Doğduğu Yerden Döküldüğü Yere Filyos Çayı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sukuşu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,440

Ynt: Doğduğu Yerden Döküldüğü Yere Filyos Çayı

caner' Alıntı:
Ben de Filyos aktivitesi fotoğraflarını arayıp durdum, Behiye buradan bahsedince buldum sonunda :smiley:
Teşekkürler Ayça. Güzel bir aktivite ve ben yine katılmadım :(

Caner çok şey kaçırdın ....... Biraz kıskandırayım dedim
Şaka bir yana herkesin canla başla çoşkuyla küreklere asılışını görmeliydin.
ne diyelim bir dahaki sefere.

behiyeisler' Alıntı:
Canım Ayça'cığım çok güzel değerli fotoğrafların için teşekkürler.. Aktivitemizi çok güzel anlatıyorlar. Küresel Isınma deyip duruyoruz.. Bu konuda herkesin duyarlı olması ve bilinçlenmesi gerek diyoruz.

EN BÜYÜK TEHDİT “KÜRESEL ISINMA”

KÜRESEL ISINMANIN TAHRİBATI HERGÜN ARTIYOR!!
LÜTFEN COCUKLARIMIZ İÇİN ÇOK GEÇ KALMIYALIM

BİREYSEL ÇEVRE DUYARLILIĞIMIZ BİZİ FİLYOS ÇAYINA GETİRDİ!!
PEKİ SİZİN DUYARLIĞINIZ SİZİ NEREYE GÖTÜRECEK??

HERKES DÜNYADA BİR MİRASI OLSUN İSTER,
BİZDE ÇOCUKLARIMIZA DÜNYAYI MİRAS BIRAKALIM

DÜNYAYI HEMEN ŞİMDİ KURTARALIM!
HERKES BİR BAŞLANGIÇ YAPABİLİR.
BİZ FİLYOS ÇAYINDAN BAŞLADIK!!

DÜNYAYI UYARMAK, DÜNYAYA NE KAYBETTİĞİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN BU NEHİR YOLCULUĞUNA ÇIKTIK.. TEHLİKESİNE RAĞMEN, CESARETİMİZİ TOPLADIK.

not: Bu sayfanın linkini arkadaşlarımızla paylaşmak için trekist mail grubuna da yolladım.

Can arkadaşım işin çoğunu asıl sizler yaptınız. O coşkuyu fotograflara yansıtabildiysem ne mutlu bana

Bu arada Serap abla,Muhittin,Behiye,Caner siteye hoşgeldiniz :smiley:

sevgili ayca ben sinan... jitankea1a benim yani. sonradan aklima geldi. keske ismimle kullanici adi alsaydim. bu jitankea1a nedir, ne degildir sonra ayrintili olarak anlatirim.

filyos aktivitesi ile ilgili resimlerin cok guzel olmus. cok guzel anlatmissin. hepsini bilgisayarima kaydettim. cok sagol.

bu hafta sonu kus cennetinde mintika temizligine de katilmak isterdim ama bugun nobetten ciktim. ve inan pertim cikti. :smiley:)

tekrar tesekkurler. kus golu temizligine giden arkadaslara basarilar.

sinan

Rica ederim beğendiğine sevindim siteye hoşgeldin :smiley:
İzniğe bende gidemiyorum büyük patron izin vermedi ;D ;D
ne yapalım bir dahaki sefere gideriz bizde. Sana iyi uykular .
Hoşçakal

sevgili sukuşu,aktivitelerimize katılıp ,bizleri görüntüleyip gezenbilir ailesine bizleri taşıdıgın için teşekkürler.sayende dogada yalnız olmadıgımızı gördük isimsiz bir magarada,ıssız bir yaylada yada zorlu bir kanyonda çadırlarımız yanyana olsun sevgiyle saglıklı olun nehir postacısı ibrahim

Çok teşekkür ederim İbrahim abi
Bu dileklerine bende canı gönülden katılıyorum.
En kısa sürede görüşmek üzere.
Serap ablaya,Celal hocama da saygılar.

KARABÜK’TEN KARADENİZE FİLYOS IRMAĞI

Uzun süredir planlanan Filyos Irmağı geçiş aktivitesine sıra nihayet gelmişti. Bu aktivite için neredeyse 6 aydır hazırlık yapıyorduk. Aktivitenin organizasyonunu Nehir Postacısı sevgili İbrahim bey üstlenmişti. Önce kullanılacak malzemeler tespit edildi.Bütçe çıkarıldı ,katılım için gruba çağrı yapıldı. Ve 16 duyarlı Trekist’li çağrılara cevap vererek bot ekibinde yer alacağını beyan etti.

Filyos aktivitesinin amacı neydi ;

Bu aktiviteyi planlamamızdaki etken , grup olarak bir süre önce aldığımız karardı. Küresel ısınma ve bu ısınmanın sonucu oluşan yan etkiler iyiden iyiye kendini hissettiriyordu. Hatta uzun süredir bu konuya gözleri kapayan, tiraj yüksek basınımızda bile kocaman başlıklarla yer vermeye başlamıştı.

Bu yan etkilerden biride dengesiz ve azalan yağışlar sonucu akarsularımızın debilerinin azalmasıydı. Birey ve grup olarak bizler konunun gündeme gelmesi, insanların daha duyarlı davranması için bir şeyler yapmalıydık..

Bu duyarlılığı gösterirken aynı zamanda; trekking , kanyon , dalış , rafting gibi değişik uzmanlık gerektiren aktiviteleri yapan grubumuza yeni bir heyecan yaşatacaktık.

Filyos Irmağı hakkında;

Bolu ilinin , Aladağlar mevkiinden doğan Filyos Irmağı ; Çankırı-Kastamonu il sınırını oluşturmakta ve Karabük il sınırını geçtikten sonra Zonguldak ili topraklarında Devrek Çayı ile birleşerek Karadeniz’e dökülmektedir. Toplam uzunluğu 228 kilometredir. Yenice, Gökçebey, Perşembe, Çaycuma , Saltukova ve Filyos bölgesinden geçerek bölgeye hayat vermektedir. Planladığımız geçiş Yenice Filyos arasındaki yaklaşık 80 km.lik bölümdür.

Aktivite planı ;

Küresel ısınmayı, nehirlerdeki kirlenme ve suların azalmasını gündeme getirmek için proje üretmemiz gerekiyordu. Beklenen fikir İbrahim ve Celal Demirkıran kardeşlerden geldi. Bu aktivite için en uygun yer Filyos Irmağıydı. Bu yörenin çocukları olan demirkıran kardeşler hem yöreyi hem de ilişki kurulacak insanlara nasıl ulaşacağımızı biliyorlardı. İlahi tesadüf müdür ; yoksa sadece tesadüf müdür bilinmez bir Abant kampımızda gece yarısına doğru merhaba demek için gelen arkadaşlar yöredeki tam aradığımız insanlardı .

Konu hemen projelendirdi. Öncelikle yöreyi ve ırmağı keşfetmemiz gerekiyordu. Bu amaçla 2006 yılının Kasım Ayında keşfimizi gerçekleştirdik. İlgililerle konuştuk ve destek sözlerini aldık. Özelikle Yenice Belediye Başkanı sayın Mustafa Akay konu ile ilgilendi. Bu aktivite aynı zamanda Yenice bölgesinin eşsiz botanik ve doğal güzelliklerini de tanıtacaktı.

Yenice’de tanıştığımız orman mühendisi sayın Ahmet Elbir. aktivitenin gerçekleşmesinde bize büyük katkılar sağladı.

Valilik, belediye ve emniyetle yazışarak, gerekli izinler alındı .. Kullanılacak kişisel ve ortak malzemeler tespit edildi, satın almaları yapıldı, botlardaki 5 er kişilik ekipler ve ekip başkanları belirlendi.

Kara ekibi oluşturuldu . Kara ekibi aktivite boyunca botları araç ile takip edecekti.

Aktivitede kullandığımız malzemeler;

Bizim için öncelikle insanların can güvenliği önemli idi. Nehir geçiş aktiviteleri ile ilgilenen grubumuz bu konuda deneyimliydi. Botlarda yer alacak aktivistlerde neopren elbise, kask ve can yeleği zorunluluğu getirildi. Kara ekibi ile haberleşmek için telsiz kullanıldı. 3 adet bot , kurtarma ipleri ve su geçirmez çantalar kullanıldı. Ayrıca 2 adet 50 metrelik statik ip emniyet kolunu ve diğer malzemeler hazır edildi. Ekipte dağcılık, mağaracılık ve dalış deneyimi olan arkadaşlar yer almaktaydı.

Filyos zamanı

Bundan yıllar önce elektronik postalar yokken, telefonun adı henüz fazla anılmazken, insanlar vakitlerini magazin programları karşısında geçirmezken ; Postacılar önemli insanlardı. Her mahalle ve her evde tanınırlar , onlar asker, sevgi, hasret, ayrılık, aşk mektupları taşırlardı. Yazılan mektuplar yıllarca rengi sararana kadar saklanır, çevrilip , çevrilip tekrar okunurdu. Benimde hala çocukluğumdan kalma mektuplarım var.

Bu eski günleri yad etmek , mektupların kıymetini hatırlamak, insanların belki de birbirine söyleyemediklerini bir şişeye doldurmak amacı ile, nehir postacısı İbrahim girdi devreye. Kendini gruba tanıttı ve mektuba yazacak 2 satır yazısı olanlardan topladı. ..

Nihayet aktivite zamanı gelmişti. Cuma akşamı 23:00 suları 16 tısı bot 14 ü kara olmak üzere 30 kişilik Trekist ekibi yola çıkmıştı. Bu tip aktivitelere alışık olan ekibimizin içinde yinede tatlı bir heyecan vardı. Nede olsa daha önce denenmemiş bir nehirde rafting keşfi yapacak ve Filyos Imağı’nın korunması , kirletilmemesi için sesimizi en azından yöre halkına duyuracaktık.

Düşündüm de topluma direkt yarar sağlamayan , futbol gibi magazin konularda , kalabalıkların dikkatini çekmek çok kolay iken , topluma direkt yarar sağlayacak bu gibi aktivitelerde bir nebzede olsa ses verebilmek ne kadar zor. O nedenle bu duyarlılığı gösteren , riske giren arkadaşlarıma ne kadar teşekkür etsem azdır. Gündemi meşgul eden bir sürü gereksiz konu varken, bizler toplum için yararlı bir şeyler yapmaya gidiyorduk. Toplum kendi için neden yararlı bir şeyler yapmıyor / yapamıyor bunu uzun uzadıya sorgulamak gerek.

06:30 Safranbolu’dayız. Sabahçı kahvesinde zeytin peynir domatesten oluşan zengin bir kahvaltı mönüsü. Karşılıklı şakalaşmalarla kahvaltı yapılıyor.

10:00 Karabük’ten bize eşlik eden emniyet aracı ile birlikte aktivitenin başlıyacağı noktaya geliyoruz Botlar şişirilip kıyafetler giyiliyor, malzemeler yüklenip son talimatlar veriliyor

11:00 1. bot suya iniyor . onları 2 ve 3. botlar takip ediyor. Artık ırmaktayız. Yol boyunca doyumsuz Filyos manzaralarını seyrederek ilerliyoruz. Hemen yanımızda demiryolu geçiyor. Arada yaşlı ama hala iş gören kara trenler, geçerken bizi düdük öttürerek selamlıyor. Bizlerde küreklerimizi kaldırıp selamlarına cevap veriyoruz.

Yol boyunca zaman zaman küçük rapitlere rastlıyor ve bunları başarı ile geçiyoruz. Bu inanılmaz güzel tablonun birde öteki yüzü var. Irmak gerçekten çöplükten farksız. Çocuk bezinden halıya kadar her şeye rastlamak mümkün. Tablo o kadar vahim ki geçtiğimiz yerlerde nehre dökülen düzenli çöp alanları bile mevcut. Hastane yada bir kamu kuruluşunun çöp atıkları bile burada. Bunu aynı hacim ,aynı ağırlıktaki mavi renki çöp poşetlerinden anlamak mümkün.

12:00 suları ilerleme devam ediyoruz. İnsanlar neden bunu yapıyor, neden bindikleri dalı kesiyorlar? Oysa doğal yaşam bizi var etti , ona dönüşü olamayan zararlar verirsek iş işten geçecek bir çok canlı türünün yanında insan oğlu da yok olacak .

13:00 zor bir rapitten geçerken 2. bottan 2 arkadaşımız suya düşüyor. Arkadan gelen bottakilerin de yardımı ile düşenleri yakalayıp ilk molamızı veriyoruz. Düşme esnasında Sevgili Semra’nın sağ ayağı sakatlanıyor. Devam edemiyeceğini anlayınca telsiz ile kara ekibinden yardım istiyoruz. Yenice belediyesinin tahsis ettiği ambulans ve kara ekibi bize en yakın noktaya gelerek Semra’yı ambulansa alıyorlar. Dr Sinan eşliğinde Karabük teki bir özel hastaneye doğru yol alırken ekibin geri kalanı yola devam ediyor. Telsizden aldığımız habere göre sağ aygında küçük bir çatlak oluşmuş . Önemli olmasa da yinede aklımız Semra’da kalıyor.

14:00 rapitler gitgide zorlaşmakta. Melen’de tecrübeler yaşamış ekibimiz yılmadan yoluna devam ediyor. Bir noktada botlardan biri Kayanın üstünde askıda kalıyor. Yine kara ekibinden telsizle yardım istiyoruz. Karadaki ekipmanları kullanarak botu ve ekibi karşı kıyıya statik ipler yardımı ile kıya çekiyoruz. Henüz nehrin 12. kilometresindeyiz. Debi tahminimizden yüksek . Bu nedenle rapitlerin şiddeti fazla.

15:00 zarar görüp devre dışı kalan 1 botumuz araca alınırken diğer 2 bot yollarına devam ediyor.Bölgenin en zor rapitlerine geldik. 2 . botumuzda bir kayanın üstünde askıda kalıyor. Uzun uğraşlar sonucu botu kurtarıyoruz ancak elimizdeki bot ve malzeme ile bu bölgeyi aşmanın riskli olduğuna karar verip katılımcıları riske etmeden aktivitenin bu gün ki bölümüne son veriyoruz.

16:00 Kara ekibi kampın kuracağı Yenice Şeker kanyonuna ulaşıyor. Çadırlar kuruluyor yemek için hazırlıklar yapılıyor. Bir süre sonra 2 bottaki arkadaşlarımızda diğerlerine katılıyorlar. Bir süre sonra bölge orman şefi yanımıza gelerek biraz tadımızı kaçırıyor. Ona göre yanlış yerde kamp kurmuşuz. Burada misafir olduğumuzun bilinci ile o yorgunluk ve bir yaralı arkadaşımız olduğu halde kamp yerimizi değiştirmek zorunda kalıyor. Aktivite esnasında tadımızı kaçıran tek olay bu oluyor.

20:00 Şeker amcanın yerindeyiz. Ateş yanınca biraz bozulan morallerimiz tekrar yerine geliyor. Birazdan Yenice belediye başkanı sayın Mustafa Akay kampımıza konuk oluyor keyifli sohbetler ve Yenice için projeleri konuşarak geceyi tamamlıyoruz.

Pazar : Hiçbir kampta bu kadar lüks bir kahvaltıya alışık olmayan bizleri sürpriz bekliyor. Ne balımız eksin ne yumurtamız. Kahvaltının ardından Ahmet Elbir liderliğinde keyifli bir trekking yaparak böle botaniği hakkında bilgi alıyoruz. 1200 yaşındaki porsuk ağacı bizde hayranlık uyandırıyor.

Sıra geldi mektupları sahibine ulaştırmaya. Bir şişeye konulan mektuplarda, belki de yıllarca kalplerde tutulmuş sözcükler vardı . Şişe törenle sahibi Karadeniz’e ulaştırıldı.

Sonuç ;

Bu aktivitenin kime ne yararı oldu , başımız göğemi erdi ??

Bizler Yeniceliler’i , Yenice’yi , çok sevdik. Bölgedeki botanik zenginlik ve Filyos Irmağı henüz vakit geç değilken korunmalı. Yöre halkı zenginliklerine sahip çıkmaları için aydınlatılmalı.

Aktivite sonucu planladığımız 80 kilometrelik parkurun sadece 15 km gidebildik.

En azından yörede Filyos nehrinin kirliliğini gündeme getirip insanların biraz daha duyarlı olmaları konusunda dikkatlerini çektik. Yöre halkı tarafından aktivite ilgi ile karşılandı, yerel tv kanallarında, yerel gazetelerde haber olarak çıktık.

Yenice yöresi belki de bir rafting parkuru kazandı. Bu konuda Sayın Mustafa Akay'a görüşlerimizi ilettik. Bence Melen’den de daha iyi bir rafting parkuru çıkabilir.

Yeni tecrübeler elde ettik, deneyimler yaşadık. Her aktiviteden olduğu gibi bu aktiviteden de tecrübelerimize tecrübe katarak döndük.

En önemlisi kötü gidişe dur demek için çırpınan bir avuç topluluğa bizde katıldık. Evlerimize dönüp yastığa baş koyunca tebessüm ederek iç huzur uyuduk. Grup olarak bu tip etkinliklere devam edeceğiz.

Bot ekibine teşekkür ediyorum,

Ciddi bir finansman ayırıp bu aktiviteye katıldıkları ve cesaretleri için . Bizler amatör bir grubuz, şahsi ve ortak malzemelerimizi kendi olanaklarımız ile temin ediyoruz .

1. Bot

İbrahim Demirkıran ( Mozaik Sanatçısı, Nehir postacısı , mağaracı , kanyoncu, )

Pınar Tuncay ( Finans uzmanı , dalgıç)

Ahmet Elbir ( Orman Mühendisi, Yenice’li dostumuz )

Murat Koparır (Üretim uzmanı, Çorlu’dan dostumuz )

Behiye İşler (Dış ticaret uzmanımız , dalgıç, mağaracı , kanyoncu)

Mehmet İncesu (üretim müdürü , mağaracı)

2. Bot

Semra Ulhanlı ( İnsan kaynakları uzmanı, dalgıç)

Aksel Agan ( İç mimar, kanyoncu )

Bahadır Seyrekoğlu (Satış koordinatörü , mağaracı, kanyoncu , dalgıç)

Celal Demirkıran ( İşletmeci, proje adamı, kanyoncu ,mağaracı)

Muhitttin Gürçay (Satış koordinatörü , dağcı)

3. Bot

Hatice Tarhan ( Medya satış müdürü, dağcı, dalgıç)

Orkun Uzel (Elektronik mühendisi , dağcı , mağaracı, kanyoncu, dalgıç)

Yılmaz Ece (BT uzmanı, mağaracı , dalgıç)

Bahadır Kahraman ( namı değer hoyy hopp bahadır . Aktivitenin en genç ve yakışıklı aktivisti . )

Banu Özer (Finans uzmanı ,Anne ve oğul aynı botta daha temiz nehirler ve dünya için kürek çektiler. Bundan daha güzel bir paylaşım olabilir mi ? )

Kara Ekibi teşekkürler bizi yanlız bırakmadıkları , her konuda destek oldukları ve değerli yardımları için. Onlar olmasa aktivite gerçekleşemezdi.

Serap Kuzgun

Funda Ece

Tülay Karakaş

Ayça Yıldırım

Ayşe Gülay Hakyemez

Serpil Kilimci

Sinan Bodur

Mehmet Demirkıran

Gülçin Kara

Mehmet ünal

Lojistik Erdoğan’a teşekkürler , güvenle gidip gelmemizi sağladı,

Karabük Valiliğine, Emniyet Müdürlüğüne teşekkürler

Yenice Kaymakamlığına ve Jandarmasına ilgileri için teşekkürler

Yenice Belediyesine ve Değerli başkanları Sayın Mustafa Akay'a ilgi ve yardımlarından dolayı teşekkürler

Yeniceli Dostumuz Ahmet Elbir’e katkı ve yardımlarından dolayı teşekkürler.Aktivite boyuca her konuda rehberimiz oldu.

Şeker Amca'ya teşekkürler.

Lojistik desteğe katkıda bulunan Sayın Mehmet Ünal’a teşekkürler.

Katkı ve desteklerinden dolayı 4*4 Freelife Editörü Sayın Ayşin Uysal’a teşekkürler

Aktivitede emeği geçen herkese, katılamayıp ta bizi destekleyenlere özetle çok teşekkürler.

Yine çılgın ve doğa ile bütünleşen aktivitelerde görüşmek, buluşmak dileğiyle

Sevgi ve Saygılar

Yılmaz Ece

www.trekist.com

__._,_.___

Bu gezinin video filmi

http://www.youtube.com/watch?v=sgyhs6VBeHU&feature=related

ayça hanım ve arkadaşlarına teşekkürler.
efendim benimn köyüm filyos çayının hemen kenarında, filyosa da 4 km. kadar uzaklıkta.
bu yaz tatilimi ben de köyümde geçirdim, gerçekten harika yerler. ama çevre kirliliği, bilinçsiz balık avcılığı, çayın suyunun önceki yıllara oranla 2/3 oranında azalması beni gerçekten çok üzdü. tamda bu konuyla ilgili sesimi duyurabileceğim, etkili ve yetkili bazı çevrelerin dikkatini çekebileceğim platformlar ararken bu siteye ve bu gezi notlarına ulaştım.
yapılan gezi bize göre daha içerilerde, nehrin ilk bölümlerinde gerçekleştirilmiş. umarım nehrin denize döküldüğü alanları görseniz sizde benim endişelerimi paylaşacaksınız.
ileride daha geniş paylaşımlarda buluşmak ümidiyle, sağlıcakla kalın.

Bu kadar güzel bir konuda yaptığınız çalışma için sizleri tebrik ediyorum bu dünya hepimizin hep beraber elele verip ona sahip çıkmalıyız çevre kirliliğine karşı savaşmak biraz daha duyarlı olmak bizden sonra gelecek nesillere verilebilecek en güzel hediye olduğunu düşünüyorum.

merhaba gezenbilir ailesi,"Dogdugu Yerden Döküldüğü Yere Filyos Çayı" etkinliğine devamlılık kazandırmak için bu sene 24-25 nisan 2009 da çevreye duyarlı arkadaşlarla 3. filyos aktivitemizi takvime bagladık.katılmak isteyen olursa bekleriz ibrahim@kanyonmermer.com adresinden bana ulaşırsınız.organize trekist-Kad adına yapılmakta.nehir postacınız ibrahim demirkıran

Filyosun Sesi Aktivitesinde,
Her sene mektup yazıyoruz nehir postacısı bu mektuplar hiç okumadan bir şişe içine koyup nehrin dalgalarına bırakıyor.Bellimi olur sahibine ulaşır.İçimizde hep yazmak isterizde sahibine ulaşmıyacagı için erteleriz.Siz ertelemeyin içinizden geldği gibi mektubunuzu yazın söz ben ulaştıracam.Dogmamış çocugunuza,boşanmış eşe sitemleriniz,kaybettiğiniz yakınlarınıza hasret ve özlemlerinizi ne isterseniz yazın bizim şişemiz yolunu bulur yeterki içimizdekileri samimi yazalım.buda bir umut Nehir postacınız ibrahim Demirkıran.

Merhaba Dostlar;
Filyosun sesi aktivitesine katılan bir otobüs dolusu macera severlere teşekkür ederim.Ekibiyle safranboluda bize katılan ahmet şükrü elbir dostumuza teşekkür ederim.Yenice ormanlarını onun sayesinde sevdik.ormacı deyince böyle olur.Şeker ve bizlere servis yapan saçları ütülü gençlerede teşekkürler.Kaptan şöförü unutmıyalım sayesinde rahat bir yolculuk yaptık.ara duraklar için huysuzlansada teşekkürler.raft aktivitesi boyunca (500m)bizleri takip eden ambulans ekibi iyiki vardınız teşekkürler.
Safranbolu beni hep etkilemiştir sabah cincin han üstünden yükselişi mühteşemdi.Camii avlusundaki güneş saatini gamzeye anlattım.uzun uzun inceledikten sonra bana dogal olarak saat kaçı gösteriyor dedi.Ben gayet sakin kolumdaki saate bakarak 7.05 cevaba bakarmısınız.Safranbolu sokaklarına dagılmış kırmızı trekist polarlılar görüntü olarak ciddi bir dernek oldugumuzu gösterdik.
Dernek olarak 15 gün önce melende Rafting yaptık.Botumuzun kötü bir yerde devrilmesiyle ciddi bir kaza geçirdik.aynı ekip filyos da hazırdı.Ekip başı olarak ekibi bota bindirmemeliydim.çünkü suyun debisi oldugundan fazla yüksekti.Uzun bir yol git girmeden dön arkadaşları üzecekti gençlerin israrlı ve hevesli duruşlarını görünce dayanamadım.Ekip olarak girdik çıktık.ıslanmadık demiyelim.Raft ekibi gerçekten güzel bir ekip oldu hepsini seviyorum.Bot devrilince suyun altında ilk beni arıyorlar.su çamur gibi akıyor nasıl bulacaklarsa.şükürler olsun göbegim varda su beni hep yukarı itiyor.Rakının faydaları saymakla bitmez.
Bu aktivitede bir ilk yaşadım.botu karşı kıyıya yollayınca tren yolun da elde kürek ray raft yaptık isminide ahmet şükrü elbir koydu.seneye geleneksel ray rafta bekleriz.Hiç bir tehlikesi yok arkadan tren gelipte ezmezse.
Tren yolun da rayların üstünde 5 km yürümek hoş degildi fakat enterasanki salyongozların çiftleşme sahneleri mükemmeldi.kıskanmadım desem yalan olur.saatlarce sürermi be gençler komplekse girdi.ayıptır ayıp bir daha soframda salyangoz dolması görmek istemiyorum.yanımda da bahsetmeyin kalbinizi kırarım te oka.
Konuyu kampa taşıyalım.Kampta çadırların kurulması bir gurubun şeker kanyonda yürüşe çıkması.şekerin kamp ateşi için bir kamyon odun indirmesi tembellerin çay içerek bülbül seslerini dinlemesi. bizi akşam yemegine sürükledi.köfte sipariş edenler tabaklarında 4 adet köfteyi görünce gözleri açıldı.garipler salataya saldırdılar.Tedbiri elden bırakmıyan tavuk hasan zulasını patlattı.terbiyeli tavuk ızgaraya geçti sonerle afiyetle 2 kilo adam başı tavugu migdeye attılar.Latife kalabalıkta elinde çatal salata peşindeydi.Tavuklar bitince farkına varan hasan sabah kahvaltıda latifenin gönlünü aldı.Kaymak ve balla elleriyle besledi.
Gecenin ayazı üstümüze çökünce kamp ateşinin etrafına çömdük .bunu fırsat bilen metehan fırsatı kaçırırmı.aldı eline sazını susturana aşkolsun.bir ara banu denedi nafile adam susmuyor.sonradan ögrendim metehanın içkisine ilaç atmışlar.Çocukta ne çiger varmış ara vermeden 5 saat çaldı söyledi ve oynattı.helal be sana metehan .Kuvvetli bir alkışı hak etti .haydi alkışları duyalım.Sabah metehanı daha ayılmamıştı tenha bir yerde sıkıştırdım nedir bu işin kerameti banada ögretsene dedim.aldıgım cevaba bakın samimi itiraftı abi aysonu ne elde var ne avuçta 3 kuruş ekmek parası çıkaracam diye çırpındım ama kimse para takmadı sadece yan masalardan içki ve meyva geldi dedi.zanatcı olmak çok zormuş arkadaşlar .lütfen sanatcı kardeşlerimize anlayışlı olalım cebinizde akrepmi var.

Pazar günü program belli .bir ekip porsuk ağacına yürüyecek.diger gurup magara keşfine gidecek.gidilecek magaranın gerçekten hikayesi var köylülerin anlatımından bu çıkıyor.onu burda açıklamak istemiyorum yoksa orası istila olur.birdahaki yenice aktivitesini bu magara için yapacaz.bizden haber bekleyin macera seven dostlarım.
Ahmet dostumuzun eşsiz anlatımıyla yenice ormanları gezildi.porsuk ağacıyla tanışıldı tekrar teşekkürler dostum.Güzel bir hafta sonu geçirdik renkli kişilerle dostluklara adım attık hepinize teşekkür ederim sevgiyle saglıklı olun.Nehir postacısı ibrahim Demirkıran

__._,_.___

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR