outlaw06
2002 WJ 4.7 ( Düplü )
Ynt: DOSOD; Düzce 4. Geleneksel Yörükler Yaylası Offroad Etkinliği Ön Duyurusu (21 - 23 Eylül 2012)
Birkaç hafta evvel bir yere gittik keşif gezisine.Bir noktada mangalları yaktık yedik içtik.Ne hikmetse 3 poşet malzemeyle gidiyorsunuz, çöpü toplamaya bir başladınızmı 5 poşet yetmiyor.Yediğiniz içtiğiniz nereye gidiyor oda muamma
Ben her gittiğim yerde (orda yaptığım gibi) toprağa yapışmış, aylarca deforme olmuş taaa yılların birikimi çöpleri dahi toplamaya çalışıyorum ki ; 6 yaşındaki oğlumda 20 sene sonra orda piknik yapabilsin!
Doğa sevgimiz konusunda ne kadar samimiyiz bir kere daha sorgulamak lazım bu durumda.Biz mesela ağaç dikme etkinliği yapıyoruz baharda.Off-road çular ağaç kırıyor, fidan eziyor diyenlere inatanky' Alıntı:Doğa sevgisi ile ilgili 2. bir konu da çevreyi etkinlik sonrası temiz bırakmak.
etkinlikten 1 hafta sonra yörük yaylasına yolu düşen bir arakadaş söyledi her yer çöp ve pet şişe atıklarıyla doluymuş...
Güzelim yaylada oturmak mümkün değil dediler...
bu konuda kaynaşlı belediye başkanıyla görüşüldü...
Ancak Off road severlerin etkinlik sonrası kamp alanlarını aldıkları gibi hatta öncesinden temiz bırakması gerektiği kanaatindeyim...
Başka etkinliklerde de benzer yakınmalar olduğunu ve organizasyon yapan derneklerin zor durumda kaldıklarını biliyorum.
Lütfen bu konuda önümüzdeki etkinliklerde daha duyarlı olalım.
saygılarımla...