<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Ducato 17m3 motokaravan Planım</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="serkanguranc" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
serkanguranc' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Arkadaşlar olay Hikmet beyin dediği gibi tip onay belgesi ile ilgili.....Yani firma her araç için bir tip onay belgesi alması gerekiyor...Buda bir maliyet.....ve bildiğimiz kadarıyla Başoğlu,Sally ve İmaj karavan firmaları bu araç belgesini IVECO DALLY olarak kullanmışlar.Tabi daha vahimide daha bu belgeyi almayan diğer firmalar diye biliriz...Ama 3 firmada aynı araç için belge almışlar ....söylenilen ise bu aracın belge ile ilgili krıterlere uygun olduğu ?...........Olay hem garip hemde vahim.....Tabi seçme hakkı kalmayan karavancılarada haksızlık ve ek bütce demek...........Çümkü aynı model Ducatu ile aynı model Iveco arasında 10 bin TL gibi ortalama bir fark var...Buda 1-0 yenik başladınız demektir.... Yedek parça fiyatlarını bilmiyorum ama eğer ondada fark varsa ciddi sıkıntı demektir.............Off Off...........
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote> Değerli arkadaşım.Bir konuda eksik bilgi sahibi olduğunuzdan,tedirginsiniz.Benim elimde 2005 model 15.6 m3 iveco daly var. Ben bu arabayı19 000 tl ye aldım.Aynı vasıflara sahip diğer araçların 10 000 tl ye alınabileceğini sanmıyorum.Kaldı ki alkovenli araçların (tam şase)ivecolardan yapılması, fiatları etkilemez.Karavan yapılacak araba sayısı,genele göre devede kulak olmaz.Sevgilerle kalın.<br />
Esas problem darası 2500 kilo olan ivecoların azami ağırlığı olan 3500 kiloyu tutturabilmekte.benim karavanım henüz izolasyon aşamasında.hanımla beraber kantara çıktık" henüz içinde dolaplar yok 3250 kilo geldi.150 kiloda ahşap ağırlığı konsa eder 3400 kilo.Yükünü aldığında 3700,3800 kilo.Herhalde kantara geldiğimde mazotu,yatakları suyu ve de hanımı arabadan atmam gerekecek.<br />
Değişen yönetmelikteki yük toleransı,karavanları bağlamıyor.2918 sayılı yasa b bendi.ruhsatında yazılı azami yükten fazlasını yükleyemezsiniz diyor.%10 fazlası 500,%15 fazlası 1500 tl ceza diyor.Buna ne dersiniz.Ben Aka haklı derim.Uykum kaçtı da!</div>