Dslr Makinalarda Video Özelliği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BamBina Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,800

BamBina

Zirve
Mezzy' Alıntı:
Neden d-slr makinede video çekimi tarzında bir özellik ekleniyor anlamıyorum. Sırf farklı müşteri potansiyeli çekmek için ayıp ediyorlar :smiley:

berksito' Alıntı:
Aslında bende çok takıldım bu konuya Mustafa, ama düşünsene balık gözü ile çekilmiş bir videoyu, çok değişik olabilir...
yine de video özelliği eklemek demek başka şeylerden çalmak demek bana göre.

Etiketler
Ynt: Dslr Makinalarda Video Özelliği

Bir başka konuda bu yorumlarınızı görüp, ayrı bir konuda paylaşabiliriz, diye düşündüm.

Benim de takıldığım bir noktadır. Her ne kadar video çok yararlı olsa da, çoğu zaman ihtiyaç duysak da, dlsr makinalarda video özelliği bana fazla geliyor. Aynı şekilde, filmli makinalar döneminde dijitaller için buna benzer düşünceler vardı. Şimdi ise nerdeyse filmli makina kullanan kalmadı. Belki de bir iki sene içinde hepimizde video özelliği olacak. :smiley:

Ama, ben yine de ikisinin ayrı tutulma taraftarıyım. Mesela video çekimi olan küçük bir dijital olabilir yanımızda ve dslr makinamız. :smiley:

5D mk2 sahibiyim ve video çekimini biraz denedim , kısa film çekmeyi planlayan birisiyim bu yüzden de önemli benim için. öncelikle şunu söyleyeyim eğer iyi bir prime objektif kullanıyorsanız inanılmaz iyi video görüntü kalitesi var. ama tatillerde hatıra çektiğimiz handycam ler gibi kullanımı kolay değil. iyi bir video çekmek istiyorsanız bir film çeker gibi planlı programlı ve tripotla çekim yapmanız şart gibi. ayrıca çektiğim yaklaşık 1-2 dakikalık videonun 700 -800 mb yer kapladığını gördüm. 16 gb kartla bile uzun bir video çekmek imkansız. hala inceleme öğrenme aşamasındayım, fotografı iyi biliyorum ama video özelliklede video çeken bir fotograf makinesi benim içinde yeni bir deneyim. belkide bu fikirlerimi değiştirir zamanla ama ilk izlenimlerim bunlar.

sanırım yakın bir zamanda ilk deneme filmlerimi çekicem bunları sizlerlede paylaşırım.

teşekkürler

video ozelliginin onundeki en buyuk engel sensorun asırı ısınmasıydı, ve live-view ozelliginin makinelere yerlesmesi gerekiyordu (video çekimi sırasında ayna yukarda olacagından vizore goruntu gitmeyecek)..

herneyse bu iki durumda asıldı, suanda canon 5dmark II ve 500D modellerinde hd video var.. nikon d90 da çekiyor fakat canonlar kadar yuksek çozunurluklu degil ve 5 dk zaman sınırlaması var..

dslr lere video eklenmesi benim uzun zamandır bekledigim birseydi, olaganustu esneklik sunacak bizlere.. makro lensler ile yapılacak makro çekimler, 85mm f/1.2 gibi bir lens ile yapılacak ısık oyunları veya guzel bir tele ve tripod ile yapılacak yaban hayatı çekimleri..

2009 da 5d mark II ye geçmem lazım anlasılan :smiley:

kursat bey merhabalar buarada, eskiden fk da izlerdim fotograflarınızı imza kısmında siteyi gorunce keyifle dolastım..

onur abi (onur ozturk) ile kulagınız çınlatmıstık geçen, markII ile çektigi videolardan konusurken :smiley:

omergin' Alıntı:
kursat bey merhabalar buarada, eskiden fk da izlerdim fotograflarınızı imza kısmında siteyi gorunce keyifle dolastım..

onur abi (onur ozturk) ile kulagınız çınlatmıstık geçen, markII ile çektigi videolardan konusurken :smiley:

teşekkürler Ömer Bey, yakında 5D mark2 deneme videolarıda yüklemeye başlarım.

saygılar
:smiley:

Galiba şimdiden video özelliğine alışmam lazım. :smiley:

Video kaydı ve Lv (Liveview)... bir türlü benimseyemediğim şeyler. :(

Bu kadar muhafazakar davranılmasını ben yadırgıyorum. Video özelliği ekleniyor diye fotoğraf makinesinden ödün verildiğini sanmıyorum. Günümüz teknolojisi ya da pazarlama stratejisi gereği bir makine üzerinde bir sürü özellik olabiliyor ve iyi de oluyor. Zamanla daha çok özellik eklenecektir, kısmen başladı bile. (GPS gibi)

Bence tamamen ihtiyaçlarınız ile ilgili. İhtiyacınız varsa süper bir özellik, yoksa gereksiz.

Ben D90'da kullandım bir iki kere. Gayet işe yarıyor. Hatta tecrübesiz olarak çektiğim örnek aşağıda:

şuraya

Yükleme sonrası kalite biraz bozulmuş gerçi.

Keşke çamaşır ve bulaşık makinesini de birleştirseler :smiley:

Caner' e katılıyorum. Fotoğrafın yanında ekstradan video olması avantaj bence.
Ayrıca yararı var zararı yok.

yaklaşık 3 aydır D5000 kullanıyorum... daha önceleri bir dslr'ın video kaydı yapmasına gülerdim. neyse, çok uzun zamandır kullandığım D70' i D5000 ile yeniledim. daha yeni yeni video özelliklerini öğreniyorum. 1280x720 (16:9) frame size' ı basit dijitallerle çekilen görüntülere göre kendinizi kameraman sanmanıza neden olabilir. yukarıda da bahsedildiği gibi tripot ve farklı nitelikteki lenslerle fotografın yanında iyi çekilmiş görüntüler elde edilebilir. nikon ve canon' un çekim yapabilen diğer modellerini pek incelemedim ama bir amatör olarak işimi fazlasıyla görüyor.

Video çekmek için full HD kamera almıştım, ancak bir tarafta slr, diğer tarafta kamera taşımak çok zor geliyor, aynı anda ikisini zaten kullanamıyorsunuz bu durumda video kamera ile fotoğraf çekmek zorunda kalıyorum. Bu nedenle bence çok iyi bir şey aynı makinede iki işin birleştirilmesi. Zamanla daha kulanışlı hale gelecektir, ayrıca teknoloji bu kadar gelişmişken video için başka bir şeylerden feragat edileceğini düşünmüyorum.

olaya fotoğrafla başlamış olmakla birlikte daha önce handycam kullandım, daha sonra videonun veremedikleri için dslr ye geçtim, sonra d90 ile tekrar video özelliğine kavuştum, bence video özelliği mkn da eksi bir etki yaratmıyor ama tripodsuz doğada çekim yapmak nerdeyse imkansız, vizörden çekim yapabilecek bir dslr istiyorum:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,005
Kayıtlı Üye Sayımız
166,752
Kaydolan Son Üyemiz
Hüseyinarda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR