Ducato Karavanımı Kendim Yapmak Istiyorum. 12,8 M3

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALPAY TOLGA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 118
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,862

Bu gün camlarım geldi. Ancak çalışma şartlarım değişti okul müdürü cumartesi gününe öğrenci yetiştirme kursu koymuş. Yani bana sadece pazarları kaldı. Haftada bir gün zaman ayırarak nasıl yetiştireceğimi kestiremiyorum. Galiba şubat tatiline kadar pek verimli çalışamayacağım .

Bu gun çok meşakkatli idi. Camları takması icin bir karoserci ile konustum. Ancak camları takmak için 250 tl isteyince vaz gectim. Sonra bir cesaret her şeyi goze alarak aldım dekobaji elime daldim sorgulu kapiya. Kestim iyide oldu kendime guven geldi. Sonra mastikle cami yerine oturttum. Cam duz kapi bomdeli oyurtmak zor oldu. Mengene ise yaramayinca. Cami pervazlarindan siyah akilli vidalar ile sabitledim. Vida yerlerini daha sonra kapaticam yada kalabilirde fark edilmiyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sali gunu de yerli imalat karavan canını, banyo canını vakit kalırsa havalandırmayı takicam.

Kolay gelsin, bence camin her yerinin saça yapışmasını beklemeyin, yada yapıştırmaya çalışmayın, altta üstte biraz boşluk kalsada mastik o boşluğu kapatır. Çok da çirkin görünmez. Ama tam yapıştırırsaniz, hem saç duzelecegi için görüntü hoş olmaz, hem de çerçeve kasilacağı icin cam zor açılabilir.

Engin Çamcı

Evet biraz bosluk kaldı Engin bey mastik doldurdum. Ust tarafa.

Çalışmalar güzel gidiyor camı nerden buldunuz ölçü ve fiyat bilgisini paylaşa bilir misiniz? Eğer sıkıntıysa özelden de mesaj atıp bilgileri verebilirsiniz. Kolay gelsin.

Bu gün karavan camını yerini taktım. Önce degobajla yan camı kestim. Kesilecek yeri masa ve üst dolaplara gore ortalayarak kestim. Yan duvardaki ust destegin tamamini kesmedim. Destek olmasi için. Ancak alt taraftaki destegi kestigim için sac havale yaptı. Bende bunu engellemek va saca destek olmasi için 3 e 3 u profil ile destek yaptim iyide oldu. Sonra camı oturtum gerekli yerlerini içten mastikledim. Ders saati geldigi için dıştan yarın mastikliyecegim. Bu arada degobaj kesim esnasinda sürtünmeden boyayı bozuyordu bende kesecegim yerlere bant çektim.

Camın ölçülerı 110×50 daha geniste olabilir 55 yada 60 gibi ama böyle olunca bombe senebi ile yerine alistirmak cok zor olacagini düşündüm. Cam Antalyadan geldi.