Dünyanın Çatısı da Isınıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,245

YOL

SEDAT AÇIL
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
Küresel ısınmadan Everest de nasibini aldı. Küresel ısınma, dünyanın çatısındaki toktağan karlarını da etkiliyor.

PARİS - Fransa Ulusal Bilim Araştırmaları Merkezi’nden araştırmacılar, Çinli bilim adamlarının Everest’in zirvesinden aldıkları buz parçalarını inceledi. Araştırmacılar, 20. yüzyılda buz içindeki gaz miktarının önceki yüzyıllara göre azaldığını saptadı. Bu da buzulun yüzeyindeki karın yazın daha hızla eridiğini gösteriyordu. CNRS, araştırmanın, küresel ısınmanın dünyanın çatısındaki toktağan karları etkilediğini açıkça gösterdiğini bildirdi.

261344.jpg

Himalaya ve Tibet Platosu’ndaki iklim değişikliğinin, meteoroloji istasyonlarının ve arşivlerin az olması nedeniyle halen çok iyi bilinmediğini belirten CNRS, ancak Çinli bilim adamlarının 2001-2002 yıllarında Everest’in kuzey sırtındaki Doğu Rongbuk buzulundan 3 örnek almayı başardığını belirtti.

Örneklerden ikisinde buzun içindeki gaz oranını ölçmeyi başaran Fransız bilim adamları, böylece 2000 yıl öncesinin iklimi hakkında işaretlere de rastladı.

AA

Etiketler
Ynt: Dünyanın Çatısı da Isınıyor

bir bakıyoruz Erime Sonrası Everest Yok Oluyor. Ve Evereste erime Önçesinde Çeşitli Expedisyonlar düzenleniyor. evereste tırmanan son Kişi Siz Olun die. Bizde Gezenbilir Ahalisi Olarak belkide Evereste Tırmanan Son Türk Olarak Tarihe Geçiyormuşuz Falan ;D ;D

Ya bide düşünsene evereste cıkan türk dağcılarının hiç bir hikayesi kalmayacak yıllar sonra yada anlatacaklarda kımseye ınandıramıyacak. mesela tunc findik gelmiş 70 yaşına almiş kuçağına torununu anlatıyor

T.F.-- bak evlatım bundan çok yıllar once everest dıe bır dag vardıı o zamanlar dunyanın en heybetli en yüksek en çıkılması imkansiz ve bır o kadar zor bir dağ vardı işte şenin deden o dağa 2 kere zirve yaptı hemde en zirveye

Torun-- yaws bizim moruk iyice bunadı bana ne anlatıyor ya neymıs everest varmış dag varmıs tırmanmış falan filan yazık adama ya yazık

;D ;D ;D ;D

Offff yaa bi kaç gündür küresel ısınma,kuraklık,mevsim anormallikleri vs vs ile alakalı o kadar çok şey okudum/duydum ki bunun sonucundada ''Nereye Gidiyoruz'' sorusu geliyor aklıma.. ::smiley:
Bi Everest kalmıştı zaten...Anladım ben anladım kimse buna bi dur demeyecek.. :'(

dağlarkızı' Alıntı:
Offff yaa bi kaç gündür küresel ısınma,kuraklık,mevsim anormallikleri vs vs ile alakalı o kadar çok şey okudum/duydum ki bunun sonucundada ''Nereye Gidiyoruz'' sorusu geliyor aklıma.. ::smiley:
Bi Everest kalmıştı zaten...Anladım ben anladım kimse buna bi dur demeyecek.. :'(

Küresel bir eylem hazırlığı var, gelişmeleri duyururum ;)

Aynı şeyden bahsediyorsak şayet; senden önce haberi ben vereyim... :p

Tüm dünyada küresel isinmaya karsi ortak bir
eylem!... Eylem plani su: yerel saatlerin farkliligi gözetilmeksizin
bütün dünyada 1Mart , 19.55-20.00 arasi tüm enerji kaynaklari
kesilecek. Evde ya da isteyseniz salterler inecek! Arabadaysaniz
yol kenarina çekeceksiniz vs vs vs .Yapabilen yapacak!Amaç bütün dünyada yer
alacak bu 5 dakikalik kesintiyle meydana gelecek enerji tasarrufuyla
karar mercilerinin dikkatini çekmek.

Valla ben yapılabileceğini düşünüyorum..haa ne derece birilerinin dikkatini çeker bilemiyorum ama bişeylere duyarsız kalmaktan iyidir.... :D

Bu sabah gazetede küresel ısınma ile alakalı okuduğum bir haberi daha ekleyim;

'Küresel ısınma' Tırmanışı

Türk ve Çinli dağcılar, küresel ısınmaya dikkat çekmek için Ağrı Dağı'na tırmanacak. AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'nin rehberliğinde, Çin'in ünlü dağcısı ve DEEP Kulübü Başkanı işadamı Vang Şı'nın da aralarında bulunduğu 3'ü Çinli, 7'si Türk dağcıdan oluşan grubun bir hafta sürecek olan "Ağrı Kış Tırmanışı'' nda, 2000 yılında Ağrı Dağı'nda inişe geçtiği sırada uçuruma yuvarlanarak yaşamını yitiren Atlas Dergisi muhabiri ve AKUT üyesi İskender Iğdır da anılacak.

KOMİSYON KURULDU
TBMM'de, iklim değişikliği ve küresel ısınma konusunda kurulan araştırma komisyonuna, milletvekilleri yoğun ilgi gösterdi. 3 ay süreyle çalışacak olan komisyon, küresel ısınmanın neden olduğu sorunlarla oluşturduğu riskin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesini amaçlıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,198
Kayıtlı Üye Sayımız
167,070
Kaydolan Son Üyemiz
lycianwayturkey

Çevrimiçi üyeler