .
difransiyel kilitleri:
önlerde dualmatiklerin olması gerekir mile maker marka çifti 200 tl arkaya kilit uygulaman ise biraz sorun olur şöyleki S100 ve pw 150 lerde dif kilidi yok ancak 200 ve as 250 lerde var komple kovan değişimi gerekir fakat kovan boyları uzun olacağından arka tekerlekler dışarıda duracaktır önler 5 bijon arkalar ise 8-10 bijon jant tipine göre değişir böyle bir uygulamaya girersen ön difransiyelide as 250 ye çevirmen gerekir iki difransiyel sana gene 3000 tl ortalama rakam sunar daha bunun lastik ve jantları var altına aspirin kadar tekerlekle dolaşmak olmaz;)
bence difransiyel olayına girmene gerek yok ben hafta sonlarımı genelde arazide yaz kış dolaşırım uygun lastikler ile kilite gerek kalmıyor sadece önler kafi geliyor onları bile çoğu zaman kilitlemeye gerek duymuyorum bu seni 3000 tl masraftan kurtarır tabi bunun yanında daha motor nasıl alt takım iç dizayn boya vs vs vs kısaca toparlayacak olursak çoook çalışman gerekecek fırat umarın hayallerini yıkmamışımdır derme çatma kaynak kaynak üzerine çıkma parçalar ile uğraşacağına orjinal haliyle binmen daha hoş olacaktır off-road olayına gelince sahada rakiplerine nazaran ağır kalabilirsin fakat parkuru sağlam şekilde tamamlarsın sevgi ve saygılarımla

Abicim bilgilerini paylaştığın için çok teşşekkür ederim..Benim bu aracı yapmam bu kadar masraflı olmaz.Çünkü vinç olayını kendim yapabiliyorum.Direksiyon kendim koyabiliyorum(istediğim direksiyonu koyabilirim).Çünkü bu direksiyon işi ile baban beya bi haşir neşir.Adı gibi bilgisi var.Gerci diyer konulardada var ama bana bi faydası yok.:(:(.Benim arabamdaki şikayetim ön tarafının makaslı olması birde uzun olması her bi yerden geçemiyorum.Buda beni çok sinir ediyor.Yoksaki hiç bir sıkıntım yok arabamdan.Kışın kabak lastiklerle her yere giderim.Arkasına 2 2.5 ton yük atar istediğim yere çıkarım.Sadece benim bu arabayı off-road için hazırlamam için başka bişeyler yapmam gereklimi.Yoksaki bu saydıklarını en ucuz yoldan bulurum ve orjinal gibi yaparım.

merhaba fırat pekala sen istedin benden günah gitti madem uğraşacam diyorsun direksiyonu mercedes yada japon panelvanların çıkmasını kullanarak yaparsın vinç olayını kendin yapıyorsan ondan da yırttın hadi gene iyisin araç uzun diye belirtmişsin çözümü var arka çamurlukların bitiminden 10 cm sonra kesersin kupa boyu kısalır şaseyide ona göre ayarlarsın.
gerekli elektrik bağlantılarını stop lambalarını ayarlarsın işlem tamam illede off-road diyorsan kasayı biraz hafifletmen gereksiz ağırlıklardan kurtulman gerekir arka bagaj kapağı motor kaputu ve kapıları polyesterden kalıp çıkararak hafifletirsin sana tonajdan kazandırır .
fakat kabak lastikle bile 2 ton yükle giremeyeceğin yer yoksa sadece kasayı kısaltman yeterli olacaktır.
önemli olan teoriden çok pratiğe girmen işin ucundan başlaman gerisi sırası ile gelir sanayide olman senin için avantaj hadi bakalım kolay gelsin yaptığın uygulamalarıda buradan paylaşırsın arkadaşlarımıza tecrubelerini aktarırsın sevgi ve saygılarımla

Teşşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için.En kısa zamanda başlamayı düşünüyorum.Başladıktan sonra yaptığım işlemleri bir bir paylaşırım.

hart off road yapmak zor ama tırmanma vs. mükemmel sonuç alırsın.aracı sıtandart 4x4 yüksekliği iyi zaten lastik çok önemli tampon aksesuar zevkine kalmış.yürür aksamda şaftları güçlendir ben magürüs şaftı taktım flanşlar değişti şuanda mükemmel sonuç alıyorum bide yine magürüs hidrolik direksiyon taktım çıkma keyfine diyecek kalmadı işim dolayısıyla kırıkkaledeyim.direksiyon ve şaftı burada yaptırdım.Sağ olsun mehmet usta çok meraklı ve becerikli biri kırıkkale eski oto sanayi sitesinde tavsiye ederim. tel:0544 233 64 52

26082009.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR